Τι να κανω με τοση αλγη?
4 Συνημμένο(α)
Καλησπερα και παλι σ ολους.
Δυστυχως οπως θα παρατηρησετε και στις φωτο το προβλημα της αλγης στο ενυδρειο μου ειναι μεγαλο και κατανατει κουραστικο πλεον :mad: Καμια προταση εχει να κανετε πως να την αντιμετωπισω? Εχω και πρασινη και καφε αλγη!!! Το ενυδρειο μου εχει παρουσιαστει εδω: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=24506 Οι αλλαγες νερου ειναι 30% περιπου καθε 10 ημερες. Ευχαριστω εκ των προτερων...:) |
καλησπερα!!! εχεις κανει μετρισεις τελευταια?? αν ναι ειναι οκ?
|
Παράθεση:
Τωρα τι να φταιει κι εγω δεν ξερω!!!:( |
Παράθεση:
|
Μήπως μεγαλύτερες αλλαγές νερού;
Ψάρια δεν έχεις μέσα; |
Παράθεση:
απο τη στιγμη που οι μετρισεις του ειναι ενταξει, δεν ειναι το προβλημα οι αλλαγες νερου που κανει... |
Φίλε thanasis76 από την πανέμορφη Σύρο,
εκτός από τα νιτρικά και τα φωσφορικά επιρρεάζουν και οι άλλες μετρήσεις (αμμωνία, νιτρωση, ph, kH, Gh) σημαντικά την ανάπτυξη άλγης; |
Παράθεση:
ναι συμφωνω φιλε μου απλα ειπε οτι ολες οι μετρισεις ειναι ενταξει... αν δεν ειναι δεν φταιω εγω...:D:D |
Οσον αφορα τον φωτισμο εχω 2 λαμπες μια sera daylight και μια ακομα φθοριου απο 18W η καθεμια και τις αναβω 8 ωρες την ημερα, 15.00-23.00
Δεν θελω ομως να μπλεξω με χημικα. Τωρα στο ενυδρειο μου βρισκονται 1 ζευγος neolamprologus brichardi. |
για να εχεις αλγη κατι φταιει.
Εγω ειχα καιρο αλγη και μετρωντας ειχα πολλα PO4. Βαζοντας στο φιλτρο μου φαρμακο για po4 και ταυτοχρονα και ενα UV φιλτρο εξαφανιστηκε η πρασινη αλγη. |
Η λάμπα UV βοηθάει στην αιωρούμενη άλγη ....
Με τι μετράς άραγε ?? στίκ ή υγρά ? ΤΙ μάρκα ? Αν μετράς με SERA μόνο καλές δεν μπορεί να είναι οι ενδείξεις σου .... |
Παράθεση:
|
με άλγη είναι περισσότερο πραγματικό το ενυδρείο
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Τωρα για τις λαμπες UV τι ισχυει τελικα? Καποιος που εχει δοκιμασει μπορει να μας πει την αποψή του? Σκεφτομαι να αγορασω και τεστ φωσφορικων σημερα... ------------------------- Παράθεση:
Αλλα πλεον εχει γινει ανυποφορο!!!! :mad: Παντου πρασινο και καφε βλέπεις :smt120 |
αγορασε ενα τεστ PO4 και ενα ΝΟ3 και κανε συχνες αλλαγες νερου. θα δεις οτι θα ηρεμησεις.
|
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 09:04. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board