μηπως ειναι αρρωστο??
το καρχαριακι μου που το εχω 3 μερες καθεται ολη την ωρα ψηλα στο ενυδρειο....ειναι μονο του στην οροφη και με το κεφαλι προς τα πανω..ολα τα αλλα ψαρια ειναι ενταξει οπως παλια.....μηπως ειναι αρρωστο??μπορω να κανω κατι??
|
βγάζει το κεφάλι να πάρει ανάσα από έξω?
Η απλά κάθεται ακίνητο ψηλά? το σώμα του είναι κανονικό (ασπρες βούλες, πεταχτά μάτια, πρησμένη κοιλιά)? Πόσο καιρό έχει στο ενυδρείο? Οι συγκάτοικοι του? Το ενυδρείο στρωμένο? |
το ενυδρειο δεν ηταν στρωμμενο αλλα εβαλα μπολι εχτες απο στρωμμενο και εβαζα και πριν βακτηρια....καθετε καπως καθετα με το κεφαλι προς τα πανω.....δεν παρατηρω κατι αλλο πανω του....το αλλο καρχαριακι που εχω ειναι μια χαρα........:rolleyes:
|
Παράθεση:
πολλα και ψαρια και λιγα τα λιτρα σου. |
Παράθεση:
|
ριξε μια ματια εδω : http://www.tsamisaquarium.gr/periechomena.htm
αποφασιζεις τι σου αρεσει και τι ταιριαζει στα λιτρα σου.;) Και πριζεις τον Πανο.:D:D:D:D |
Κοίτα, παγκάσιους είναι τα καρχαριάκια?
απο την μικρή μου εμπειρία τα ψάρια αυτά είναι πολύ πολύ ευαίσθητα. Κατ΄ αρχήν για να το σώσεις (μάλλον έχει πάθει σοκ) κλείσε τελείως φως. Μην το ανάψεις για μια δυο μέρες. Πάρε και άλλα βακτήρια απο στρωμένο ενυδρείο. Τα ψαράκια αυτά εχουν μηδενική ανοχή στην αμμωνία. Και μην κάνεις αλλαγή νερού, και μην βάζεις γενικά μέσα τίποτα ώσπου να ηρεμήσει. |
http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=20 σκέφτομαι, πρέπει να το τοποθετήσετε εδώ
|
Παράθεση:
------------------------- α επισης να σας πω οτι δεν τρωει τιποτα!!!:rolleyes: |
Θελουμε μετρησεις αμμωνιας και καμμια φωτό...
|
δεν ξερω πως να κανω τις μετρησεις και μαλλον δεν εχω τον καταλληλο εξοπλισμο.........η εικονα σε μισο λεπτο ερχεται........
------------------------- ρε παιδια πως ανεβαζουν εδω στο φορουμ φωτο???δεν βρισκω.........:D |
Παράθεση:
|
ευχαριστω πολυ...το ειδα και σου απαντησα........
|
Πανο,
να ρωτήσω πληροφοριακά, αν το ενυδρείο ειναι αστρωτο δεν θα έχει αρκετά βακτήρια για τον κύκλο της αμμωνίας, έτσι? Άρα αν κάνει αλλαγές συχνές δεν θα επιδεινώνει και το πρόβλημα αφού θα πετάει και βακτήρια? Ή μήπως η βοήθεια που θα του δίνει με το να πετάει την αμμωνία είναι πιο σημαντική? Συγνώμη αν έδωσα λάθος πληροφορία. |
Παράθεση:
|
δυστυχως ψωφησε το καρχαριακι αν και εκανα αλλαγες....δεν πειραζει...πανο αν θυμαμαι καλα ειχες πει οτι στο 20λιτρο θα μπορουσα να βαλω εναν μονομαχο????η οποιος αλλος ξερει.......
|
μπορεις αλλα πρωτα στρωσε αυτο που ηδη εχεις και παρε και τεστ υγρα.
|
μονομαχο μπορει να βαλεις.στα 20 λιτρα θα ειναι τελεια!αλλα νομιζω οτι εχεις αλλο ενα καρχαριακι μεσα?
|
Παράθεση:
|
ωραια.....θα αφησω για καποιον καιρο ακομα αυτα για να στρωθει το ενυδρειο και μετα θα παρω ενα μονομαχο...για να μαθω κιολας πρωτα...τετοια τεστ εχουν τα pet-shop?????και αν ναι ποια ειναι τα βασικα που πρεπει να εχω??
|
αμμωνια νιτρωδη νιτρικα και προτεινω της API.
|
είναι δηλαδη καποια συσκευη?????μπορω να βρω και να παραγγειλω μια μεσω ιντερνετ απο καποιο site για ενυδρεια και τετοια???
|
ειναι υγρα αντιδραστηρια γιωργο...ξερεις εσυ..δοκιμαστικοι σωληνες ml νερου σταγονες αντιδραστηριων και χρωματικες κλιμακες...μπορεις και απο ιντερνετ...αλεξ-πολη δυσκολα θα βρεις καλης εταιριας...
|
μηπως εχεις να προτεινεις κανενα site που εχεις τιμησει και καμια καλη εταιρια???ολοι σας ετσι...οι περισσοτερες γνωμες ειναι καλυτερα......:D
|
απο ακουαριστικ γινονται πολλες παραγγελιες...δεν εχω προσωπικη εμπειρια..
http://www.aquaristic.net/index.php?...ram=test+tetra δες το λινκ...καλα τεστ ειναι και της API αλλα δε τα βρηκα στο ακουαριστικ...μαλλον δε ξερω να ψαχνω...:D |
Αφού δεν έχει ΑΡΙ το aquaristic :D:D:D
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
γιωργο εγω τα πηρα απο θεσσαλονικη...αν θες σου δινω μερικα τηλεφωνα απο μαγαζια..συγκρινεις τιμες και ρωτας αν στελνουν επαρχια.... αλλα εκτος απο ΑΡΙ τα παιδια λενε οτι και της τετρα ειναι πολυ καλα..και ισως καποιος μας πει και για αλλη εταιρια.... |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 14:36. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board