φωτισμος για φουλ φυτεμενο
Καλησπερα παιδια εχω ενα ενυδρειο 300 λιτρα με co2 μπουκαλα , ειδικο υποστρωμα κ.α
Θελω να βαλω και αλλες λαμπες εκτος απο τις 3 που εχει πανω το ενυδρειο τι μου προτεινεται; Εχω δυο 30 W arcadia original tropical lamp promotes plant growth 90 cm και μια 30 W arcadia fresh water lamp brighter natural colours 90 cm. |
Οι λάμπες που χρησιμοποιείς προφανώς είναι Τ8, έτσι..?:rolleyes:
Μπορείς να τις αλλάξεις όλες και να πας σε Τ5 των 39W (85 εκατ).... 2 τυπου gro-lux και 1 daylight!!! |
καλησπερα ολες ειναι Τ8 θα τις αφησω αυτες και θελω να βαλω και Τ5 ποσες και ποιον τυπο ακριβως να ζητησω, στα ποσα W πρεπει να φτασω;
|
Παράθεση:
|
Αν θελει να τις κρατίσεις μπορείς να προσθέσεις αλλες 2 Τ5 gro-lux...
|
θα ειμαι ενταξει στα W; ποσα W ειναι αυτες οι δυο; Πρεπει να παρω και κανενα αλλο τυπο;
|
Παράθεση:
|
ευχαριστω, ξερουμε ποσο περιπου κοστιζει ενα ετοιμο ballast για αυτες τις δυο λαμπες.
Δυο Τ5 θελουν ηλεκτρονικο απο οτι εχω διαβασει, να φτιαξω diy η συμφερει να αγοραστουν ετοιμα ακροφυσια και ballast. Που μπορω να βρω ωμέγα clips. |
Παράθεση:
|
ευχαριστω πολυ, εαν ειναι για δυο λαμπες ειμαι κομπλε γνωριζεις καποιο μαγαζι που το εχει
|
πήγαινε στην κατηγορία "Καταστήματα" και πάρε τηλέφωνα... νομίζω οτι το WaterInn είχε...
|
Παράθεση:
|
συνολικα δηλάδη 90 που εχω τωρα και 78 εχουμε 168 W δεν πρεπει να βαλω και αλλες γιατι απο οτι εχω διαβασει πρεπει η αναλογια τουλαχιστον να ειναι 0.7 W ανα λιτρο, ευχαριστω Αποστολη
|
Να ξερεις όμως ότι οι Τ5 ειναι πιο δυνατές και μπορούν να φωτίσουν "καλύτερα" σε βάθος σε σχέση με τις Τ8...
|
ευχαριστω πολυ θα βαλω δυο απο οτι μου λετε
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 05:42. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board