Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Καποιες ερωτησεις!!!!!! (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=24281)

thanoulis 09-04-08 20:43

Καποιες ερωτησεις!!!!!!

Καλησπερα παιδια,θελω να σας κανω καποιες ερωτησεις σχετικα με τα φυτα μου.Το ενυδρειο 240λτ με δισκους(4) και φυσικα φυτεμενο.Οι μετρησεις με σταγονες σε φυσιολογικα επιπεδα και ο φωτισμος 10-12 ωρες 2χ40watt.Για λιπανση καθημερινα ριχνω 1 ταμπλετα Plant tabs.Αλλαγη νερου 40-50λτ καθε 10 μερες το πολλη.φιλτρο σερρα 1100l/h εξωτερικο.
1.Εχω πολλη μαυρη αλγη στις ακρες των φυτων και στα γρηγορης αλλα και στα αργης ανπτυξεις(ανουμπια).Τι μπορει να φταιει?
2.Αν πιστευεται οτι ειναι χαμηλος ο φωτισμος?
3.Αν ειναι οντως χαμηλος,επειδη το ενυδρειο βρισκεται σε θεση που χωριζει δυο χωρους αν βαλω μια απλη λαμπα εμποριου να κοιταει τα φυτα απο εξω(στο πισω τζαμι) θα κανει τιποτα ή απλα ειναι μια βλακεια σκεψη.
4.Πηρα κατι σαλιγκαρια μαυρα με κατι γραμμες πανω( λενε οτι τις τρωνε..)Τι λετε?

george 09-04-08 22:01

Μια ταμπλέτα την ημέρα ;

thanoulis 09-04-08 22:07

ναι ετσι μου ειπαν ενα χαπακι την μερα.Και στις οδηγιες αυτο γραφει.

PascM 10-04-08 01:34

Κόψε τα λιπάσματα εντελώς, κάνε συχνές αλλαγές, συχνότερες από αυτές που κάνεις (με προσοχή στις παραμέτρους μια και έχεις δίσκους) και σύντομα πιστεύω θα λύσεις το προβλημά σου.

gaia 11-04-08 19:14

Συστατικά γράφει στο κουτί με τις ταμπλέτες ; Στις οδηγίες λέει να πετάς τις ταμπλέτες στο νερό και όχι να τις θάβεις στο χαλίκι ;
Ο φωτισμός εξαρτάται από τα φυτά που έχεις , ανακλαστήρες έχεις ;
Φώτα μόνο από πάνω.

thanoulis 11-04-08 19:55

2 Συνημμένο(α)
Περιεχει:Bo,Mg,Fe,k,Mn,Zn(nitrat free).Το κουτι λεει ενα χαπι μεσα στο νερο(το οποιο αμεσως καθεται)σε 25 λιτρα νερο καθε δυο βδομαδες.Σε μενα πεφτει 9 Ο τυπος που το πηρα μου ειπε "για να μην το φορτωσουμε πολλη,μια την μερα για 2 βδομαδες"παντως τις εκοψα γιατι νομιζω οτι απο αυτο μεγαλωσε η αλγη μου.Τα φυτα ειναι αυτα που φαινονται στην φωτο.

aaaooll 12-04-08 03:35

σίγουρα μεσα στο νερο? πως λέγονται οι ταμπλέτες?

gaia 12-04-08 06:33

Φαντάζομαι ότι δεν αναφέρει σε τι ποσότητες έχει τα μικροστοιχεία που γράφει. Αν έχεις όρεξη και χρόνο να το ψάξεις μπορείς να φτιάχνεις μόνος σου τα λιπάσματα αλλιώς η Seachem έχει ολοκληρωμένη σειρά και επειδή οι περισσότεροι από εμάς αυτά χρησιμοποιούμε θα έχεις και καλύτερη πληροφόρηση για ότι θελήσεις.
Co2 έχεις ;
Έχεις και φυτά που θέλουν πολύ φως . Αν και η ανάπτυξή τους δεν είναι κακή εντούτοις με περισσότερο φωτισμό θα έβλεπες διαφορά στα χρώματα , στο μέγεθος των φύλλων και θα είχαν μικρότερα μεσογονάτια διαστήματα με πιό συμπαγή ανάπτυξη.
Με ανακλαστήρες (αν δεν υπάρχουν ήδη) θα έχεις καλύτερη εκμετάλευση του φωτισμού σου.

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 02:23.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01313 seconds with 10 queries