Τι κανω τωρα?
Καλημερα σας!
Μηπως γνωριζετε καποιο site που να αναφερεται σε αρρωστιες συμπτωματα και την καταπολεμηση τους για δισκους? Εχω ενα jewel trigon 190 με 3 δισκους και μερικους καρδιναλιους ... Η συσταση του νερου ειναι καλη και σταθερη οπως και η θερμοκρασια στους 28.5 βαθμους. Οι δισκοι μου συγκεκριμενα τρωνε αρκετα και με πολλη ορεξη, ειναι δραστηριοι και τα χρωματα τους αρκετα ζωντανα. Τις τελευταιες ημερες ομως παρατηρησα στους 2 μια πολυ λεπτη σαν ασπρη μεμβρανη επανω τους και ο ενας εμφανισε ενα μικρο κοψιμο (σαν αποσυνθεση) στο επανω πτερυγιο. Παρολλα αυτα ομως συνεχιζουν να εχουν ορεξη για φαγητο και η συμπεριφορα τους μεσα στο ενυδρειο παραμενει ιδια. Μηπως μπορει καποιος να ριξει λιγο φως στην υποθεση μου? |
Πρέπει να το έχω διαβάσει κάπου αυτό .Μάλλον στο the naked truth του Adriew . θα ρίξω μια ματιά και θα σου πω . Πάντως για να βοηθήσουν τα παιδιά κάνε αναφορά σε μετρήσεις νερού και κάθε πότε κάνεις αλλαγή ?
Βέβαια μια φοτο θα βοηθούσε αρκετά . |
Μη ρίξεις φάρμακα ακόμα. Η μεμβράνη στο σώμα των δίσκων είναι σημάδι στρες. Ανέβασε λίγο την θερμοκρασία και κάνε μια μεγάλη αλλαγή νερού και δές πως θα πανε τα πράγματα.
|
Παράθεση:
Αλλαγη του νερου καθε εβδομαδα. ph 6.8 gh 9 kh 5.5 n03 4mg/l Παντως αυτα τα συμπτωματα μοιαζουν με costia. Στην φωτο δεν φαινεται. |
Ενας καλουτσικος οδηγος με φωτο.:http://www.sera.de/index.php?id=701&L=14
καλη επιτυχια. |
Ευχαριστω για την βοηθεια σας.
Τελικα ηταν απο στρες. Περασαν 4 ημερες και τα ψαρακια ειναι κομπλε! Παλι καλα που περιμενα λιγο και δεν εριξα φαρμακα μεσα |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 15:22. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board