ποσες φορες πρεπει να αλαζω το νερο?
καλησπερα ποσες φορες τον μηνα πρεπει να αλαζω το νερο απο το ενυδρειο?οταν βγαζω το νερο πρεπει να πλενω και το φιλτρο?πρεπει να βαζω και καποιο φαρμακο μετα την αλαγη του νερου?ευχαριστω πολυ:)
|
καλο ειναι να αλλαζεις το νερο 1 φορα την εβδομαδα κατα 30%.
μπορεις να καθαρίζεις το φίλτρο σε νερο απο το ενυδρειο, αλλα οχι σε καθε αλλαγη... και πρεπει παντα με την αλλαγη να προσθετεις την καταλληλη ποσότητα αντιχλωρειου (δεσμευει το χλωριο κ την χλωραμίνη απο το νερο).. αυτα:rolleyes: |
2-3 φορές το 30 % είναι καλά νομίζω. Το φίλτρο το ξεπλένεις με νερό ενυδρείου ΜΟΝΟ όταν μαζέψει πολύ βρωμιά ή παρατηρήσεις μειωμένη ροή.
ΠΑΝΤΑ αντιχλώριο με τις αλλαγές νερού... _______________________________________ Μαζί γράφαμε... |
αντιχλωριο παντα βαζω αλλα να σου πω την αληθεια καθε φορα που αλαζα το ναρο επλενα και το φιλτρο στην βρυση.το νερο το βαζω κανονικα?δηλ.απο την βρυση στο ενυδρειο η πρεπει να κανω τιποτα αλλο?:)
|
ποτε μην πλενεις το φιλτρο στην βρύση, χανεις την βιολογία του...απο την βρυση το βαζεις το νερο, προσθετεις κ αντιχλωριο, και προσεχεις η θερμοκρασια του νερου να ειναι κοντα στην θερμοκρασια του ενυδρειου...
|
οκ.σε ευχαριστω παρα πολυ :)
|
:rolleyes:
|
μια ερωτηση.μεσα σε 4 μερες εχασα 6 ψαρια.και θελω να βαλω αλλα.τωρα πρεπει να βγαλω ολο το νερο και να βαλω αλλο?????????????και μετα απο ποσο καιρο μπορω να βαλω ψαρια???????????:)
|
τι ψαρακια ηταν? πως τα εχασες?
|
4 ψαρια σε 6 ημερες???ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο σου???
|
χρυσοψαρα και μαυρους με τα φουσκοτα τα ματια μονο η γλυφτες ειναι καλα.τα αλλα τα βλεπω και πανε σαν ζαλισμενα :)
|
τι ψαρια εχεις μεσα τωρα?
|
το εχω απο της 23-12-2007:)
|
Δεν πρόλαβε ποτέ να στρώσει το φίλτρο αφού το έπλενες συνέχεια με νερό βρύσης.
Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο σου ; |
μην ξαναπλυνεις ποτε τα υλικα του φιλτρου σου σε νερο βρυσης
ας πουμε οτι θα βγαζεις καθε μηνα η δυο μηνες (η και εξι ακομη) τα μισα υλικα και θα τα ανακινεις ημερα μεσα στον κουβα που εχει νερο απο το ενυδρειο |
καλο δε θα ηταν, το νερο που ειναι να προσθεσεις να το βαζεις απο την προηγουμενη καπου με το αντιχλωριο οποτε οταν το βαλεις στο ενυδρειο να ειναι καλυτερο?
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Άρα θα συμφωνήσω με τον Γιωργάκη! Τζάμπα κόπος!:D |
Toν Γιωργάκη :D
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Όταν π.χ. το νερό της βρύσης σου είναι σκληρό, ενώ τα ψάρια θέλουν μαλακό, δεν πρέπεις να το φτιάξεις απο πριν;;;;;;; Εσείς δηλαδή δεν κοιτάτε τις συνθήκες διαβίωσης των ψαριών σας;;;;;; Πρώτα τοποθετήται και μετά φτιάχνεται το νερό;;;;;;; Δηλαδή προτειμάται να περνούν τα ψάρια σας όλες τις μεταβολές του νερού μέχρι να φτιαχτεί (άμα φτιαχτεί) και να φτάσει στα επίπεδα που τα ευχαριστεί;;;; Αυτό δεν τα κάνει πιο ευάλοτα και αυξάνει τις πιθανότητες να ζήσουν λιγότερο;;;;;;;;;;;;zwzwzw Λέω εγώ τώρα, ο αρχάριος, με όσα έχω διαβάσει.............. |
Αλλο πραγμα να φτιαξεις νερο απο πριν, οταν το νερο της βρυσης σου ειναι διαφορετικο απο αυτο του ενυδρειου, εδω δεν λεμε αυτο.
Λεμε για την εισαγωγη αντιχλωριου κατα τις αλλαγες. Το πιο απλο πραγμα ειναι να βγαλεις οσο νερο βγαζεις, να ριξεις στο ενυδρειο το αντιχλωριο που χρειαζεται, και κατοπιν το φρεσκο νερο. |
Και το φρέσκο νερό που λες, έχει τις ίδιες gh/kh με του ενυδρείου;;;;;;
|
Αν δεν εχει, το φτιαχνουμε απο πριν. Δεν εχει σχεση αυτο με την συζητηση για το αντιχλωριο.
|
εκανα βλακεια?
καθαρισα σημερα το ενυδρειο!επλυνα τον υαλοβαμβακα με νερο απο την βριση οπωσ και τα φυτα γιατι ειχαν μαυρισει!αυτο που οφειλεται?γιατι μαυρισαν?
|
ωχ παει η βιολογια του φιλτρου φιλαρακι το σφουγγαρι απο το φιλτρο το ξεπλενουμε με νερο απο το ενυδρειο οπως και τα φυτα η μαυριλα που λες ειναι αλγη
|
Παράθεση:
Είναι περίπου σαν να τον άλλαξε... |
ωχ γκαφα μπερδεψα το σφουγγαρι με τον υαλοβαμβακα sorry:smt120 :smt120
|
Παιδια μαζι με το αντιχλωριο πρεπει να ριχνεις και καθολου το φαρμακο που ειναι για την αμμωνια και τα βακτηρια?? (αν το λεω καλα) η μονο το αντιχλωριο? για εκανα μια αλλαγη νερου και εριξα την πρωτη μερα μονο το αντιχλωριο και την επομενη εριξα και μια για την αμμωνια και τα βακτηρια αλλα ξανασηκωσε αμμωνια :( :( τωρα βεβαια πηρα ενα φαρμακο ξεχωριστο για να καθαριζει το ενυδρειο απο την αμμωνια!! το οποιο μου ειπαν να αδειαζω το 1/8 του νερου για 5 μερες και την 2, την 4 και την πεμπτη μερα να ριξω μονο αυτο για την αμμωνια. επισης πηρα και ενα booster για να ανεβασω το ph και την σκληροτητα γιατι τα ψαρια που θελω να βαλω (τα οποια δεν θυμαμαι πως τα λενε και χρωσταω μια απαντηση σε αλλο topic. παντως αν βλεπω καλα το ενα ειναι σαν το Avatar του chris129 απο πανω) μεσα μου ειπαν οτι θελουν ph 7,5 με 8,3 και σκληροτητα 8-12 (ελαφρα σκληρο)
ευχαριστω εκ των προτερων |
ηθελα να ρωτησω σχετικα με την ποσοτητα αντιχλωριου.... εγω μεχρι τωρα εβαζα για καθε 20 λιτρα νερου βρισης 2 -3 σταγονες.... ειναι ενταξει?
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 16:27. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board