Άρρωστο καναρίνι
Έχω ενα αρσενικό καναρίνι και απο το καλοκαίρι και μετά το είχα σε μια θέση στον τοίχο πάνω απο το σώμα του καλοριφέρ! Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έχει συνεχώς πτερόροια και φυσικά να μην κελαιδάει καθόλου. Μόλις έμαθα τον λόγο αυτης της κατάστασης του άλλαξα θέση (εδω και μια εβδομάδα). Ξέρει κανείς αν θα ξανακελαιδίσει ποτέ και αν πρέπει να κάνω κι κάτι άλλο?
Παρέληψα να πω οτι μου είπανε να προσθέσω στο νερό της ποτήστρας, 4 σταγόνες βιταμίνης για πουλιά. (Σε καθημερινή βάση). |
καθεται φουσκωμενο ή ειναι καλα μονο που δεν κελα'ι'δαει;
|
Μπορείς να βρεις πληροφορίες στο kanarini.net και φυσικά ο Μάριος θα σε βοηθήσει. Τι τους έχουμε τους ειδικούς;... :smt045
|
Οχι σε ζεστο μερος,καθαριοτητα,πλουσια διατροφη,πολυβιταμινες και υπομονη.Το πουλι θα κελαιδισει.
|
Παράθεση:
memy, θα επισκευτώ την εν λόγο σελίδα. Σε ευχαριστώ. stav, μακάρι να κελαηδίσει, την διατροφή την εφαρμόζω ήδη. |
Θα κελαηδησει αλλα προσεχε μην το εκθετεις σε ρευματα και εναλλαγες θερμοκρασιας...
|
θα ξανακελαηδισει μολις συνηθισει το καινουργιο περιβαλλον του και δυναμωσει απο την πτερροροια. λιγο μηλο ,λιγο μαρουλακι(λιγο) και μισο αυγο βρασμενο μαζι με το τσοφλι(για να παρει ασβεστιο αν το χρειαζεται) θα βοηθησει. αυτα θα τα αφηνεις μια μερα και μετα θα βγαζεις οτι εχει μεινει γιατι χαλανε.τωρα αν θες εχει στα μαγαζια φαρμακα-βιταμινες που βοηθανε αν και πιστευω οτι δεν θα τα χρειαστεις.εγω εχω 50 καναρινια και αναπαραγω καθε χρονο αλλα τετοια φαρμακα δεν βαζω. καλη επιτυχια με το καναρινακι σου.
|
Παράθεση:
Όσο για τα 50 καναρίνια σου, τι να πω? Χαρά στο κουράγιο σου!!! Πρέπει να τα αγαπάς πολύ φαντάζομαι... |
Και το αυγό το αφήνουμε για λίγη ώρα μέσα (μια με δυο) όχι περισσότερο!
Υ.Γ. Κοίτα να δεις τώρα που όλοι θα με κράξουν αλλά έχω δίκιο και το ξέρω!!! |
εχεις δικιο για το αυγο αλλα αυτο ισχυει για το καλοκαιρι λογω ζεστας. τωρα το χειμωνα δεν εχει προβλημα αν μεινει μια μερα.(10-12 ωρες εννοω. απο το πρωι ως το βραδυ)
|
Για την ιστορία να αναφέρω οτι με τις παραπάνω συμβουλές-οδηγείες, το καναρίνι έγινε τραγουδισταράς μεγάλος!!!
Ευχαριστώ όλους σας.:p |
Να 'σαι καλα να το χαιρεσαι.;)
|
Ωραία Βασιλάκη, τώρα θα σε ξυπνάει από τα χαράματα :)
(υπάρχει κόλπο και γι'αυτό :D) |
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 15:49. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board