Ερωτηση- Υγρα τεστς
Καλημερα, εχω μια απορια,κατα τα 5-10 λεπτα χρονου αντιδρασης που απαιτουν τα τεστς εχετε τα φιαλιδια ανοιχτα η κλειστα?
σε κανενα απο τα δικα μου (Sera, JBL, Tropic Marin) οι οδηγιες δεν ειναι ξεκαθαρες. |
Εγω τα αφήνω κλειστά....
άλλωστε αφου τα ανακινείς...είναι κλειστά....αρα θα έπρεπε να γράφει να τα ανοίξεις στο τέλος της διαδικασίας...που δεν το λέει.... |
................
Και γω νομίζω οτι πρέπει να τα΄φήνουμε κλειστά,γιατι της sera που εγώ χρησιμοποιώ δεν αναφέρει τίποτα ......αλλά στο τέστ του po4 επισημένει
να έχουμε το καπάκι ανοιχτό.....άρα αν δεν το αναφέρει ο κατασκευαστής μάλλον θα πρέπει να το έχουμε κλειστό....... |
Εγώ ανοικτά τα κρατάω εν αναμονή των αποτελεσμάτων, όπως κ κάθε φορά που αναφέρεται στις οδηγίες "ανακινήστε το φιαλίδιο ελαφρώς για να διανεμηθεί ομοιόμορφα η κάθε σταγόνα". Κάθε που απαιτείται άλλωστε γερό ανακάτεμα, αναφέρεται "κλείνουμε το καπάκι". Υγρά τέστ της sera χρησιμοποιώ.
|
της σερα δεν λενε τπτ....
παρε seashem ... το εχω δοκιμασει και ενω τα σερα λεγανε nh3-4 = 5mg/ml τα seashem ελεγαν nh3-4 =0mg/ml ------------------------- δες εδω δικη μου εμπειρια.. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=19071 ------------------------- εγω οταν κανω τεστ το εφηνω κλειστο.... |
Εγω τα αφηνω ανοιχτα μετα την ανακινιση και εχω της ΑΡΙ.
Για τα JBL τι γνωμη εχετε? Συγνωμη για το off topic.. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:04. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board