ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΡΗ
Το ενυδρειο που εχω και στις παρουσιασεις περιπου 100 λιτρα καθαρα
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=21178 το γεμισα με νερο με ΡΗ 6,5 εβαλα υποστρωμα για φυτα ,χαλικι , μια μεγαλη ριζα και αρκετα φυτα. Μετα απο 1 εβδομαδα λειτουργιας μετρησα ΡΗ 8 Το μονο που μπορω να 'κατηγορισω' ειναι το υποστρωμα για τα φυτα.:mad: Σας εχει συμβει ποτε αυτο??? επειδη ξερουμε οτι το υποστρωμα με τον καιρο χανει τις ιδιοτητες του , καποιοα στιγμη θα σταματησει να επηρεαζει το ΡΗ??? αν ναι ποτε θα γινει αυτο??? Με μπουκαλα 2λιτρη μανομετρο και διαχυτηρα (χωρις ΡH controler) μπορω να φερω ΡΗ < 7 Οι αλλες τιμες ειναι GH 6 KH 4 Συγνωμη για τις ερωτησεις αλλα πανω που ημουν ετοιμος να βαλω καρδιναλιους...ειδα το ΡΗ στα υψη:( |
Εγώ υποψιάζομαι το χαλίκι. Το μέτρησες πριν ότι δεν είναι αλκαλικό ;
Το υπόστρωμα που έβαλες τι είναι ακριβώς ; Με το co2 μπορείς να 'φέρεις' το ρΗ στο 7 αλλά καλύτερα να βρεις την αιτία που το ανεβάζει. Η βρύση πόσο έχει ; |
Παράθεση:
Ευχαριστω |
Με KH 4 δεν μπορει να εχεις Ph 8
Κατι δεν παει καλα με της μετρησεις σου. Παρολα αυτά, παρε λιγο χαλικι και ριχτου λιγο υδροχλωρικο οξυ και δες αν αφριζει, να ειμαστε σιγουροι. |
ευχαριστω για τις απαντησεις σας
Το χαλικι θα το τεσταρω το βραδυ Στην συσκευασια γραφει
|
Λογικα ειναι ΟΚ..
Πως μετρας Ph? |
Παράθεση:
Ευχαριστω |
Ειναι τελειως απιθανο να εχεις ph 8 με KH 4.
Και εαν μιλαμε για νερο βρυσης ΕΥΔΑΠ και το KH 4 μου κανει εξαιρετικη εντυπωση. Καποια μετρηση δεν παει καλά. |
Παράθεση:
To ΡΗ της βρυσης ειναι 8 Ευχαριστω |
Μήπως το 6.5 δεν ήταν σωστό . . . ;
Φίλτραρε το νερό όπως λες και γέμισε ένα ποτήρι. Μέτρα το. Άστο στο ποτήρι 2 μέρες και μέτρα ξανά. |
Παράθεση:
Ευχαριστω |
ΒΡΗΚΑ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ
Τελικα το φιλτρο της BRITA που χρησιμοποιησα ενω κατεβαζει σταθερα την σκληροτητα , το ΡΗ το κατεβαζει αλλα η τιμη του αλλαζει δλδ οταν βγαινει απο το φιλτρο ειναι 6,5 και μετα απο 5 ημερες 8
Στο ενυδρειο τωρα εχω ΡΗ 7,5 GH 4 KH 3 Σημερα θα ξαναφτιαξω DIY CO2 γιατι το προηγουμενο μειγμα δεν δουλεψε καθολου:( Eυχαριστω |
μηπως ανεβαζει κατι την σκληροτητα μεσα στο τανκ(υποστρωμα,καποιες πετρες-διακοσμητικα)....????
για ψαξτο λιγο... |
Παράθεση:
Γιατι οι σκληροτητες νομιζω ειναι χαμηλα ή οχι??? |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:14. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board