Blacklight
Γινεται να βαλουμε στο ενυδρειο μια λαμπα blacklight η οποια θα αναβει οταν θα ειναι τα αλλα φωτα σβηστα (τη νυχτα). Ενοχλει τα ψαρια;
Και για οσους δεν καταλαβαν ειναι μια λαμπα που βγαζει ενα μοβ φως και κανει τα αλλα αντικειμενα να φωσφοριζουν. |
Παράθεση:
|
και η ακτινοβολια αυτη επιρεαζει ασχημα τα ψαρια
|
Δηλαδη δεν κανει;Ειδα fotos με ενυδρεια που ειχαν.Θα τους κανει κακο;
|
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=7684
διαβασε αυτο το θεμα και θα καλυψεις αυτο που ζητας |
Mάλλον οι φωτογραφίες που είδες ήταν με ακτινικές λάμπες.
|
Εγω δεν ειπα να φτιαξω απλα ενα Moonlight.........αλλα να βαλω blacklight για να φαινεται ποιο ωραια.
halvas εγραφε blacklight. Αν ψαξετε λιγο στο google < blacklight aquarium> θα βρειτε.;) |
Για πιο λόγο θέλεις να χρησιμοποιήσεις black light στο ενυδρείο σου;
|
δηλαδη τι κακο μπορει να προκληθει στα ψαρια με μια τετοια λαμπα;
στον ανθρωπο δεν εχει τις ιδιες επιπτωσεις; (ελπιζω οτι δεν αναφερεσαι οτι τους ταραζεις το βιολογικο τους ρολοι μπερδευοντας τα με το ποτε ειναι η μερα και ποτε η νυχτα) Παράθεση:
|
Στο ενυδρείο σου δεν ζουν μόνο ψάρια.... Υπάρχουν φυτά και πολλοί μικροοργανισμοί που όλοι μαζί συνθέτουν το οικοσύστημα του ενυδρείου... Ακόμα κι αν δεν κάνει κακό στα ψάρια είσαι σίγουρος ότι δεν επηρεάζει κάτι άλλο?
|
Για να φαινεται πιο ομορφο. Λετε να επιρεαζει και τα φυτα;;;;
|
γενικα το μπλε φως στο γλυκο νερο ευνοει τις αλγες...........και αν ειναι και σχετικα δυνατο,τοτε σιγουρα θα γεμισετε με πολλων ειδων απαισιες αλγες..;)
|
Δυνατο δεν μου φαινεται να ειναι αλλα αν το κοιταζεις σε ενοχλει στα ματια:smt108
|
τι να σου πω...εγω δεν θα το εβαζα....
εγω ομως δεν ειμαι εσυ. |
Παράθεση:
ακομα και τα ψαρια χρειαζοντε αρκετες σκοτεινες ωρες αλλο μια μικρη cathode λαμπα για moonlight που ισα που θα φωτιζει αλλο αρκετα watt αναμενα για παραπανω Παράθεση:
και οτι βλεπουμε οτι καποιος εχει κανει στο νετ δεν σημαινει ειναι σωστο κατα 70% να ειναι λαθος για μενα δυσκολα γοογλαρεις και βλεπεις βιοτοπικα ενυδρεια πχ συνηθως ολο τις αμερικανιες βγαζει.. αμα ψαξεις θα βρεις και ενυδρειο με ντισκο μπαλα μεσα ειμαι σιγουροςzw |
οι ακτίνες uv ευθύνονται για τον καρκίνο του δέρματος στους ανθρώπους... πως ξέρεις ότι δεν θα επηρεάσει ένα τόσο μικρο οικοσύστημα...?
|
Χρησιμοποιω 2x 36 W fluorescent UV 120cm .Επι 23 συνεχομενους μηνες μερα-νυχτα ,δεν εχουν σβησει ποτε.Και δεν εχουν καει επισης.
|
Και με moonlight το ενυδρείο φαίνεται τρομερό... δεν χρειάζεσαι blacklight, δεν ξέρω αν κάνει κακό άμεσα, πάντως ακόμη και τα ερπετά που σε κάποια είδη είναι απαραίτητη η υπεριώδεις ακτινοβολία, δεν κάνει να εκτίθονται πολλές ώρες. Αν η υπεριώδεις ακτινοβολία περνάει μέσα απο γυαλί χάνεται μεγάλο ποσοστό της..γι αυτό στα terrarium χρισημοποιείτε απευθείας πάνω στα ζώα.
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:44. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board