Fungus??
Συνφορουμήστες την γνώμη σας παρακαλώ....
Παρατήρησα σήμερα το πρωϊ, στον μεγάλο μου δίσκο (14εκ) ίχνη fungus. Το ψαράκι ξύνεται κιόλα. Χρησιμοποίησα General Tonic της Tetra Medica (75% της προτεινόμενης δοσολογίας) και ανέβασα την θερμοκρασία στους 31c. Δεν τον απομόνωσα γιατί ανησυχώ και για τους υπόλοιπους. Όλα τα ψαράκια τρώνε, κολυμπάνε και συμπεριφέρονται κανονικά.Οι ερωτήσεις είναι οι εξής: 1. Κάνω κάτι με το General Tonic ή να κάνω στροφή στο Myxazin;;; 2. Σκέφτομαι και την προσθήκη αλατιού. Αν γυρίσω σε myxazin τι προετοιμασία πρέπει να κάνω στο ενυδρείο, για να μην μπλέξω τα φάρμακα.;;; 3. Τι να προσέξω γενικά και για τι άλλο να ανησυχήσω;;; Τα φώτα σας παρακαλώ, γιατί αφενός το myxazin δεν το χρησιμοποίησα ποτέ και αφετέρου, με το General Tonic, είδα αποτελέσματα σε Fin Rot , αλλά δεν μου ξανάτυχε fungus. Από μία αναζήτηση που έκανα στο forum, είδα οτι δεν το πολυπροτείνεται... Επίσεις κάπου πήρε το μάτι μου και αυτό: Fungus: For fish large enough to handle, catch the fish, and dab malachite green directly on the fungus with a Q-tip. This is extremely effective. Repeat treatments may be necessary. For small fish, a commercial fungicide such as Maroxy may work. For severe infestations, try a bath in methylene blue (enough so you can barely see the fish) until the fungus turns blue or for 20 min. If you add methylene blue directly to a tank, you will kill plants and trash your biological filter. Συστατικό του General Tonic και ανησυχώ για τα φυτά πολύ... Ευχαριστώ εκ των προτέρων! :smt039 ------------------------- Τελικά έχουμε καλές εξελίξεις..:D Τα σημάδια του fungus έχουν υποχωρήσει σχεδόν εντελώς. Φαίνεται ήμουν τυχερός και το πρόλαβα στην αρχή..:DΑύριο λοιπόν κάνω αλλαγή νερού, βάζω άνθρακα και ρίχνω ζουμάκια για την βιολογία. Το μοναδικό που με ανησυχεί είναι τα φυτά μου. Αλλά κάτι θα κάνουμε και με αυτά.. :smt039 |
Ζουμακια για τη βιολογια δεν χρειαζονται....
Αλλαγη νερου και ανθρακα να βαλεις. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 10:45. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board