Αποριες για τη συνδεση του Fluized bed filter
Εχω αγορασειτο Fluized bed filter της Merlin με (600 l/h) , (1.5m) head και σκοπευω να το συνδεσω σε σερα με το Eheim 2222 (500l/h).
Και αυτο γιατι εχω σκοπο να γινουν το 2222 και το 2126 της Eheim μονο για μηχανικη φιλτρανση. Το ερωτημα ειναι να χρησιμοποιησω εξτρα αντλια οπως την Eheim universal pump 1048 (Pump output: 600 l/h, delivery height: 1,5 m, Power consumption: 10 W) http://www.aquaristic.net/shop.php/s...20pump%201048/ και αν ναι, που ειναι προτιμοτερο να μπει? Μεταξυ Eheim και του Fluized bed filter δηλ στην εισοδο η στην εξοδο του bed filter? Υπαρχει προβλημα αν η Eheim pump εναι 600 l/h και το φιλτρο της Eheim 2222 500l/h? Υπαρχει καποια αλλη πιο αποδοτικη συνδεση? |
Καμια απαντηση!!!!!!
Ελατε παιδια, που ειναι οι εμπειροτεροι? |
το φιλτρο αμμου θελει καλη κυκλοφορια ωστε να σηκωνεται η αμμος και να εχεις τη μεγαλυτερη δυνατητα επιφανεια φιλτρανσης....για να εχει κυκλοφορητη 600 λ/ω σημαινει οτι θελει καθαρη ροη τοση..... Αν το βαλεις μετα το 2222 με 500 λ/ω που σιγουρα θα πεφτει με τον καιρο δεν θα εχεις καλο αποτελεσμα...... Απο την αλλη καλο ειναι πριν απο το φιλτρο αμμου να εχεις ενα αλλο μηχανικο φιλτρο ωστε να μην μπαινουν χοντρα σκουπιδια στο φιλτρο..... Εγω θα σου προτεινα να αφησεις το φιλτρο αμμου μονο του με ενα προφιλτρο στην εισοδο......
|
Η ανεξαρτητη λυση ειναι η καλυτερη, αλλα δεν εχω δυνατοτητα να περασω
αλλα δυο λαστιχα διοτι ειναι ηδη καλυμενες οι δυο θεσεις απο τα δυο φιλτρα της Eheim. Τωρα αν παω στη λυση φιλτρο 2222 και μετα Fluized bed filter, που ειναι πιο σωστο να μπει η αντλια, πριν η μετα το φιλτρο αμμου? Εγω θα την εβαζα πριν για να εχω τα 600l/h, αλλα δεν ξερω τι θα γινει με το φιλτρο της Eheim που ειναι 500l/h. |
Εγώ θα σου πρότεινα να έβαζες την αντλία (600) ΠΡΙΝ το μηχανικό φίλτρο (500).
Δοκίμασε το, δεν έχεις να χάσεις τίποτε εκτός του ότι θα κόψεις το λάστιχο. Κόψε το κοντά στο φίλτρο, ώστε να μη χασεις μέτρα (εκ) λάστιχου αν δεν δουλέψει σωστά έτσι. Το φίλτρο δεν θα πάθει τίποτα που θα το 'σπρώχνει' η 600αρα, και η 600αρα θα λειτουργεί σαν να έχει πολύ head pressure μπροστά της, κάτι πολύ σύνηθες, οπότε δεν βλέπω να προκαλείτε ζημιά στον εξοπλισμό. Το θέμα είναι η ολική ροή να σηκώσει την άμμο μέσα στο φίτρο άμμου, τόσο, ώστε να είναι σαν να αιωρείται μέχρι τα 3/4 του κυκλινδρου (ή μέχρι το σημάδι που έχει ο κατασκευαστής πάνω στον κύλινδρο του φίλτρου) χωρίς όμως να φεύγει εκτός φίλτρου άμμου. Έγινα κατανοητός?!? :smt120 |
Παράθεση:
Παντως το ζητουμενο ειναι να γινεται πληρης αναταραξη της αμμου και αυτο ειναι πιο εφικτο βαζοντας την αντλια στη μεση και ισως μοιραζοντας και την υψομετρικη διαφορα φιλτρου-ενυδρειου. Νομιζω!!! |
Γενικα οι αντλιες μπορουν να συνδεονται σε σειρά. Η συνολικη ροή θα ειναι τυπικα της μικροτερης. (ελευθερη χωρις λαστιχα..)
Ανιτθετα το μανομετρικό υψος προστιθεται..... |
Δηλαδη, μηπως ειναι προτιμοτερο να τη βαλω σε σειρα με την 2126 (950l/h) που στην εξοδο της μπορει να ειναι γυρω στα 600 l/h και ισως να μην χρειαστω και εξτρα αντλια.
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:38. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board