αναγνωριση φυτων.....
1 Συνημμένο(α)
καλησπερα φιλοι μου.
γνωριζει καποιος τι φυτο ειναι ( στην foto ) το κοκκινο και το αλλο το πρασινο που μοιαζει με το κοκκινο,επαθα πλακα !! κρατιετε με φωτισμο 0,5w-λιτρο; στην Ελλαδα τα βρισκουμε; ευχαριστω. |
To πράσινο είναι Pogostemon helferi ...το κόκκινο τώρα..:smt102 ...
Από το πρώτο φιλοξενώ στο ενυδρείο μου εδώ και λίγους μήνες άρα λογικά θα βρείς.. Με 0,5W πάει καλά, σε μένα με 0,3 χωρίς CO2 πάει ....αργά. Caverman |
Tonina sp.
Tonina fluviatilis Eriocaulon sp. (μάλλον) το κάτω αριστερά. Το κόκκινο πιθανόν Ludwigia sp. 'Pantanal' Όλα αυτά θέλουν αρκετό-πολύ φωτισμό, μηδενικές σκληρότητες και πολύ καλό βυθό με ελάχιστη καθημερινή λίπανση. Στην Ελλάδα πολύ δύσκολο έως απίθανο να τα βρεις εκτός και αν έχεις άκρη στην Ιαπωνική πρεσβεία :) Το κάτω δεξιά είναι P.helferi όπως σου έγραψε και ο caverman και γενικά είναι σχετικά εύκολο φυτό για όλα τα ενυδρεία. |
απαντηση....
Παιδια σας ευχαριστω πολλη για τις απαντησεις
ΥΓ. πολλή μιζέρια αυτη η ελλαδα .....και μερικοι που διαφωνουν με την αποψη μου.......μια βολτα στην ευρωπη θα τους πησει.... (οποτε μην παραμυθιαζομαστε..... ) με τους μονους που μπορουμε να συγκρηθουμε ειναι με της αραβικες χωρες......ουτε καν με της ασιατικες (εχω ταξιδεψει και εκει,και οχι για 5-10 μερες....εσσετε ημαρ.....:cry: |
Μηπως βιαζεσαι λιγο? Για δες αυτο το ποστ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14235 , και κυττα λιγο μερικες παρουσιασεις ενυδρειων καποιων μελων...
|
Παντως το κοκκινο υπαρχει,το εχω ξαναδει σε παρουσιαση και νομιζω οτι ετσι γινεται η limnophila aromatika κατω απο πολυ δυνατο φωτισμο
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:54. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board