Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Θαλασσινό νερό - Γενικά (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=9)
-   -   ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=20145)

ksifias 14-10-07 00:07

ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ

Γεια σας,είμαι νέος στο αλάτι και θέλω βοήθεια.
Έχω πάρει από το καρφούρ ένα ενυδρείο 120 lt το οποίο έχει εσωτερικό κάνιστρο για βιολογικό φίλτρο.Έγω θέλω να το κάνω reef,ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ, ΠΩΣ;Είμαι αρχάριος και δέν ξέρω πολλά αλλά λεώ να κάνω τα εξής για να εξοπλήσω το ενυδρείο μου:
1) να βάλω 10 κιλά αραγωνίτη νεκρό και 5 ζωντανό
2) 10 κιλά ζωντανό βράχο και 10 νεκρό
3) ένα skimer εσωτερικό
4) 2 κυκλοφοριτές
5)1 ανεμυστηρα και ενα θερμοστάτη
6) εξωτερικό φίλτρο λέω να μη βάλω,στη θέση του θα έχω το εσωτερικό κάνιστρο που έχει το ενυδρείο μου.
θα παίζει το ρόλο του χημεικού και μηχανικού φίλτρου στο οποίο θα βάλω υαλοβάμβακα και άνθρακα.
Αυτά σκέφτομαι να κάνω για αρχή.Τι αλλο θα πρέπει να εχώ;;;;;;;;;θα περημένω πληροφορίες για εξοπλησμό μαγαζιά και τιμές που υπάρχουν στην αγορά.

klaz 14-10-07 00:41

γεια σου φιλε με την οδοντωτη μυτη...:p:p
και βεβαια μπορεις να το κανεις ριφακι,αλλα μαλλον θα ελεγα οχι τωρα....
χρειαζεσαι πολυ-πολυ διαβασμα,γιατι το θαλασσινο εχει αρκετες ιδιαιτεροτητες σε σχεση με το γλυκο,και πολυ περισσοτυερη υπομονη....
καλο διαβασμα....;)

PascM 14-10-07 11:00

Αν δεν κάνω λάθος το ενυδρείο και δη του carefour είναι πολύ στενό για reef!

Isidoros 14-10-07 11:05

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από PascM (Μήνυμα 206863)
Αν δεν κάνω λάθος το ενυδρείο και δη του carefour είναι πολύ στενό για reef!

;):smt023
Φυσικά με καλή θέληση όλα γίνονται.Είναι δύσκολο όμως για ένα αρχάριο.

accnt 14-10-07 19:29

Μπορείς να το κάνεις ένα ωραίο reefάκι, αλλά θα χρειαστείς υπομονή και διάβασμα, όπως ειπώθηκε άλλωστε.
Άμμο μπορείς να βάλεις μόνο νεκρό αραγωνίτη.
Ζωντανό όσο περισσότερο «αντέχεις»…
Το εσωτερικό skimmer θα αφαιρέσει ζωτικό χώρο από το ήδη μικρό ενυδρείο. Θα προτιμούσα να έβαζες ένα εξωτερικό κρεμαστό.
Δύο κυκλοφορητές για αρχή είναι ότι πρέπει. Πρόσεξε όχι αντλίες, ειδικούς κυκλοφορητές για αυτήν την δουλειά. Δυνατούς και οικονομικούς.
Για τώρα μόνο έναν αξιόπιστο θερμοστάτη.
Το εσωτερικό θα το κάνεις χημικό με αντιφώσφορο και κάποιες μέρες του μήνα, με άνθρακα. Αν τώρα θες περισσότερο εσωτερικό χώρο καταργείς το εσωτερικό και πας σε μικρό εξωτερικό.

Τι άλλο θα πρέπει να έχεις…. Αρκετά αλλά πάνω απ΄ όλα υπομονή…

Refractometer για έλεγχο της αλατότητας.
A/Oμε επιθυμητό το DΙ σαν τελευταία φίλτρανση.
Κατάλληλο φωτισμό για τα κοράλλια που θα θες να ασχοληθείς. Δεν θέλουν όλα τον ίδιο.
Για το καλοκαίρι, (μακριά είναι…) ανεμιστηράκι και ελεγκτή θερμοκρασίας.

Τέλος καλό διάβασμα, να μάθεις τις απαιτήσεις του συστήματος σου (ανάλογα με τα κοράλλια).

Tricky 14-10-07 20:26

IMO ,το ενυδρειου του καρφουρ (1χ0,30χ0,40) με το καπακι-καταπακτη , ειναι το χειροτερο ενυδρειο για reef εκτος και αν τα πεταξεις ολα απο πανω και φτιαξεις ενα κανουργιο φωτιστικο .

Ετσι οπως ειναι ,ουτε λαμπες παιρνει ευκολα , ουτε ανεμιστηρες ...το καλοκαιρι θα γινει σαν χυτρα απο τη ζεστη και το διαφανο πλαστικο καλυμμα των λαμπων θα θελει καθαρισμα καθε μερα .Ειναι στενομακρο και η τοποθετηση κοραλιων θα ειναι προβληματικη και ''στρατιωτικη'' (κοραλια τοποθετημενα το ενα διπλα στο αλλο λες και ειναι ενυδρειο σε πετ σοπ).

ksifias 14-10-07 22:52

και τι να κανω,σκεφτομαι να φτιαξω ενα νεο καπακι.ποσες λαμπες πρεπει να εχει για να ειναι ενταξη.ξερεις ποθ μπορω να αγορασω

accnt 14-10-07 23:10

Το πόσες λάμπες είπαμε, έχει να κάνει με το τι κοράλλια θέλεις να ασχοληθείς...

ksifias 03-11-07 23:34

θα βαλω 3 λαμπες αλλα το καπακι που εχω εχει 1 λαμπα,υπαρχει πατεντα με καλοδια ή΄να πεταξω το καπακι και να βαλω καποιο συστημα,

Tricky 04-11-07 10:27

Πατεντες παντα γινονται αρκει να πιανουν τα χερια σου ...

Αλλιως βρισκεις φωτιστικο που ταιριαζει στις διαστασεις του ενυδρειου σου και το βαζεις (με λαμπες Τ5)

ksifias 05-11-07 01:08

ξερεις καποια εταιρεια με φωτιστικα,ή καποιο μαγαζι;

Tricky 05-11-07 12:31

Για να παρεις μια ιδεα :

http://www.aquaristic.net/arcadia-i-...-w.html?lang=1

Το φωτιστικο αυτο εχει μηκος ενα μετρο οποτε θα κατσει πανω στο ενυδρειο σου ...παιρνει δυο λαμπες Τ5 των 39 watt εκαστη (δεν περιλαμβανονται στην τιμη) ...αυτο + δυο καλοι ανακλαστηρες θα παρασχουν καλο φως για ενα reef μεσαιων απαιτησεων (με δεδομενο οτι το ενυδρειο σου ειναι χαμηλου υψους)

Εναλλακτικα, μπορεις να αγορασεις χυμα ενα ηλεκτρονικο Ballast T5 για 2 χ 39 watt + στεγανα ακροφυσια(ντουι) για Τ5 και να κατασκευασεις μονος σου ενα παρομοιο συστημα.

Δες τα σχετικα ποστα στην κατηγορια DIY.Να ξερεις (αν δεν ξερεις) οτι οι ηλεκτρολογικες ιδιοκατασκευες ενυδρειου ειναι επικινδυνες και πρεπει να γινονται απο ανθρωπους που κατεχουν το αντικειμενο ....μιλαμε για (θαλασσινο) νερο που διαβρωνει υλικα και μπορει να καταστησει επικινδυνο κατι φαινομενικα ασφαλες ή σιγουρο ;)

mikele 19-11-07 09:50

δεν ξερω τι εκανες απο φωτισμο αλλα εγω σε αυτο το ενυδρειο εχω βαλει και 2ρη και ισως χωραει και 3η .....αλλα δεν ξερω αν ειναι αρκετες για reef

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:41.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01493 seconds with 10 queries