μηπως neon ?
καλημερα και παλι!
ειμαι στο στρωσιμο του 60 λιτρου μου και ολα πανε καλα! ειχα αποφασισει να βαλω γκαπακια και πλατακια αλλα τις τελευταιες μερες σκεφτομαι μηπως τελικα να βαλω Neon ....:rolleyes: η σκληροτητα ειναι στο 7 και το Ph στο 7,2. μπορω? αν ναι με τι αλλα μεγαλυτερα ψαρια μπορω να τα συνδιασω? ευχαριστω μπορω να βαλω ενα κοπαδι νεον και ενα κοπαδι rasbora? σαν οπτικο αποτελεσμα πως θα ειναι? οι συνθηκες που αναφερω τους ταιριάζουν?? |
Τα ψαρακια που αναφερεις εχουν περισσοτερες απαιτησεις σε συνθηκες νερου απο ο,τι τα ζωοτοκα.θα χρειαστει να ριξεις λιγο το ΡΗ για να αναδειχτουν τα χρωματα τους και να νοιωθουν ανετα. Τα Νεον μαζι με τα Rasbora δειχνουν ομορφα μαζι,αλλα σε μεγαλυτερα ενυδρεια μιας και ζουν σε κοπαδια ανω των 8 ατομων τουλαχιστον.Στα 60 λιτρα αν θες μπορεις να βαλεις μονο ενα κοπαδι 10-15 απο το ενα ειδος μονο.Εγω θα προτιμουσα τα Rasbora γιατι εχουν αποδειχθει λιγοτερο απαιτητικα και με ενδιαφερουσα συμπεριφορα κοπαδιου.Καλο θα ηταν το ενυδρειο σου να γινει πυκνοφυτεμενο γιατι τους αρεσει η βλαστηση.Επισης οταν ολοκληρωθει το στρωσιμο μην προσθεσεις ολα τα ψαρια με μιας,αλλα σταδιακα ανα 2-3 εβδομαδες.Μεγαλυτερο ψαρι μην βαλεις καλυτερα, ειναι λιγα τα λιτρα.
Καλη επιτυχια !! |
Τα νεον θελουν ph κοντα στο 6,8.
|
Παράθεση:
|
"Ε ναι φυσικά. με 7.2 που πας εσύ? :razz:"
Παει να φτιαξει ενα ενυδρειο με τα ειδη που του αρεσουν.. Ακομα και Guppies να εβαζε παλι θα επρεπε να ανεβασει το ΡΗ γυρω στο 8 (ιδανικη τιμη για ζωοτοκα) με σοδα,ασβεστολιθικα πετρωματα κλπ. Για τα Νeon,Rasbora απλα θα ριξει το ΡΗ στο 6.7-6.8 .που ειναι το παραλογο; Τροποι και λυσεις υπαρχουν και θα δεχτει και την βοηθεια ολων μας αν εχει αποριες οποτε δεν υπαρχει λογος να απογοητευουμε τον φιλο μας. |
Παράθεση:
|
Σε 120λιτρο έχω cardinal & rasbora μαζί. Σε πληροφορώ ότι τα rasbora έχουν πολύ καλύτερη συμπεριφορά από τα cardinal σε ότι αφορά το κοπάδι τους. Τώρα εμένα μου είχαν πει ότι δυο σχολεία από διαφορετικά κοπαδόψαρα δε ταιριάζουν (γιατί σπάει το ένα κοπάδι το άλλο) και δεν τους άκουσα. Από ότι είδα είναι θέμα χαρακτήρα (ποιος είναι ο ισχύρότερος). Στη δική μου περίπτωση τα rasbora αποδείχτηκαν πιο ισχυροί χαρακτήρες με αποτέλεσμα να σπάει συνεχώς το κοπάδι των cardinal. Πάντως και τα δυο δείχνουν πολύ όμορφα.
|
Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια..
ξερετε παθαινω το κλασσικο που σου αρεσουν ολα!!:D θα ηθελα χρωμα στο ενυδρειο μιας και εχω βαλει μαυρο χαλικι και ποταμισιες πετρες σκουρες για να κανουν αντιθεση!! ουφ....τι να κανω? να βαλω γκαπακια τελικα?ή ενα κοπαδι τετρα? τι λετε αναμεσα σε αυτα τα δυο? α!το χαλικι απ τη θαλασσα κ οι πετρες απ τ ποταμι δε θα επρεπε να μου δινουν μεγαλυτερη σκληρότητα ;ή οχι:confused: ... |
Αφού είσαι εντελώς νέος στο χόμπυ ΄ξεκίνα με γκαπάκια, που δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις, θα έχεις και τις γέννες και θα αισθανθείς κάπως. Χρώματα έχουν αρκετά (με λίγη τύχη δημιουργείς και δικά σου), κίνηση πολύ καλή και γενικώς είναι ένα ευχάριστο κοινωνικό ψάρι ειδικά για κάποιον αρχάριο. Περι ορέξεως...:cool:
|
Παράθεση:
μμμ.εχεις δίκιο... θα βαλω γκαπακια τοτε!! ευχαριστω πολυ για την βοηθεια:) |
συμφωνω πολυ καλη ιδεα! τα γκαπακια ειναι πολυ ομορφα..πιο ομορφα κι απο τα νεον:rolleyes::rolleyes:
|
Από τις καλύτερες επιλογές για αρχάριους!!!!
και όχι μονο χεχε:smt020:smt020:smt020:D:D:D |
Βαλε τα ψαρια που σου αρεσουν, απλα κοιτα να φτιαξεις τις συνθηκες του νερου καταλληλα για αυτα.
Διαβασε δηλαδη τις απαιτησεις του καθε ψαριου και τη συμβατοτητα μεταξυ τους. Υ.Γ εχω και καρδιναλιους και αρλεκινους 2 κοπαδακια. Ειναι πανεμορφα και τα δυο. Οι αρλεκινοι ειναι πιο ενεργητικοι και δεν κολωνουν πουθενα, οπως ειπε και ενας φιλος ειναι πιο ισχυροι σαν κοπαδι αλλα και οι καρδιναλιοι πιο "σοβαροι" και "μετρημενοι" ανταγωνιζονται οσο περναει ο καιρος πιο καλα για τη θεση τους στο χωρο, Περιττο να πω οτι ειναι ειρηνικα μεταξυ τους, και απο χρωματα?...:smt052 |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 04:32. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board