Moonlight
Μόλις σύνδεσα το moonlight (που κατασκεύασα με τα χεράκια μου :D :D :D - μια ιδιαίτερα απαιτητικά και υψηλής τεχνολογίας κατασκευή) και είμαι πολύ χαρούμενος. Ελπίζω το ίδιο χαρούμενα να είναι και τα ψάρια μου γιατί προς το παρόν δείχνουν να τα έχουν χαμένα.
|
Ανέβασε και μια φωτογραφία ;)
|
Δεν έχει τόσο μεγάλη ένταση για να φανεί σε φωτογραφία...αν το αφήσω ανοικτό 24/7 υπάρχει πρόβλημα; Τα LED τι χρόνο ζωής έχουν;
|
Παράθεση:
|
Thnx ;)
|
Παράθεση:
Επειδη λογικα ειναι 12V αυτα που πηρες ρυθμισε τον μετασχηματιστη σου στα 9V για να γινουν αθανατα.Επειδη η ταση μας παιζει πολυ,στα 12V δουλευουν οριακα τα led.Στα 9 θα εισαι πολυ καλυτερα απο χρονο ζωης! |
5V είναι, έχω βάλει δυο σε σειρά και τα κάρφωσα σε ένα παλιό φορτιστή
|
καλησπερα. το moon light κανει δουλεια, ειναι καλο , δλδ εννοω αν το βαλω θα το εκτιμησουν τα ψαρακια και τα φυτα?
|
Τα φυτά σου σε καμμιά περίπτωση (δε νομίζω ότι δίνει κάτι στα φυτά), τα ψάρια σου θα πάθουν ένα πρώτο σοκ και θα χαζέψουν λίγο το πρώτο βράδυ αλλά εσύ θα τι εκτιμήσεις σίγουρα. Δίνει άλλο χρώμα στα ψάρια και στην κίνηση του νερού, μιλάμε για τρελό χάζι.
|
ωραια, και για δωσε μια περιγραφη του project...
|
Θα σε στεναχωρήσω αλλά κάτι τέτοιο είναι για κόλπα ζόρικα που τα μαθαίνουν αλλού.... χε χε χε
Αγορά μπλε LED 5 Volt (σακουλάκι των 5 τεμαχίων στα 5 ευρώ, σίγουρα μπορεί να βρεθεί φτηνότερο). Τα LED έχουν ένα μακρύ και ακόμα πιο μακρύ "ποδαράκι" (δεν έχω ιδέα πως τα λένε). Χώνεις το πρώτο ακόμα πιο μακρύ ποδαράκι σε ένα φορτιστή ΝΟΚΙΑ, παίρνεις το μακρύ ποδαράκι και το ενώνεις με το ακόμα πιο μακρύ ποδαράκι του δεύτερου LED και συνεχίζεις έτσι με όσα LED θέλεις. Το τελευταίο LEDακι θα έχει το μακρύ του ποδαράκι ελεύθερο. Αυτό το ποδαράκι λοιπόν το ακουμπάς στην εξωτερική πλευρά του βύσματος του φορτιστή, τα μονώνεις με κάποιο τρόπο το βάζεις στη πρίζα και χαζεύουν τα ψάρια σου (κι εσύ μαζί τους). Όπως βλέπεις είναι πολύ υψηλή τεχνολογία και οι γνώσεις που απαιτούνται ιδιαίτερες, το καταλαβαίνεις από τη συνδεσμολογία και την ορολογία (ποδαράκι κτλ). Από Δευτέρα αν σε ενδιαφέρει ακόμα θα μπορούσα να ανεβάσω ένα σκιτσάκι. |
Eπειδή είμαι εντελώς άσχετος από ηλεκτρολογικά (και όχι μόνο) τα LED είναι κάποιο είδος λαμπτήρων? Υπάρχουν σε όλα τα καταστήματα με ηλεκτρικά? Και αν μπορείς ανέβασε το σκιτσάκι που έλεγες :D .
|
1 Συνημμένο(α)
αυτό είναι το Led (Light Emmiting Diode)
|
Εγώ για το moonlight πήρα έτοιμο το σετ από αυτά που βάζουν στα pc και έναν μετασχηματιστή και το προσάρμοσα απλα στο καπάκι μου....
http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.804202 |
Μια απο τα ιδια με ενα τροφοδοτικο ΙΧ κατασκευης μεταβλητής τάσεως απο 0-12Volt
|
η sharkoon εβγαζε καποτε κατι σαν σποτακι με ledakia για υπολογιστη που ηταν πολυ καλυτερο απο cathode lights αφου χτυπαγε σε ενα μονο σημειο του ενυδρειου και φαινοταν πολυ ποιο φυσικο απο τις λαμπες cathode που ειναι απλα σαν μπλε φωτισμος ωστοσο και αυτες μια χαρα ειναι;)
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:59. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board