αναγνωρηση ειδων
4 Συνημμένο(α)
βοηθήστε με στην αναγνώριση των ειδώνΣυνημμένο Αρχείο 10430
Συνημμένο Αρχείο 10431 Συνημμένο Αρχείο 10432 Συνημμένο Αρχείο 10433 |
Δεν τα πάω καλά με την Αφρική οπότε και δεν μπορώ να βοηθήσω πολύ.
Πάντως από ότι βλέπω εδώ στο forum το συγκεκριμένο ενυδρείο θέλει πολύ δουλειά για να δείξει φυσικό και το Ραμιρέζι που φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία απλά δεν. |
Παράθεση:
|
Πες μας περισσότερα για το ενυδρείο σου........
|
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
Χωρίς να είμαι απόλυτος!
Τα 2 ριγέ σου φαίνονται υβρίδια. Το ένα (-00 8 από Cynotilapia Mbambα ή κάποιο είδος Pseudotropheus.Είμαι πάνω από 75% σίγουρος για το 'υβρίδο' της συζήτησης εδώ και είναι και έχει και albino μάλλον, λόγω του κόκκινου ματιού -εκτός και αν είναι το φλάς σου που του'δωσε κόκκινα μάτια! Το άλλο γαλάζιο ριγέ, -003, τζίφος εγώ :smt104 :smt104 Τα -004 & -007 επίσης υβρίδιο zebra λέει η φτωχή, ταπεινή μου γνώση! Άσχετο, αλλά πού τα βρήκες? |
Παράθεση:
|
Ναι οπως τα λες μάλλον...
Επειδή όσο καλές φωτο και να βγάλεις, δεν ειναι ποτέ το ίδιο οπως όταν τα κοιτάς, για ψαξου εδώ λιγάκι: http://www.cichlid-forum.com/profiles/ |
Παράθεση:
|
[quote=popay72;203442]σ΄ευχαριστο πολυ θα καθησω να το κοιταξω οταν εχω ελευθερω χρονο.[/quote τι εγινε ρε παιδια θα απαντηςη κανεις τι εκανα ανακαλυψα καινουργια ειδη?
|
Να ανακάλυψες νέα είδη, αν δεν βουτάς στην Malawi, δεν παίζει ούτε στα wildest dreams σου! :D
Να έχεις αγοράσει/κληρονομήσει/σου έχουν χαρίσει, υβρίδια που δεν τα θέλει κανείς στο χόμπυ παίζει χαλαρά! Τα μαγαζιά τα έχουν συνήθως σε μία γυάλα/ενυδρείο με πινακίδα MALAWI MIX ή ASSORTED CICHLIDS<<<<<< ΞΟΥ ΞΟΥ όταν βλέπεις την λέξη ΜΙΧ/ASSORTED! |
Παράθεση:
|
Αλλαζουν δεν αλλαζουν τα ειδη γιατι να φτιαξεις καινουρια απτη στιγμη που τα ειδη,τα φυσικα,ειναι αμετρητα?Τι καλυτερο εχει ενα "τεχνητο"?
|
Ταχεις μπερδεψει λιγο.
Ναι, ειναι καταδικαστεο για πολλους λογους. Διαβασε αρχικα εδω και τα ξαναλεμε http://www.tolibra.com/test/DyedFish.htm |
Ναι ξερω το χω διαβασει το αρθρο.Για επιπονες μεθοδους βαψιματος ακρωτηριασμους δυσκινησια κα.Εγω το θεσα πολυ γενικα,ας πουμε ως προς την απληστια του ανθρωπου.Εφτιαξε ενα παπαγαλοψαρο και ενα φλαουερχορν.Και τι ειναι θεος?Και ο Φρανκενσταιν υποτιθεται φτιαχτηκε-αν και παραμυθακι-εχει νοημα η υποθεση.Καια φου υπαρχει το φυσικο γιατι να παμε στο μεταλαγμενο-γενετικα τροποποιημενο κτλ
|
Το ποστ μου απευθυνοταν στον Popay72
|
Παράθεση:
Δεν έχω ιδέα που το πας, απλά προσπαθώ να απαντήσω την αρχική σου ερώτηση του 'αναγνωριση είδους'. Αν έχει αλλάξει το θέμα του thread, sorry είμαι εκτός. Αν οχι, τότε βοήθα γιατί μ'έχασες με τα μπασταρδεμένα ακριβά και σπάνια πουλιά που αναίφερες!? :smt120 Αν τα είδη των ψαριών που έδειξες, δεν είναι σε λίστα -ακόμα- (γιατί... λέμε τώρα.... ίσως εμπείπτουν σε μιά νέα κατηγορία όπως τα καρδερινοκαναρα, ή οι μούλοι ας πούμε, αλλά στο αντιστοιχο του mbuna όμως), τότε, τι, πως, και ποιός να τα αναγνωρίσει? Μόνο εσύ θα μας πεις τότε τι είναι και πως τα έφτιαξες (μπαστάρδεψες). Λοιπόν, τι είναι Καρδερινοκάναρα, η Καναρινοκαρδερίνες ? :smt108 |
Παράθεση:
|
Τα ημιαιμα σκυλια δεν ειναι υβριδια ειναι διασταυρωσεις μεταξυ του ιδιου ειδους.
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
pseudotropheus socolofi+pseudotropheus elongatus=???
Σου φαινεται φυσιολογικο ζευγαρωμα?Αλλωστε κατι τετοιο θα προεκυπτε μονο απο ανθρωπινο χερακι αν πεταγες σε ενα ενυδρειο ενα αρσενικο απο το πρωτο ειδος και ενα θηλυκο απο το δευτερο |
Παράθεση:
|
Καλα αυτα που λες.Και ερχεται η στιγμη και σου κανουν μια επιτυχημενη αναπαραγωγη.Τι κανεις?
|
Το θέμα είναι άλλο.
Εσύ δεν έχεις κάνει το έγκλημα να τα βάλεις να ζευγαρώσουν αλλά κάποιος άλλος,που μετά τα πούλησε ως malawi mix σε κάποιο κατάστημα. Εφόσον δεν γνώριζες...τα αγόρασες και από εκεί και πέρα θα κάνεις το καλύτερο για αυτά. Οι υπόλοιποι ας μάθουν να μην αγοράζουν κάτι το οποίο δεν γνωρίζουν και αν δεν υπάρχει ζήτηση δεν θα τα φέρνουν και τα μαγαζιά. Απλό είναι. |
Παράθεση:
|
Κανονικά δεν θα απαντούσα, αλλά τα περί 3ου Ράιχ μου σήκωσαν την τρίχα λίγο παραπάνω από όσο έπρεπε.
Λοιπόν, Παράθεση:
Παράθεση:
Τελικά δεν θα λεγόμασταν χομπύστες, αλλά αναπαραγωγοί. Παμ'παρακάτω... Παράθεση:
Οι λέξεις 'συνομοταξία' και 'διασταύρωση' έχουν ιδιαίτερη σημασία, οπότε θα ήταν εύλογο να μην τις χρησιμοποιείς τόσο χαλαρά. Τες πα.... τελικά τα ψάρια λοιπόν που έχεις, τι ακριβώς διασταύρωση είναι? Ποιός και για ποιό λόγο μελέτησε να διασταυρώσει τα συγκεκριμένα 2-3 είδει mbuna που έχεις? Μάλλον όλα τυχαία ήταν, ή αποτυχημένα πειράματα κάποιας διασταύρωσης, γιατί αλλιώς αν είναι απόγονοι ενός επιτυχημένου πειράματος, πίστεψε με θα σκοτωνόταν κάποιος να μην χαρακτηριστούν malawi mix/assortment τα νέα του "παιδιά", αλλά θα πάσχιζε να δώσει το όνομα του στο νέο έιδος όπως τόσοι άλλοι επιστήμονες. Τώρα, ποιός είναι κατακριτέος, αυτός που υπερασπιζεται τα υβρίδια/μπάσταρδα -τις χρησιμοποιείς σαν ταυτόσημες τις λέξεις- ή αυτός που ήταν αρκετά άσχετος και κρετίνος να βάλει είδη μαζι σε ενυδρείο που ενώ στον φυσικό τους βιότοπο δεν (σπανια) υβριδίζουν, στο κλειστό χώρο του ενυδρείου είναι 99% σίγουρο ότι ενας αρσενικός και μια θυλικιά που δεν βρίσκουν άλλα άτομα από το είδος τους, θα αναπαραχθούν με κάθε τρόπο, πάση θυσία? (όπως αρκετά είδη pseudotropheus και οι περισσότερες zebra που θα ζευγάρωναν και με τις σιλικόνες του ενυδρείου αν μπορούσαν τα τρεμουλιάσουν?) :D Παράθεση:
Και αν δεν σας φταίνε τα ψαράκια σας με τίποτα όπως λές, τότε να προσέχεις να τους έχεις χαρέμια όπως πρέπει, να μην παστώνεις 50 ψάρια σε 100 λίτρα νερού για να μην καλούνται και εκείνα να διασταυρώνονται με ψάρια που δεν τα γουστάρουν, ούτε έλκονται πρός αυτά. Και επίσης και πιο σημαντικό για το χόμπυ, όταν βλέπεις τέτοιες ενέργειες, όπως τα ψαράκια που αγόρασες και τόσο σε χαλαρώνουν, θα έπρεπε να του χώσεις γκάζια του κύριου που στα έδωσε! Αυτά αφου δεν φταίνε τα ψαράκια σας σε τίποτα. Παράθεση:
Παράθεση:
Πολλά ουτοπικά μου λες και με μπερδεύεις. Αυτά τα πολλά, επειδή έμπλεξες τον θείο μου τον Αδόλφο στην συζήτηση ο οποίος μάλιστα δεν ήθελε ούτε ζωγραφιστό να βλέπει ενυδρείο. Τελικά πες μας, έχεις βρει καμμία άκρη για τα υβρίδια σου? Εκείνο το γαλάζιο ριγέ, -003 ειλικρινά το γουστάρω σαν ψάρι, δεν έμαθες τι είναι? Σαν νέος στο χόμπυ, διάβασε το ποστ και προσπάθησε να κατανοήσεις 'πως καταλήγουμε να έχουμε υβρίδια στα ενυδρεία μας' ενώ στην φύση, στην λίμνη, (κατά γενική ομολογία αυτών που την μελετούν) είναι λιγοστά τα κρούσματα υβριδισμού μεταξύ ειδών (αναλογικά). .... κέντησα πάλι. |
Παράθεση:
|
αν και ξέγυγε το θέμα... η γνώμη μου είναι
το 003 πρέπει να είχε μπαμπά Aulonacara και μαμα Pseudotropheusμε πιο έντονα τα γονίδια του πρώτου ;) 007 -004 Pseudotropheus estherae οσο για το 008 μου κάνει για greshakei pseudotr. |
Παράθεση:
|
Pseudotropheus με aulonocara ? μη το τραβαμε κι απο τα μαλλια...
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 12:30. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board