Βοήθεια για σκληρότητα και PH!!!
Είμαι σχετικά αρχάριος και θέλω να φτιάξω βιοτοπικό ενυδρείο - Ασία, το οποίο σημαίνει πολύ μαλακό νερό και χαμηλό ph. Αν και το ενυδρείο δουλεύει ένα μήνα και παραπάνω, με χρυσόψαρα, η σκληρότητα και το ph δεν λένε να πέσουν. Τα νιτρικά και νιτρώδη είναι σε καλά επίπεδα. Εβαλα και ρίζες αλλα δεν εγινε τίποτα. Τι μπορώ να κάνω???
Μπορώ να χρησιμοποιήσω απιονισμένο νερό του εμπορίου??? Και μετά τι θα κάνω για να διατηρήσω τις παραμέτρους, μια και η Θεσσαλονίκη έχει πολύ σκληρό νερό??? |
Αγοράζεις Α/ο
|
Και κρίμα στα χρυσοψαράκια :(
|
Παράθεση:
|
Θα διαφωνήσω...
Το ότι είναι ανθεκτικά ψάρια είναι δεδομένο. Το ότι τα δηλητηριάζεις καθημερινά είναι και αυτό επίσης. Τι θα τα κάνεις μετά ; |
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
2ον) Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά είμαι φιλόζωος και εννοείται ότι θα τα μεταφέρω σε άλλο ενυδρείο κρύου νερού (δεν θα τα πετάξω και δεν θα τα φάω αν αυτό υπονοείς!) |
Το δηλητηριάζεις με συνεχή έκθεση σε υψηλά ποσοστά αμμωνίας,νιτρωδών και νιτρικών .
http://www.aquatek.gr/board/showthread.php?t=13655 |
Παράθεση:
|
Και μέχρι να στρώσει ; Τι να τράβηξαν άραγε τα χρυσοψαράκια ;
Δεν μας είπες για μετρήσεις αμμωνίας. Πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο ; ΥΓ. Δεν σε κατηγορώ...ούτε και σε μαλώνω...κάποιος σου είπε για το στρώσιμο με χρυσόψαρα...δεν ήξερες....δεν ρώτησες και ότι έγινε έγινε. Σκοπός των παρατηρήσεων μου είναι να καταλάβεις τι έγινε και να διαβάζουν και οι υπόλοιποι για να αποφύγουν τα ίδια λάθη. |
Τα περισσοτερα ειδη ψαριων Ασιας θα ειναι μια χαρα στο σκληρο νερο.
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 12:37. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board