Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Γλυκό νερό - Γενικά (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=8)
-   -   PH & CO2 (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=19242)

petros 03-09-07 11:54

PH & CO2

Γεια σας.
Ηθελα να ρωτησω εαν γινεται με χρηση co2 να μειωσω το ph , σε ενυδρειο 120 λιτρα φυτεμενο , απο 8 σε 6,5 χωρις να υπαρχει προβλημα με τα ψαρια (υπερβολικο co2).Τι αλλο πρεπει να προσεξω εαν βαλω co2???
Ευχαριστω ΠΕΤΡΟΣ

george 03-09-07 11:58

Τι ψάρια έχεις ;

petros 03-09-07 12:11

Δεν εχω.
Θελω να πεσει , αν γινεται, το ΡΗ για να βαλω καρδιναλιους.

alan boy 03-09-07 12:30

αντ οσμοση εχεις? τα καρδιναλ θελουν + μαλακο νερο.

petros 03-09-07 12:41

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από alan boy (Μήνυμα 196763)
αντ οσμοση εχεις? τα καρδιναλ θελουν + μαλακο νερο.

Oχι δεν εχω

netblues 03-09-07 12:53

Απο 8 σε 6.5 μονο με co2, δεν γινεται....

george 03-09-07 13:19

Kαι με ΡΗ 8 μια χαρά θα είναι ;)

Strahos 03-09-07 14:19

Σε 120 λίτρα μπορείς να μαλακώσεις το νερό σου και να ρίξεις το ph και με απιονισμένα νερά από το lidl. Τις πρώτες αλλαγές τις κάνεις μόνο με απιονισμένα μέχρι την επιθυμητή σκληρότητα και μετά ριθμίζεις αναλόγως τις αναλογίες απιονισμένου-νερού βρύσης για τις επόμενες αλλαγές.

petros 03-09-07 14:26

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από george (Μήνυμα 196788)
Kαι με ΡΗ 8 μια χαρά θα είναι ;)

George για να το λες κατι θα ξερεις...θα ηθελα ομως περισσοτερα στοιχεια
Ομως οσες φορες εχω κανει ερωτησεις σχετικα με το θεμα των cardinals και το ΡΗ ολες οι απαντησεις ειναι αρνητικες.
Ευχαριστω ΠΕΤΡΟΣ

george 03-09-07 14:35

Τα κάρντιναλ στο φυσικό τους περιβάλλον ζούνε σε νερά με χαμηλό ΡΗ.
Αυτά που βρίσκουμε στο εμπόριο είναι από αναπαραγωγές και δεν ξέρουμε σε τι συνθήκες μεγάλωσαν.
Τα περισσότερα καταστήματα δεν πειράζουν το ΡΗ των ενυδρείων τους (που είναι κοντά στο νερό της βρύσης) έτσι ώστε να μην έχουν απώλειες όσοι αγοράζουν ψάρια και τα βάζουν στα ενυδρεία τους.

Από εκεί και πέρα έχω κρατήσει κάρντιναλ για χρόνια χωρίς ασθένειες και απώλειες σε ΡΗ 8,2 :rolleyes:

petros 03-09-07 15:14

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από george (Μήνυμα 196849)
Αυτά που βρίσκουμε στο εμπόριο είναι από αναπαραγωγές και δεν ξέρουμε σε τι συνθήκες μεγάλωσαν.
Τα περισσότερα καταστήματα δεν πειράζουν το ΡΗ των ενυδρείων τους (που είναι κοντά στο νερό της βρύσης) έτσι ώστε να μην έχουν απώλειες όσοι αγοράζουν ψάρια και τα βάζουν στα ενυδρεία τους.

Από εκεί και πέρα έχω κρατήσει κάρντιναλ για χρόνια χωρίς ασθένειες και απώλειες σε ΡΗ 8,2 :rolleyes:

Eκτος απο το ΡΗ οι υπολοιπες μετρησεις ποιες πρεπει να ειναι για να μην υπαρχει προβλημα ή τι αλλο να προσεξω???
Ευχαριστω ΠΕΤΡΟΣ

Tolis 03-09-07 18:26

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από george (Μήνυμα 196849)

Σωστο (και ισχυει και για πολλα άλλα ειδη, και μιλαμε παντα για εμπειρους χομπιστες), αλλά απλως ζουν τα ψαρια στα ακραια ορια τους. Σιγουρα ο μεσος ορος ζωης τους μειωνεται (εχουμε παμπολλα παραδειγματα - και θα τα κραταγες για ακομα περισσοτερα χρονια) και ειναι πιο επιρρεπη σε ασθενειες - οποτε καλο θα ειναι να τα κραταμε σε συνθηκες οσο πιο κοντα γινεται σε αυτες που υπαρχουν στο φυσικο τους περιβαλλον.

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 03:37.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01363 seconds with 10 queries