PH + AMMO TEST
Καλησπερα
Θα ηθελα παρακαλω τη γνωμη σας για τα παρακατω. Ειναι αξιοπιστα???? Ξερει καποιος κατι?????? Εχω και υγρα της sera με αντιδραστηρια αλλα εαν αυτα ειναι Ο.Κ. ειναι καλυτερη λυση.... .......Ο Τεμπελης ο ανθρωπος απ' τις επιλογες του φαινεται....... Ξερω,ξερω ( θα με κραξετε παλι )!!!:smt017 :smt090 |
Με 25 ευρώ αν κάνουν αυτά που λένε είναι καλή λύση.
Αλλά τα κάνουν; Περιμένω να δω και εγώ τις απαντήσεις. Εκείνο το 3-6 μήνες είναι λίγο ανασφαλές...................:confused: :confused: :confused: |
ειναι μετριτες διαρκειας.. ο τεστερ αμμωνιας ειναι για ενα χροννο και του πεχα για 4 μηνες.
ειχα παρει κι εγω τετοια απο ενα μαγαζι στην αθηνα. ειναι πολυ αξιοπιστα |
δεν ειμαι σιγουρος για την αξιοπιστια τους,και νομιζω οτι καποιο-α απο αυτα,χρειαζεται συγκεκριμενο πεχα για να μας δειξει την σωστη ενδειξη....(ας μη διορθωσει καποιος αν δεν θυμαμαι καλα....)
παρολα αυτα νομιζω οτι με υγρα τεστ ειμαστε αρκετα πιο σιγουροι..!! |
Παράθεση:
|
αυτα ειναι με βεντουζα για το το τζαμι ειναι ενβαπτιζωμενα. τα βαζεις εσυ οποτε θελεις η ειναι μονιμα στο ενυδρειο. πρωτηφορα βλεπω κατι τετοιο
|
ελα να σου δωσω 2-3 κιλα απο δαυτα..........
τα βαζεις μονιμα στο ενυδρειο,και υπαρχει ημερομηνια ληξης απο τη στιγμη που θα τα βαλεις..... προσωπικα μου φαινονται καπως...... |
τελος παντων δοκιμαστε τα να δειτε!!!! ειναι αξιοπιστοι τεστερ και βολικοι....
|
Για το ammonia alert μεταφερω απο τη σελιδα της seachem:
...This product is not recommented for use in acid ph.... http://www.seachem.com/products/prod...oniaAlert.html |
Το εχει επισημάνει ο SIR σε παλιότερο ποστ
|
Παράθεση:
λεει απλα οτι δεν συνησταταται!!!!!! απο το απαγορευεται ως το συνισταται ειναι αποσταση χιλιομετρων!!! |
Απλα η ενδειξη που θα δειχνει σε οξινο περιβαλλον θα ειναι πολυ μακρια απο την πραγματικοτητα. Για να καταλαβεις η τοξικοτητα της αμμωνιας διαφερει αναλογα με το ph του νερου. Επομενως σε οξινο περιβαλλον και το alert μπορει να ειναι ακομα και απαγορευτικο για το ενυδρειο....
|
Το προιον δεν μετραει αμμωνιο αλλα μονο ελευθερη αμωνια. Σε οξινο Ph η αμμωνια μετατρεπεται σε αμμωνιο, οποτε το τεστ δεν θα δειξει τιποτε.
Αν για καποιο λογο το ph γινει αλκαλικο, τοτε ξαφνικα θα εμφανιστουν ποσοτητες αμμωνιας.. Για ενυδρεια αρχαριων με νερο βρυσης ειναι μια χαρα προιον. Καθως σιγα σιγα αρχιζουμε και παιζουμε με οσμωσεις και co2, η αμμωνια σπανιως μας απασχολει ετσι κιαλλιως.. |
AYTO EINAI
Ευχαριστω ολους για το διαφωτισμο. Οντως ειναι για μονιμη βυθιση μεσα στο ενυδρειο, τα εχω βαλει ηδη μεσα απο εχθες και συντομα θα εχετε και photo απο τις ενδειξεις αλλα παραλληλα δεν με χαλαει να κανω και συγχρονως και υγρα τεστ ( με αντιδραστηρια ) για να δω τυχον διαφορες...
Κωστας. |
Έχω το ammonium alert και είμαι πολύ ευχαριστημένος!
το έχω ένα 9 μηνώ και το καλοκαίρι θα το αντικαταστήσω σίγουρα με καινούργιο γιατί πραγματικά είναι πολύ βολικό! σίγουρα δεν συγκρίνετε με τα υγρά τεστ αλλά για μια γρήγορη ένδειξη είναι ότι πρέπει! εγώ το έχω δίπλα από το θερμόμετρο όποτε με μια γρήγορη μάτια βλέπω και την θερμοκρασία και την αμμωνία! |
Βουτηγμενα μεσα στο ενυδρειο δειχνουν αυτα.
Αυριο θα μετρησω και με υγρα και θα συγκρινω ( και θα αναφερω βεβαια ) Οσον αφορα τα sticks με τα χρωματα που ειναι σαν τest εγκυμοσυνης δεν τα εχω δοκιμασει ακομη ..... να παρω????? |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 04:37. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board