Ερωτήσεις για κατασκευή sump
Αγαπητοί συν-χομπίστες!
Μετά από μια σχετική έρευνα στο ατελείωτο διαδίκτυο, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το καλύτερο φιλτράρισμα για το νέο ενυδρείο (600L) είναι το sump. Πριν συνεχίσω στην έρευνα αγοράς των απαιτούμενων εξαρτημάτων για την κατασκευή του, θα ήθελα πρώτα να με καλύψετε σε μερικά θέματα που θα πρέπει να γνωρίζω πριν αρχίσω να ψάχνω. 1ον Το sumpέχει μυρωδιές; Και αν έχει πώς μπορώ να τις περιορίσω; 2ον Χρησιμοποιώντας κρεμαστή υπερχείλιση, καθώς το ενυδρείο είναι ήδη κομμένο και συναρμολογημένο και δεν μπορεί να γίνει τρύπα, θα πρέπει η υπερχείλιση να «βγάζει» περισσότερο νερό από όσο επιστρέφει η τρόμπα, θα πρέπει να είναι ίδιων δυνατοτήτων ή δεν έχει καμία σχέση; Αυτό που ρωτάω ουσιαστικά είναι, επειδή μάλλον πως έχω καταλήξει σε αυτό το pump«Aqua Medic Ocean Runner 3500» με δυνατότητες 3500 LPH, η υπερχείλιση επειδή είναι κρεμαστή, τι δυνατοτήτων πρέπει να είναι; 3ον Για ένα ενυδρείο της τάξεως των 600L, πόσα λίτρα θα πρέπει να είναι το sump; 4ον Θεωρητικά ένα pump τέτοιων δυνατοτήτων φτάνει; Αν όχι γιατί!; 5ον Ποια ουσιαστικά σημεία θα πρέπει να λάβω σοβαρά υπόψη κατά τη σχεδίαση του sump; Και τέλος για να δω αν όντως έχω καταλάβει σωστά το sumpδουλεύει με την υπερχείλιση να ρίχνει στο κάδο νερό από την επιφάνεια του ενυδρείου, το φιλτράρει, το ζεσταίνει μέσα από το κουβά και στο τέλος μια τρόμπα ρίχνει το πλέον καθαρό και ζεστό νεράκι πίσω στο ενυδρείο. Σωστά; Σας ευχαριστώ όλους και συγχωρήστε με για τις ίσως χαζές ερωτήσεις μου, αλλά δεν είμαι πάνω από ένα χρόνο στο χώρο και με μηδαμινή εμπειρία στα φίλτρα. |
Aν δεν απατωμαι το σαμπ πρεπει να ειναι το 1/3 του συνολικου ογκου του ενυδρειου δλδ για σενα 200λιτρα αλλα μπορεις να περιορισεις βαζοντας στο σαμπ καλυτερα υλικα.Ακομα προσεχε το σαμπ να μην υπερχειλισει σε περιπτωση βλαβης της αντλιας ανοδου απο το σαμπ προς το ενυδρειο.Με αλλα λογια υπολογισε τα λιτρα του σαμπ και υπολογισε μια φετα νερου απο την επιφανεια πχ 1,5Χ0,5Χ0,2=150λιτρα αν το σαμπ σου ειναι 150λιτρα και περιορισε το ετσι ωστε να μη μπορει να τραβηξει παραπανω.Αυτα απο μενα.Τα υπολειπα θα στα πουν αλλοι που ξερουν καλυτερα.Καλη συνεχεια!!
|
1 Συνημμένο(α)
Παράθεση:
Συνέχισε εσύ το διάβασμα και εμείς, με τις χαζές μας απαντήσεις, εδώ θα'μαστε ... :grin: Στείλε PM αν σε ενδιαφέρει η παρακάτω υπερχείλιση: |
Γιάννη, η υπέρχειλιση που βλέπω στη φωτό είναι diy?
Αν ναι, για προχώρα σε μια ωραιότατη παρουσίαση;) . |
Δεν είναι DIY την αγόρασα, αλλά είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν μέλη που έχουν φτιάξει παρόμοιες, μόνοι τους (εγώ με το ακρυλικό/πλεξιγκλας έχω τσακωθεί).
|
Σε ευχαριτώ και για τη λεπτομερή απάντηση σου, αλλά και για την πρόταση.
Δώσε μου λίγο χρόνο να ολοκληρώσω όλο το ψάξιμο και θα σου πω για την κρεμαστή... Προς το παρών, με ενδιαφέρει. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:34. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board