φωσφωρικα
Τελικα σε ενα φυτεμενο ποσα πρεπει να ειναι τα φωσφωρικα; Υπαρχει συγκεκριμενη τιμη φωσφωρικων ή η τιμη ειναι εξαρτηση των νιτρικων;Εγω εχω παραδειγμα 20-30 νιτρικα(τοσα εχει και η βρυση).Ποσα φωσφωρικα πρεπει να εχω;Σε μετρηση ειχα 0 και με προσθηκη fleet enema πηγα 1,3.
|
καλημέρα, κατ'αρχήν με ποιο τεστ μετράς τόσα νιτρικά στο νερό βρύσης γιατί βλέπω ότι είσαι Θεσσαλονίκη και έχει μετρήσει κανείς μέχρι στιγμής τέτοιο πράγμα. (και σε ποια περιοχή μένεις αν επιτρέπεται)
|
Παράθεση:
|
1 Συνημμένο(α)
υπάρχει ο πίνακας που σχετίζει τα νιτρικά με τα φωσφορικά, παρακάτω. Ωρε τι πίνουμε ήθελα να'ξερα...:smt100
πριν αρχίσεις να προσθέτεις οτιδήποτε θα πρέπει να μας πεις ποια και πόσα φυτά έχεις, τι φωτισμό, co2 ναι ή όχι, τι ιχθυοφόρτιση και σε πόσα λίτρα όλα αυτά. |
Παράθεση:
Echinodorus "Aflame",Echinodorus horemanii Tigerlotus red"Red",chlorophytum bichetii 2, ανουμπιες 2, Echinodorus decabens 2,Caboba furcata, valisneries 2. CO2 2lt DIY, 200V 320lt ,μικρη ιχθυοφορτιση. |
για το φωτισμό αν μπορείς πες μας το σύνολο των Watt, το 200V δεν κατάλαβα τι είναι? 200 Watt ήθελες να πεις? πάντως με το co2 που έχεις πρέπει να είσαι πολύ προσεχτικός με τις δοσολογίες λιπασμάτων. Γιατί θέλεις να προσθέσεις φωσφορικά? έχεις κάποιο πρόβλημα άλγης ή ένδειξη έλειψης? χρησιμοποιείς λιπάσματα και ποια?
είναι πολλές οι ερωτήσεις αλλά είναι απαραίτητες για να πάρεις κάποιες σωστές απαντήσεις γιατί το να προσθέτεις φωσφορικά στο ενυδρείο σου είναι κάτι το πολύ επικίνδυνο (άλγες) ειδικά με μιά μπουκάλα co2 diy σε 320 λίτρα. στην περίπτωσή σου 1 τέτοια φιάλη ίσον καμία... |
Παράθεση:
|
σε όλα είσαι πολύ ωραίος, απορώ όμως πως μπορείς να έχεις τέτοιες μετρήσεις με μόνο 2 μπουκάλες diy, να φανταστείς εγώ για να κάνω την δουλειά μου έχω 3 φιάλες σε 100 περίπου λίτρα. για το ph είσαι σίγουρος? αν το μετρήσεις ηλεκτρονικά και είναι 7 είσαι υπερκαλυμμένος, αν όμως είναι 7.5 στην πραγματικότητα, τότε χρειάζεσαι κι άλλο co2
|
Παράθεση:
|
αν μπορείς γράψε μου τι μετρήσεις σου δείχνει το τεστ αυτό κοντά στο 7.
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
ανανέωση κάνω με την 2η μέθοδο που είπες. pantzikis αν θες γράψε μας ποιες μετρήσεις σου δείχνει το τεστ σου, π.χ. της σέρα δείχνει 6, 6.5, 7, 7.5, 8, κτλ ανά μισή μονάδα δηλαδή. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
ο τρόπος διάχυσης σου?
|
Απο την εισοδο του φιλτρου(EHEIM 2215)
|
αλλάζει κάπως το πράγμα τότε και πάλι όμως μου φαίνεται περίεργο...
πάντως αν οι μετρήσεις είναι έγκυρες τότε είσαι οκ |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 19:46. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board