Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=11)
-   -   φωσφωρικα (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=16141)

pantzikis 15-03-07 12:54

φωσφωρικα

Τελικα σε ενα φυτεμενο ποσα πρεπει να ειναι τα φωσφωρικα; Υπαρχει συγκεκριμενη τιμη φωσφωρικων ή η τιμη ειναι εξαρτηση των νιτρικων;Εγω εχω παραδειγμα 20-30 νιτρικα(τοσα εχει και η βρυση).Ποσα φωσφωρικα πρεπει να εχω;Σε μετρηση ειχα 0 και με προσθηκη fleet enema πηγα 1,3.

Strahos 15-03-07 12:58

καλημέρα, κατ'αρχήν με ποιο τεστ μετράς τόσα νιτρικά στο νερό βρύσης γιατί βλέπω ότι είσαι Θεσσαλονίκη και έχει μετρήσει κανείς μέχρι στιγμής τέτοιο πράγμα. (και σε ποια περιοχή μένεις αν επιτρέπεται)

pantzikis 15-03-07 22:33

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Strahos (Μήνυμα 161389)
καλημέρα, κατ'αρχήν με ποιο τεστ μετράς τόσα νιτρικά στο νερό βρύσης γιατί βλέπω ότι είσαι Θεσσαλονίκη και έχει μετρήσει κανείς μέχρι στιγμής τέτοιο πράγμα. (και σε ποια περιοχή μένεις αν επιτρέπεται)

Μενω Πευκα.Μετρησεις με υγρα της API.Tα νιτρικα τα επιβεβαιωσε και ο Δημος λεγοντας οτι το οριο ειναι 50.

Strahos 16-03-07 11:42

1 Συνημμένο(α)
υπάρχει ο πίνακας που σχετίζει τα νιτρικά με τα φωσφορικά, παρακάτω. Ωρε τι πίνουμε ήθελα να'ξερα...:smt100

πριν αρχίσεις να προσθέτεις οτιδήποτε θα πρέπει να μας πεις ποια και πόσα φυτά έχεις, τι φωτισμό, co2 ναι ή όχι, τι ιχθυοφόρτιση και σε πόσα λίτρα όλα αυτά.

pantzikis 16-03-07 12:58

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Strahos (Μήνυμα 161616)
υπάρχει ο πίνακας που σχετίζει τα νιτρικά με τα φωσφορικά, παρακάτω. Ωρε τι πίνουμε ήθελα να'ξερα...:smt100

πριν αρχίσεις να προσθέτεις οτιδήποτε θα πρέπει να μας πεις ποια και πόσα φυτά έχεις, τι φωτισμό, co2 ναι ή όχι, τι ιχθυοφόρτιση και σε πόσα λίτρα όλα αυτά.

φυτα:Heteranthera zosterifolia 2, Alternanthera reineckii var roseifolia 2, Ambulia sessiliflora /Limnophila sessiliflora 3,Micranthemum micranthemoides 2,
Echinodorus "Aflame",Echinodorus horemanii Tigerlotus red"Red",chlorophytum bichetii 2, ανουμπιες 2, Echinodorus decabens 2,Caboba furcata, valisneries 2.

CO2 2lt DIY, 200V 320lt ,μικρη ιχθυοφορτιση.

Strahos 16-03-07 16:32

για το φωτισμό αν μπορείς πες μας το σύνολο των Watt, το 200V δεν κατάλαβα τι είναι? 200 Watt ήθελες να πεις? πάντως με το co2 που έχεις πρέπει να είσαι πολύ προσεχτικός με τις δοσολογίες λιπασμάτων. Γιατί θέλεις να προσθέσεις φωσφορικά? έχεις κάποιο πρόβλημα άλγης ή ένδειξη έλειψης? χρησιμοποιείς λιπάσματα και ποια?

είναι πολλές οι ερωτήσεις αλλά είναι απαραίτητες για να πάρεις κάποιες σωστές απαντήσεις γιατί το να προσθέτεις φωσφορικά στο ενυδρείο σου είναι κάτι το πολύ επικίνδυνο (άλγες) ειδικά με μιά μπουκάλα co2 diy σε 320 λίτρα. στην περίπτωσή σου 1 τέτοια φιάλη ίσον καμία...

pantzikis 16-03-07 16:46

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Strahos (Μήνυμα 161671)
για το φωτισμό αν μπορείς πες μας το σύνολο των Watt, το 200V δεν κατάλαβα τι είναι? 200 Watt ήθελες να πεις? πάντως με το co2 που έχεις πρέπει να είσαι πολύ προσεχτικός με τις δοσολογίες λιπασμάτων. Γιατί θέλεις να προσθέσεις φωσφορικά? έχεις κάποιο πρόβλημα άλγης ή ένδειξη έλειψης? χρησιμοποιείς λιπάσματα και ποια?

είναι πολλές οι ερωτήσεις αλλά είναι απαραίτητες για να πάρεις κάποιες σωστές απαντήσεις γιατί το να προσθέτεις φωσφορικά στο ενυδρείο σου είναι κάτι το πολύ επικίνδυνο (άλγες) ειδικά με μιά μπουκάλα co2 diy σε 320 λίτρα. στην περίπτωσή σου 1 τέτοια φιάλη ίσον καμία...

Eχω 2 2lt μπουκαλες σε μια γραμμη που τις αλλαζω εναλλαξ ανα 8 ημερες και εχω σχετικα σταθερη ροη 50-60 φυσσαλιδες ανα sec.Tα φωσφωρικα με τεστ της JPL βγαινουν 0.Αλγη δεν εχω.PH 7 KH 15.Λιπανση FLOURICE,IRON,Καλιο της Seheam.Tαμπλετες για υποστρωμα.200 Watt ηθελα να πω.

Strahos 16-03-07 17:05

σε όλα είσαι πολύ ωραίος, απορώ όμως πως μπορείς να έχεις τέτοιες μετρήσεις με μόνο 2 μπουκάλες diy, να φανταστείς εγώ για να κάνω την δουλειά μου έχω 3 φιάλες σε 100 περίπου λίτρα. για το ph είσαι σίγουρος? αν το μετρήσεις ηλεκτρονικά και είναι 7 είσαι υπερκαλυμμένος, αν όμως είναι 7.5 στην πραγματικότητα, τότε χρειάζεσαι κι άλλο co2

pantzikis 16-03-07 21:40

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Strahos (Μήνυμα 161681)
σε όλα είσαι πολύ ωραίος, απορώ όμως πως μπορείς να έχεις τέτοιες μετρήσεις με μόνο 2 μπουκάλες diy, να φανταστείς εγώ για να κάνω την δουλειά μου έχω 3 φιάλες σε 100 περίπου λίτρα. για το ph είσαι σίγουρος? αν το μετρήσεις ηλεκτρονικά και είναι 7 είσαι υπερκαλυμμένος, αν όμως είναι 7.5 στην πραγματικότητα, τότε χρειάζεσαι κι άλλο co2

Μετραω με υγρα της API που ειναι απο τα πιο αξιοπιστα.Για ηλεκρονικη μετρηση δεν εχω πεχαμετρο.

Strahos 16-03-07 22:04

αν μπορείς γράψε μου τι μετρήσεις σου δείχνει το τεστ αυτό κοντά στο 7.

thanosatha 16-03-07 22:08

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Strahos (Μήνυμα 161681)
σε όλα είσαι πολύ ωραίος, απορώ όμως πως μπορείς να έχεις τέτοιες μετρήσεις με μόνο 2 μπουκάλες diy, να φανταστείς εγώ για να κάνω την δουλειά μου έχω 3 φιάλες σε 100 περίπου λίτρα....

Για στασου ρε Ηλια, καθε ποτε τις αλλαζεις? Θελω να πω οτι με μια εβδομαδιαια αλλαγη του μιγματος, μπορεις να εχεις γυρω στα 25-30ppm με μονο μια μπουκαλα στα 80 λιτρα...

Strahos 16-03-07 22:10

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από thanosatha (Μήνυμα 161739)
Για στασου ρε Ηλια, καθε ποτε τις αλλαζεις? Θελω να πω οτι με μια εβδομαδιαια αλλαγη του μιγματος, μπορεις να εχεις γυρω στα 25-30ppm με μονο μια μπουκαλα στα 80 λιτρα...

κάθε 2-3 εβδομάδες ανανεώνω, εσύ πως κάνεις διάχυση?

thanosatha 16-03-07 22:18

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Strahos (Μήνυμα 161740)
κάθε 2-3 εβδομάδες ανανεώνω, εσύ πως κάνεις διάχυση?

Το περιμενα οτι θα ελεγες τοσο... Και δηλαδη τις ανανεωνεις ολες μαζι η τη μια βδομαδα τη μια, την επομενη τη δευτερη και την αλλη την τριτη? Διαχυση μεσω του εξωτερικου φιλτρου...

Strahos 16-03-07 22:31

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από thanosatha (Μήνυμα 161744)
Το περιμενα οτι θα ελεγες τοσο... Και δηλαδη τις ανανεωνεις ολες μαζι η τη μια βδομαδα τη μια, την επομενη τη δευτερη και την αλλη την τριτη? Διαχυση μεσω του εξωτερικου φιλτρου...

το περίμενα ότι θα έκανες τέτοια διάχυση... :cool: άλλο το ένα άλλο το άλλο. Εγώ έχω απλά πορόλιθο.
ανανέωση κάνω με την 2η μέθοδο που είπες.

pantzikis αν θες γράψε μας ποιες μετρήσεις σου δείχνει το τεστ σου, π.χ. της σέρα δείχνει 6, 6.5, 7, 7.5, 8, κτλ ανά μισή μονάδα δηλαδή.

thanosatha 16-03-07 23:08

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Strahos (Μήνυμα 161751)
... Εγώ έχω απλά πορόλιθο...

Ενας μικρος κυκλοφορητης θα εκανε καλυτερη δουλεια...

pantzikis 17-03-07 07:28

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Strahos (Μήνυμα 161751)
το περίμενα ότι θα έκανες τέτοια διάχυση... :cool: άλλο το ένα άλλο το άλλο. Εγώ έχω απλά πορόλιθο.
ανανέωση κάνω με την 2η μέθοδο που είπες.

pantzikis αν θες γράψε μας ποιες μετρήσεις σου δείχνει το τεστ σου, π.χ. της σέρα δείχνει 6, 6.5, 7, 7.5, 8, κτλ ανά μισή μονάδα δηλαδή.

Το τεστ της ΑΡΙ ειναι ανα 0,2. 6.8, 7, 7.2, 7.4 κτλ.Καμια σχεση με της sera που ειναι τελειως αναξιοπιστα.

Strahos 17-03-07 14:39

ο τρόπος διάχυσης σου?

pantzikis 17-03-07 23:37

Απο την εισοδο του φιλτρου(EHEIM 2215)

Strahos 17-03-07 23:43

αλλάζει κάπως το πράγμα τότε και πάλι όμως μου φαίνεται περίεργο...
πάντως αν οι μετρήσεις είναι έγκυρες τότε είσαι οκ

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 19:46.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01772 seconds with 10 queries