Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Φυσιολογικος ορος 0,9% (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=16138)

s-vitzi 14-03-07 23:06

Φυσιολογικος ορος 0,9%

Τελειως ακαδημαικα,ηθελα να ρωτησω:Φυσιολογικος ορος (0,9%),μπορει να χρησιμοποιηθει αντι αλατιου?

Lsourtzo 15-03-07 10:08

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από s-vitzi (Μήνυμα 161286)
Τελειως ακαδημαικα,ηθελα να ρωτησω:Φυσιολογικος ορος (0,9%),μπορει να χρησιμοποιηθει αντι αλατιου?

εννοείς να βάλεις το ψάρι μέσα σε ένα μπολάκι με φυσιολογικό ορό ?? :confused:

εκτός από αντιοικονομικό μάλλον θα ήταν ένα θανατηφόρο εγχείρημα ...

netblues 15-03-07 10:47

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Lsourtzo (Μήνυμα 161342)
εννοείς να βάλεις το ψάρι μέσα σε ένα μπολάκι με φυσιολογικό ορό ?? :confused:

εκτός από αντιοικονομικό μάλλον θα ήταν ένα θανατηφόρο εγχείρημα ...

Δεν ειπε κανεις κατι τετοιο..
Διαβασε την αρχικη ερωτηση ξανα.

Lsourtzo 15-03-07 11:16

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από s-vitzi (Μήνυμα 161286)

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από netblues (Μήνυμα 161356)
Δεν ειπε κανεις κατι τετοιο..
Διαβασε την αρχικη ερωτηση ξανα.

:D
λοιπόν
:rolleyes:
η ερώτηση είναι ασαφής από την φύση της … :mad:

καταρχάς είμαστε στην κατηγορία ασθένειες … άρα πρόκειται για πιθανή εναλλακτική μορφή θεραπείας …
όπως την κατάλαβα εγώ μιλάμε για θεραπεία ας πούμε του ick όπου αντί για χρήση αλατιού στο ενυδρείο, που ως γνωστό λόγο διαφοράς πυκνότητας του νερού αφυδατώνει τα πρωτόζωα και τα σκοτώνει … μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φυσιολογικό ορό …
από την άλλη να γεμίσεις το ενυδρείο φυσιολογικό ορο μάλον δεν έχει κάποια σκοπιμότητα … και δεν είναι πιστεύω και αυτό που εννοούσε ο φίλος μας ...:o

άρα ρώτησα να μάθω περισσότερα … απλά θέτοντας τον προβληματισμό μου για τον τρόπο εφαρμογής της μεθόδου ... :confused:

κατανοητό ?? :D

netblues 15-03-07 11:25

Σαφεστατη ειναι η ερωτηση.
Ο φυσικος ορος ειναι νερακι με διαλυμενο αλατακι, αποστειρωμενο.
Οποτε στην ερωτηση αντι για αλατι μπορω να χρησιμοποιησω φυσικο νερο, εννοουμε ως υποκαταστατο του αλατιου.
Η συντομη απαντηση ειναι οτι περιεχει πολυ λιγο αλατι οποτε γενικοτερα δεν ειναι πρακτικη μεθοδος προσθηκης αλατιου.

s-vitzi 15-03-07 13:39

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από netblues (Μήνυμα 161368)
Σαφεστατη ειναι η ερωτηση.
Ο φυσικος ορος ειναι νερακι με διαλυμενο αλατακι, αποστειρωμενο.
Οποτε στην ερωτηση αντι για αλατι μπορω να χρησιμοποιησω φυσικο νερο, εννοουμε ως υποκαταστατο του αλατιου.
Η συντομη απαντηση ειναι οτι περιεχει πολυ λιγο αλατι οποτε γενικοτερα δεν ειναι πρακτικη μεθοδος προσθηκης αλατιου.

Αν τωρα βαλουμε υπερτονο διαλυμα,τοσο ωστε σε αναλογια με τα λιτρα μας να φτασουμε στο 0,9-1%?Το ρωταω γιατι φανταζομαι θα ειναι ευκολοτερο στη διαλυση του,στο ενυδρειο και πιο ευκολο στη μετρηση της οποιας αναλογιας.
Εννοειται,δεν εχω κανει τιποτα τετοιο,κι ουτε προκειται να κανω:smt018 :smt018 :smt018 αν δεν ειμαι 1000% σιγουρος για την ασφαλεια του εγχειρηματος.

Lsourtzo 15-03-07 13:41

έχω μεγάλη φαντασία μάλλον !!! :D :smt102

netblues 15-03-07 13:43

Το αλατι διαλυεται πολυ ευκολα σε λιγο νερό..
Ασφαλές ειναι αυτο που λες, αλλα για πιο λόγο?

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 16:03.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,03668 seconds with 10 queries