sos με νέον
Μόλις τώρα παρατήρισα οτι οι ουρές από ένα νέον είναι φαγωμένες! Το ενυδρείο μέσα έχει corydoras,neon και ramirezi.Πιος λέτε να το έκανε;Τώρα κάθεται μόνο τουσε ένα σημείο.Ξέρει κανείς αν τα πτερίγεια θα ξανα θρέπσουν;:confused: Μήπως είναι αρρώστια;Σας παρακαλώ απαντήστε μου γιατί δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω!:( :( :( :smt010 :smt010 :smt010
|
Τα πτερύγια θα ξαναθρέψουν τα υπόλοιπα τα αφήνω στους ειδικούς
|
τι θερμοκρασια εχεις....??
εχεις παρατηρησει,και αλλες φορες να απομονωνεται καποιο νεον απο το κοπαδι του....?? |
Βασικά όλα μεταξί τους δεν είναι τόσο κλειστά όπως όταν τα έβαλα.Κόβουν βόλτες αριστερά δεξιά και δεν φένονται να φοβούνται κανένα ψάρι.Τι μπορεί να είναι;Η θερμοκρασία είναι 25 βαθμοί.
|
...ισως καποιο παρασιτο.συχνες αλλαγες νερου θα βοηθησουν ασφαλως,αλλα μαζι με την παρατηρηση που θα κανεις στην πορεια....
|
Το πληγωμένο νέον μήπως πρέπει να το μεταφέρω κάπου αλλού μέχρι να αναρώσει;
Ρε παιδιά μήπως να μετέφερα το νέον κάπου αλλού μόνο του μέχρι να αναρώσει;Τι λέτε,θα βοηθούσε καθόλου;:confused: :confused: :confused: |
Μονο στρες θα το φορτωσεις με την μεταφορα και το νεο περιβαλλον...
Εχεις ετοιμο αλλο ενυδρειο; |
Οχι,αλλά έχω μια γεννήστρα...Μήπως είπα βλακία;
|
Καλύτερα να το αφήσεις όπως είναι! Εγώ θα πρότεινα να ανεβάσεις και λίγο την θερμοκρασία μια και στο άλλο σου ποστ λες οτι είναι στους 25. Καλύτερα στους 26-27
|
μονο σε ενα ψαρι ειναι τα συμπτωματα ....ετσι????
αν το δεις και σε αλλα νεον υπαρχει περιπτωση να ειναι Fin rot , η" tail rot......... σιγουρα δεν υπαρχει καποιο αλλο ψαρι μεσα σο ενυδρειο που να κυνηαει τα νεον?? |
θα συμφωνήσω με τον KLAZ
σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως είναι παράσητο που τρώει την ουρά και όχι κάποιο άλλο ψάρι. συνήθος δεν έχει αίσιο τέλος !! |
Είδα το ίδιο αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό και σε άλλα δύο!!!Υπάρχει θεραποία;Μπορεί να μεταθερθεί και σε άλλα ψάρια μέσα στο ενυδρείο;
|
Απο οτι φαινεται εχεις finrot.
Κανε μια μεγαλη αλλαγη νερού της ταξεως του 50% με νερο ιδιας θερμοκρασιας και αντχλωριο, και προσθεσε και λιγο αλατι ενυδρειου (1γρ/λιτρο). Τωρα για την πηγη του προβληματος, χρειαζονται πληρεις προσφατες μετρησεις του νερού για αρχή.. |
Παράθεση:
|
Ας βεβαιωθουμε πρωτα οτι δεν εχει το ενυδρειο τιποτε αμμωνιες ή/και υψηλα νιτρικά και μετα ριχνουμε και ζουμακια..
Καταρχας η αλλαγη νερού θα δειξει, και μετα βλεπουμε... |
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 12:34. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board