Αραιωση KNO3
Γεια και χαρα σε ολους ,
Μπορει να μου πει κανεις σε ποσο νερο πρεπει να αραιωσω το νιτρικο καλιο (ΚΝΟ3) και ποια ειναι η δοσολογια ωστε να εχω 1ppm/lt ? Παλιοτερα μου ειχε δωσει καποιος στο forum καποιο πολυ χρησιμο link με δοσολογιες το οποιο δυστυχως δεν λειτουργει πια ... Αγγελος |
Μηπως εννοεις αυτο?: http://www.csd.net/~cgadd/aqua/art_p...osage_calc.htm
|
Παράθεση:
http://www.csd.net/~cgadd/download/aquacalc_setup.exe |
αν η καθαροτητα του KNO3 ειναι μεγαλη(99%)νομιζω σε 0.5 λιτρα απεσταγμενου νερου βαζεις 40 γραμμαρια KNO3. υστερα για καθε ml μειγματος σου δινει
ΚΝΟ3= 0,03 ppm |
Παράθεση:
:smt018 0,5 ppm για καθαρά 100 λίτρα ενυδρείου ;) Αλλιώς με 0,03 ppm θα...... δεκαπλασίαζε την δοσολογία του. Παράθεση:
Είναι 100 λίτρα το ενυδρείο σου? |
Παράθεση:
|
Για 100 λιτρα ενυδρειο,41,8 γραμμαρια 'η 8 κουταλακια του γλυκου ΚΝΟ3 σε
250 ml νερο.Το ενα ml δινει 1.1 ppm. |
Παράθεση:
(ώστε να μην γίνει σουρμπέτ) :) |
Παράθεση:
|
μπορείτε να γράψετε πόσα ppm ανά λίτρο από κάλιο, σίδηρο, άζωτο και φώσφορο πρέπει να προσθέτουμε καθημερινά σε ένα φουλ φυτεμένο ενυδρείο για να βγάλουμε κανένα συμπέρασμα με τα "diy" λιπάσματα?
|
Παράθεση:
NO3 (5-20ppm) PO4 (0,1-1ppm) FE (0,1-2ppm) K (20-80ppm) Το πόσο θα βάζεις εξαρτάτε απο τα λίτρα του ενυδρείου σου γιατί θα αραιωθούν οταν τα ρίξεις. Επειτα άλλη κατανάλωση εχουν τα λιπάσματα απο ενυδρείο σε ενυδρείο. Δεν ειναι ολες οι περιπτώσεις ίδιες. Διάβασε λίγο εδώ μόνον για το Fe και θα καταλάβεις http://www.aquatek.gr/vb/showthread....ighlight=CLAUS και μετά το Sears-Conlin Paper ;) http://www.thekrib.com/Plants/Fertil...rs-conlin.html |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
και για την ακρίβεια Σαν ελάχιστο PO4 (0,35ppm) με ελάχιστο ΝΟ3 τα 5ppm Οσο για το Fe (0,1) σαν ελάχιστη ημερήσια κατανάλωση Τα πάνω ορια ειναι όπως τα εχω γράψει. Φυσικά ολα ειναι συζητήσιμα :) Εσυ τι όρια βάζεις? ΥΓ. Δεν προσθέτω τα φωσφορικά που προέρχονται απο την τροφή |
Παράθεση:
αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι τι ποσότητες αυτών των diy λιπασμάτων θα πρέπει να ξεκινήσουμε να ρίχνουμε έτσι ώστε να είμαστε σε μιά "απόσταση" ασφαλείας από τις άλγες. Την ποσότητα αν γίνεται πείτε την μου "ανά λίτρο" ή ανά 100 ή 125 ή 200, 300, κτλ λίτρα, όπως κάνει και η seachem ας πούμε (π.χ. 5ml ανά 125L ) υ.γ. αν δεν έγινα κατανοητός ζητάω πόση ποσότητα θα πρέπει να αρεώσουμε σε πόσο νερό και πόσο από αυτό το διάλυμα που θα προκύψει θα πρέπει να ρίχνουμε για να έχουμε την επιθυμητή ποσότητα σε ppm π.χ. σε 100 λίτρα (ένα γενικό όριο ασφαλείας) |
Παράθεση:
Ομως αυτό που πρέπει να καταλάβεις ειναι οτι ο λόγος που ΔΕΝ μπορεί να γίνει ενας μπούσουλας τύπου seachem ειναι επειδή η seachem βάζει στα μπουκαλάκια της κάποια συγκεκριμένη ποσότητα σκόνη-λίπασμα. Εμείς ΔΕΝ βάζουμε την ίδια ποσότητα. Μπορούμε να κάνουμε ποιο πηχτό μίγμα ή ποιό αραιό μίγμα. Δηλαδή οπως κάνουν οι περισσότερες εταιρίες δημιουργώντας τα λεγόμενα......νεροζούμια. Βλέπε pm |
ευχαριστώ :cool:
|
Παράθεση:
Σχετικα με τις ερωτησεις για τις δοσολογιες. Ειναι καλυτερα να "υπερβαλλουμε" στη δοσολογια των διαφορων (ολων) των θρεπτικων παρα να προσπαθουμε να διατηρησουμε καποιες οριακες (lean) δοσολογιες. Ειναι πιο ευκολο να δημιουργηθουν προβληματα οταν δουλευουμε στα "κατω ορια". |
Αν και τρομάζει λίγο η σκέψη της υπερβολής ειμαι και γω σύμφωνος στην υπερβολή σε full planted και ας φαίνεται αρχικά σαν σπατάλη λιπασμάτων.
Το σίγουρο ειναι οτι θα πρέπει να μάθουμε να παρατηρούμε τα φυτά και να κάνουμε άμεσες διορθωτικές κινήσεις σε περιπτώσεις που συναντήσουμε άλγη. Για παράδειγμα δεν θα μπορούσαμε να έχουμε PO4 2ppm με NO3 0ppm γιατί η BGA θα βρίσκεται προ των πυλών. |
Καλησπέρα σας,
Θα σας παρακαλούσα να μπορείτε να μας δώσετε απλά ποιά είναι τα λιπάσματα που πρέπει να βάζουμε σε ενα φυτεμένο ενυδρείο όπως και τη δοσολογία για το καθε ενα ξεχωριστά. Ξέρω θα μου πειτε τα γράψαμε χιλιάδες φορές και όμως δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο σε ενα χώρο να το βρήσκουμε εύκολα και να είναι και κατανοητό απο έμας τους τελείως άσχετους με τη χημεία και τις αναμιξεις λιπασμάτων. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:14. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board