λάμπες φθορίου τ4
2 Συνημμένο(α)
βρήκα και αγόρασα από το Praktiker αυτές τις δυο λάμπες φθορίου που είναι τ4 στους 6000κ γνωρίζεται άμα κάνουν για τα φυτά ? τις δοκίμασα με ένα φθηνό ηλεκτρονικό μπάλαστ που έχω και ανάβουν κανονικά άρα το μόνο που μένει είναι να τοποθετηθούν στο καπάκι του ενυδρείου εφόσον θα είναι χρήσιμες.
ευχαριστώ |
Μια χαρα ειναι...Δες αν σ'αρεσει και το οπτικο αποτελεσμα και εισαι οκ...Σε επομενη φαση (ισως) σε απασχολησει και το φασμα...
|
Ευχαριστώ.
Είναι για το μικρό ενυδρείο 40μΧ18πΧ20υ εκ. στο οποίο έχω και μία Τ5 8w/827 της OSRAM στους 2700 Κ που θεωρώ ότι δεν έχει έντονο λευκό φως θα την τοποθετήσω και αυτή στα καπάκι του. Ετσι θα φτάσει και ο φωτισμός στο ενυδρείο περίπου στο 1w/λίτρο. |
τις εχω εδω και ενα χρονο περιπου (σε φυτεμενο)..... Δεν ειμαι τελικα ευχαριστημενος απο το φως που βγαζουν......
|
Παράθεση:
|
Τι μήκος έχουν αυτές οι λάμπες και πόσο κάνουν?
Σε τι "φωτιστικό" μπαίνουν?? Φτιάχνω ένα ενυδρείο με μήκος 45 πόντους και ίσως βολεύουν.... |
3 Συνημμένο(α)
μήκος και watt :
38 cm 8watt 3.10 Euro 40cm 12watt 51cm 16watt 4,20 Euro 60cm 20watt η συσκευασία έχει δύο λάμπες και οι τιμές είναι για τα 8watt & 16watt γιατί αυτές αγόρασα :D . Για το φωτιστικό δεν ξέρω κάτι. Εγώ την έβαλα σε ένα φθηνό ηλ. μπαλαστ εφόσον κόλλησα με κολλητήρι στα άκρα της τα καλώδια και μετά έβαλα θερμοσυστελλόμενο + μονωτική. Πιστεύω κάνει και με απλό μπαλαστ. βάζω και φωτογραφίες για το αισθητικό αποτέλεσμα ;) θα κάνω και την ίδια ερώτηση που έκανε ο annivas2000 στον pritanis "Απο αισθητικης αποψης ή απο λειτουργικης??" |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 11:08. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board