Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Βιταμίνη Β μετά από finrot (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13989)

Xotikouli 30-10-06 18:27

Βιταμίνη Β μετά από finrot

Έχω διαβάσει σε παλιότερο post ότι η βιταμίνη Β βοηθάει στην ανάπλαση των πτερυγιων μετα απο finrot. Σε τι μορφή όμως? Όσες βιταμίνες έχω βρει μέχρι τώρα λένε απλά ότι περιέχουν τα πάντα, ότι φτιάχνουν τα χρώματα και τη διάθεση των ψαριών (μόνο το μαλλί δεν τους φτιάχνουν!) και μπουρου... μπουρου...
Μήπως ξέρει κάποιος να μου προτείνει κάτι συγκεκριμένο? Φαντάζομαι ότι είναι δύσκολο να βρεθεί η Β μόνη της, αλλά έστω κάτι που να έχει Β σε μεγάλο ποσοστό?

Ευχαριστώ :)

Giorgos 30-10-06 19:49

Στα φαρμακεία βρίσκεις πανεύκολα Βιταμίνη Β. Απλά θα πρέπει να φροντίζεις να την χορηγείς στα ψάρια σου μέσω της τροφής.
Παλαιότερα, προσωπικά χρησιμοποιούσα πολυβιταμίνες σαν συμπλήρωμα για όλα μου τα ψάρια... μέσω της τροφής.

klaz 30-10-06 19:51

γιωργο,κατι σαν τις centrum ας πουμε...???εχω την εντυπωση οτι κανουν,αν και ειναι αναβραζων δισκια..............

Tolis 30-10-06 19:56

Οχι αναβραζοντα.

klaz 30-10-06 19:59

ετσι απο περιεργεια,γιατι οχι αναβραζοντα....???(ρωταω επειδη εχω τετοιες βιταμινες...)

Tolis 30-10-06 20:01

Θα τα ριξεις στο νερο του ενυδρειου να αναβρασουν?

Θελει χαπια-καψουλες που διαλυονται σε λιγο νερο και με αυτο βρεχεις τα flakes που κατοπιν ταιζεις τα ωψάρια.

klaz 30-10-06 20:05

μμμμμ...εριξα μερικες φορες πολυ μικρα κομματακια....:confused::(....καπου ειχα διαβασει οτι εκανε,αν και δεν ειχα τσεκαρει την μορφη της βιταμινης,αλλα απλα τη μαρκα της....:smt105
ευτυχως αν και αργα το εφερε η κουβεντα,και εμαθα τι πρεπει να κανω....
α,ρε προεδρε....οσο ζω μαθαινω ..τελικα..:smt038;).ευχαριστω.

Xotikouli 30-10-06 20:07

Δηλαδή πάω στο φαρμακείο και ζητάω σκέτη βιταμίνη Β? Σε τι μορφή θα είναι (π.χ. χάπια, σταγόνες)? Και πώς μπορώ να υπολογίσω τη δοσολογία? (Τη θέλω για μονομάχους). Με ένα search που έκανα για vitamin B βρήκα τα εξής: B, B Complex & B12. Ποια είναι η κατάλληλη?

Sorry για τις πολλές και... ξανθιές ερωτήσεις :smt061 :oops: , απλά φοβάμαι μην πάω για καλό και τελικά κάνω καμιά ζημιά στα ψαράκια!

klaz 30-10-06 20:09

μην στεναχωριεσαι ουτε για τις ερωτησεις σου,ουτε για το χρωμα των μαλλιων σου...:p:p:p...για οσα δεν γνωριζουμε σχετικα με το χομπι μας(και ειναι παρα πολλα..)ολοι μας ξανθιες ειμαστε....;):D:D

Xotikouli 30-10-06 20:17

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από klaz
για οσα δεν γνωριζουμε σχετικα με το χομπι μας

Και να ήταν και άμεσα σχετικά με το χόμπι... πάει κι έρχεται! Εδώ προσπαθώ να γίνω γιατρός-διατροφολόγος! :D Στο μεταξύ συνεχίζω το διάβασμα και βλέπω και άλλες Β (Β1, Β2 κοκ). Να υποθέσω ότι όλες αυτές μαζί είναι το B Complex?

Ουφ! Ζαλίστηκα! Να τους δώσω καμια Vital Q10 (τέτοιες παίρνω κι εγώ) να στανιάρουν? :smt119

caverman 02-11-06 15:24

Από την φύση....

Για δοκίμασε θεραπεία μέσω διατροφής :

http://www.spirulina.gr/gr/xaraktiristika.htm

Διάδασε το σχετικό με τις περιεκτικότητες σε Β....

Μπορεί τελικά να μην χρειαστεί να πάς στο φαρμακείο...

crazyio 02-11-06 15:50

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από caverman
Για δοκίμασε θεραπεία μέσω διατροφής :

http://www.spirulina.gr/gr/xaraktiristika.htm

Διάδασε το σχετικό με τις περιεκτικότητες σε Β....

Μπορεί τελικά να μην χρειαστεί να πάς στο φαρμακείο...

Πολύ ενδιαφέρον άρθρο (αν και αρκετά κουραστικό αφού ο συγγραφέας του αναφέρει σε κάθε πρόταση 2-3 φορές την λέξη "σπιρουλίνα").
Άρα ίσως να είναι και καλό τα ταίζουμε και τα υπόλοιπα ψάρια μας, είτε φυτοφάγα, είτε σακοφάγα, κάποιες φορές την εβδομάδα με σπιρουλίνα σαν συμπλήρωμα βιταμινών ?

caverman 02-11-06 15:55

Προσωπικά δεν έχω βρεί τροφή του εμπορίου για ψάρια με περισσότερο από 7% σπιρουλίνα.
Επιπλέον σε καθαρή μορφή είναι και αρκετά ακριβή. Σχετικά με την ελληνική σπιρουλίνα είχε αναφερθεί και παλαιότερα...

crazyio 02-11-06 16:12

Για τις κιχλίδες μου έχω την spirulina Granulat της Tropical.
Περιέχει 6% σπιρουλίνα και είναι σε κόκους.
απο το τίποτα ... καλο είναι και το 6% ....
Υποθετικά μιλαώ πάντα μέχρι να απαντήσει κάποιος που έχει εφαρμόσει τάισμα και άλλων ψαριών με σπιρουλίνα εκτός απο φυτοφάγες κιχλίδες ...:idea:

pet 02-11-06 23:39

Έχω αγοράσε ένα σκεύασμα για ανθρώπινη κατανάλωση, γράφει 100% χαβανέζικη (!) σπιρουλίνα, χωρίς αλάτη ή ζάχαρη.... Θέλω λοιπόν να σας διαβεβαιώσω πως ο μόνος που την τιμάει στο ενυδρείο (corydsoras, μονομάχος) είναι τα σαλιγκάρια που έχω ! Σαλιγκάρια πολυτελείας, αν σκεφτεί κανείς πως έκανε περίπου 20 ευρώ το βαζάκι! Βέβαια, επειδή φτιάχνω τροφή, διαλύω και μια ταμπλέτα μέσα, τότε αναγκαστικά καταναλώνεται. Κακό δεν κάνει πάντως...

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:32.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01723 seconds with 10 queries