Παρουσιαση 240 JUWEL.
Το ενυδρειο δουλευει 2 χρονια τωρα, με 4 λαμπες + 4 λιτρα DIY,φιλτρο μανισιο εσωτερικο + 2217 εξωτερικο Eheim γεματα και τα δυο λιγο μπλε σφουγγαρι και σουμπ στατ προ και μεγαλο αριθμο ψαριων άλλα δε λεω ποσα, για να μη με λιντσαρετε :p :p :p ,
http://img382.imageshack.us/my.php?i...sc030502ef.jpg επειδη ειναι μικρη η φωτο και δεν φενετε καλα εβγαλα και δυο πλαινες, http://img507.imageshack.us/my.php?i...sc030444ds.jpg http://img452.imageshack.us/my.php?i...sc030435ob.jpg |
Φίλε Παναγιώτη, καλήμερα.
Αν και πολύ καινούργιος στον χώρο, θα τολμήσω να πώ την γνώμη μου. Έχω την εντύπωση οτι το ενυδρείο σου είναι "πηγμένο" απο τα φυτά σου. Δεν μπορώ να πώ οτι μου αρέσει αλλά ούτε και το αντίθετο. Προσωπικά θα προτιμούσα να είχε λίγο περισσότερο "αέρα", περισσότερους χώρους κίνησης των ψαριών. Φιλικά Γιάννης |
Καλημέρα Παναγιώτη.
Έχεις κάνει πολύ ωραία δουλειά με το ενυδρείο σου. Στην αριστερή γωνία όμως έχεις πολύ λίγο φως (τι φυτά έχεις βάλει εκεί?). Έχεις σκεφτεί να βάλεις μπουκάλα co2 αντί για DIY; Πες μας μετρήσεις, διαστάσεις και ψάρια του ενυδρείου σου, για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα |
μπραβο πανο....αναρωτιεμαι ομως οτι κανεις δεν προσεξε...?την τρελλη σου πατεντα σε juwel ενυδρειο,το κατω ενυδρειακι σαμπ......:rolleyes: αν,και εσυ απο οτι θυμαμαι το δουλευεις σαν ανεξαρτητο ενυδρειακι...θα μπορουσε ανετα να γινει σαμπ στο κανονικο σου ενυδρειο.......ηδη στο εχω πει.........παντως καλο θα ηταν να ακουσουμε και τη γνωμη του σωτηρη πανω στην συγκεκριμενη πατεντα.........:p
|
Παράθεση:
Παράθεση:
PH: 8 Σκληρότητα (GH): 16 Ανθρακική σκληρότητα (KH): 12 Νιτρώδη (NO2): 0 Νιτρικά (NO3): 25 Αλλαγές νερού: Μια φορά το μηνα 40-50 % Παράθεση:
|
Μπράβο.Πολύ καλή η προσπαθειά σου. Εμένα μου άρεσε.
|
χαχαχα τη ειρωνια το "ενυδρειακι μονο 50 λιτρα ειναι "
κατσε και φαντασου οτι εμενα τα 100 μου φενονται σαν πισηνα :d:d:d παντως πολυ ωραιο ενυδρειο μπραβω |
Μπράβο Παναγιώτη. Έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά στο ενυδρείο σου.
Θα προτιμούσα όμως η Nymphea που είναι αριστερά να ήταν πιο "χαμηλή" όπως επίσης και να έμπαινε κάποιο ψηλό και πυκνό φυτό (ή ακόμα και κάποια ρίζα με φυτά δεμένα πάνω της) στην δεξιά πλευρά για να κρύψει το φίλτρο. Sump σε full planted ενυδρείο;;; :rolleyes: |
Παράθεση:
|
Η εκδίκηση του φυτεμένου ενυδρείου :smt023 .Αυτό είναι πραγματικά full planted !
Παράθεση:
Το κλάδεμα* είναι ένα άλλο κεφάλαιο που για εμένα έχει πολύ ενδιαφέρον. Μπορείς να κάνεις ακόμα πιο ωραίο το ενυδρείο (για το δικό σου γούστο) αν μπεις σε αυτή την διαδικασία και ασχολείσαι με τις λεπτομέρειες. Μάλλον θα πρέπει να το ανακαλύψεις μόνος, αν υπάρξει ποτέ τέτοια επιθυμία :D. Στην κατάσταση που είναι τώρα το ενυδρείο σου, προσφέρεται για κάτι τέτοιο. Ξέχασα να σου πω ότι μου αρέσει πολύ. *Κάποιος μας είχε 'υποσχεθεί' πληροφορίες για αυτό το θέμα μόλις γίνει η ανάλογη κατηγορία (aquascaping). Αυτή είναι μια υπενθύμιση. :smt050 |
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
http://img86.imageshack.us/my.php?image=dsc011130ox.jpg |
Παράθεση:
Ομως εχεις δρόμο μπροστά σου μέχρι να το διαμορφώσεις κατάλληλα και το ξέρεις αυτό. Σίγουρα το co2=3.2 ppm δεν αρκεί. Μέχρι τα 30 ppm θα πρέπει αν ρίξεις το pH σου κοντά στο 7. Χρειάζεσαι οπωσδήποτε να προσθέσεις co2. Καλύτερα μην κάνεις το sump. Κράτησε το για κλαδέματα και οταν κάνεις αλλαγές νερού μπορείς να συμπληρώνεις το κάτω ενυδρείο. Πολύ καλή η προσπάθεια ;) |
Παράθεση:
Ο Χαλβας τι λεει ? Ο Μιχαλης ? Καλα για τον Πρυτανη δε λεω ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΦΥΤΑ ? |
Αυτο δεν το ηξερα γιατι δεν μπορεσα να ερθω στις εκλογες.
Φυσικα για να μην παρεξηγηθω ευχαριστο και ολους τους αλλους που τους αρεσε ,απλος καποια ατομα τα θεωρω πολυ πιο πανω απο εμενα στο χομπι γιατι με εχουν βοηθησει πολυ. |
Eγω γουσταρησα το φουλ πλανετ!!!! Μαλλον τζανγκλ πλανετ θα το λεγα...... Λοιπον τωρα που επαιξες με την πρασιναδα σου, δεν την βγαζεις να κανεις ενα φρικασε, και να φτιαξεις ενα ενυδρειο με ψαρια...... 240 λιτρακια , το γεμιζεις οψιδιανο, ριζες μοπανι , κρατας μονο τη νυμφεα (δεν παει κοκκινο στο φρικασε) και πετας μεσα 6 δισκακια με καμια 20αρια ροδοστομα...... Μετα σβησετα φωτα, κλεισε την τηλεοραση, βαλε Ελβις στο στερεο , αναψε ενα τσιγαρο και ζησε την υπερτατη ενυδρειακη εμπειρια........ Αν θες βαλε και κανα malt με ΕΝΑ παγο...... Αυτα.....
Long Live Rock & Discus...... Eternal Algae to the Planted...... |
Θα συμφωνήσω με τον Lasal που προείπε ότι ναι έχει δυναμική το ενυδρείο σου, αλλά αν ασχοληθείς με το aquascape θα κάνεις θαύματα.
Μου αρέσει και σε στυλ ζούγκλας δεν λέω, αλλά αν βάλεις λίγο χεράκι με γούστο και επιμονή θα γίνει κόλαση......με την καλή έννοια. |
Kαι τωρα που ειπε τη γνωμη του και ο χαλβας θα πω και την δικη μου!
Το ενυδρειο ειναι πολυ ωραιο, τα φυτα του τρεχουν πολυ καλα, καλο το "Φουλ Πλανετ" , τυπου "καταφυτεμενο", αλλα αν επαιζες λιγο με το aquascape καιμια διαμορφωση που θα το εκανε να εχει λγιη συνοχη τοτε θα απογειωνοταν. Συνεχισε την καλη δουλεια, Παναγιωτη. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Παράθεση:
ΦΥΣΙΚΑ ειναι και αλλη κολητη ετσι..........αλλα κολαει και το μυαλο :smt039 :smt039 :smt039 . |
Παράθεση:
|
Μπράβο παναγιώτη! άλλαξε αρκετά το ενυδρείο σου! μ’αρέση ετσι πυκνοφυτεμένο.
Η Nympfaea lotus τελικά με της ταμπλέτες πήρε τα πάνο της... μεγάλωσε πολύ, αν κλαδέψης λίγο τα πολύ μακριά φύλλα, θα φένετε πιο ωραία. Τώρα εχεις τα σκαλάρια και τους αρλεκοίνους; |
Παράθεση:
|
Απορία...
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Ειναι αρκετά τα ψαρακιά σου, αν τα βάλεις στην σειρά μαζεύονται περίπου 240 εκατοστά σε μήκος ψαριού, όσο ειναι και τα λίτρα του ενυδρείου.
Πιστευω τα 2 φίλτρα με τα πολλά υλικά, το πολύ υπόστρωμα (χαλήκι) που εχεις και τα πολλά φυτά βοηθάνε στην καλή βιολογία και ισσοροποια του νερού. Θα σου πρότηνα να βάλεις μερικές βαλισνέριες δεξία μπροστά στο εσωτερικό φίλτρο για να το κρίψουν, θέλουνε και λίγο αραίομα εκει που της εχεις πυκνόσανε πολύ. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:32. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board