Limnophila aquatica κιτρινίζει.
‘Έχω τοποθετήσει (πριν από 20 μέρες) δύο κοτσάνια Limnophila aquatica στην πίσω γωνία του ενυδρείου .Τα κοτσάνια έχουν είδη διπλασιαστεί σε μήκος και επιπλέουν στην επιφάνεια Παρατήρησα όμως ότι τα κάτω φύλλα και σε ένα ύψος 10 cm κιτρινίζουν. Τι μπορεί να συμβαίνει;
Μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η περιοχή στο κάτω μέρος σκιάζεται και δεν έχει αρκετό φωτισμό; Έχω παροχή CO2 και λίπανση με μέτρο γίνεται χρησιμοποιώντας iron κάλιο και PlantaMin. |
Παράθεση:
|
Έτσι κάνει το φυτάκι αυτό, είχα μπόλικο παλιά και είναι αδύνατο να το κρατήσεις σόι στο κάτω μέρος.
Είναι έλειψη φωτισμού καθώς είναι σχεδόν αδύνατον να πάρει φως στο κάτω μέρος, παρά ελάχιστο. |
Οκ .Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια .
|
το παλέυω και εγώ εδώ και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ και τελικά θα το πάρει ο :smt077 !!!
Θα το δοκιμάσω σε άλλο οικοσύστημα ΧΩΡΙΣ CO2 και με πολύ φώς και θα σας πώ...! Το CO2 φαίνεται να μην είναι φέρνει θετικό οπτικό αποτέλεσμα σ'αυτό το φυτό... ;) |
Και μένα κανά δύο φύλλα από τη γιγαντιαία πλέον ανούμπιά μου αρχίζουν και κιτρινίζουν. Δηλαδή η θερμοκρασία δεν έχει να κάνει; (χτυπάω κάτι ωραίες 30άρες!)
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Αν μιλαμε για limnophila aquatica...
Με αρκετο διοξειδιο φως και λιπασματα μεγαλωνει γρηγορα, οποτε κλαδευοντας απο κάτω δεν προλαβαινει να χαλασει τιποτε.. Για ποτε φτανει τα 2 μετρα ειναι απιστευτο... |
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 13:22. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board