Θα Σκάσει???
2 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα σε όλους
Εχω δύο γλυφτάκια (αυτά στη φωτο-δεν ξέρω το όνομά τους)εδώ και δυό μήνες και κάτι. Τις τελευταίες μέρες το ένα ,ενώ ήταν ακρβώς όπως και το λεπτούλι της φωτογραφίας, έχει γίνει έτσι όπως το βλέπετε. ....Μπαλόνι !!!! Και μάλιστα αν κοιτάξω την κοιλίτσα του από κάτω, φαίνονται στα πλαϊνά και λίγο μπροστά κάτι κόκκινα σημάδια. Στην αρχή είπα ότι απλά τρώει πολύ. Αυτό όμως κοντεύει να σκάσει από το πρήξιμο. Δυστυχώς δεν κατάφερα να το βγάλω πιο καλά, αλλά φαίνεται καθαρά νομιζω η... όλη κατάσταση. Τι στο καλό είναι αυτό???? Αρρωστο είναι??? |
Εγω ειμαι ασχετως σεαυτο το θεμα μαλλον θα ειναι αρρωστια αλλα φανταστηκες να ειναι εγγειο ?;)
|
Παράθεση:
Αμα δεις την κοιλιά του, θα τρομάξεις από το μέγεθος. Γιαυτό φοβάμαι ότι είναι άρρωστο. |
Κατ' αρχάς, πρόκειται για CAE γλύφτες (Gyrinocheilus aymonieri), . Εχω κι εγώ 3 από αυτούς (περίπου 7 cm) και το μεγαλύτερο έχει παρόμοια συμπτώματα. Εχει φουσκώσει, αλλά όχι πάρα πολύ, εδώ και 20 μέρες. Δεν ξέρω να σου πω τι είναι, εκτιμώ όμως (για το δικό μου) ότι δεν είναι άρρωστο. Μακάρι να είναι εγκυμοσύνη, γιατί είναι σπάνιες.
Θα δούμε... |
Παράθεση:
Για να δούμε τι θα γίνει... |
Εγκυος αποκλειεται να ειναι, εχουν πεταχτει και τα ματια του εξω βλεπω, το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να το απομονωσεις, και ισως να προχωρησεις σε ευθανασια, οτι και να ειναι μαλλον θα ειναι ανιατο.
|
Παράθεση:
Απομόνωση μήπως κινδυνεύουν τα άλλα ψαράκια? Αυτό το "μάλλον" υπάρχει ,λες, τρόπος να το εξακριβώσουμε μπας και αποφύγω να στείλω το ψαράκι άψαλτο? υ.γ. filoxenos.... ακούς ???????????????? σε αφορά μαλλον κι εσένα δυστυχώς |
3 Συνημμένο(α)
Τον πέτυχα και σε άλλες στάσεις, μπας και βγάλει κάποιος συμπέρασμα για το τι συμβαίνει
|
Απο την πρωτη φωτο κατι μου λεει οτι ο Σωτηρης θα διαγνωσει fish TB. Εσυ δεν ειχες προβλημα και με ενα γκουραμι, ή κανω λαθος?
|
Xριστέ μου !
Τα ψαράκι είναι χάλια είναι 100% άρρωστο. |
Παράθεση:
1.Ποιος είναι ο Σωτήρης....μόνο τα nicknames σας ξέρω, 2.Τι είναι το fish TB,και 3.Δεν κάνεις λάθος για το γκουράμι (το οποίο πέθανε τελικά), αλλά ήταν σε άλλο ενυδρείο. Το γλυφτάκι είναι σε ένα 15ρι μόνο με γκαπάκια 2 kuhli και άλλο ένα ίδιο γλυφτάκι. Κανένα άλλο ψαράκι δεν παρουσιάζει κάτι (εμφανές τουλάχιστο) Καμιά διάγνωση???? Μια και απ'ότι κατάλαβα το μόνο που δεν παίζει, είναι...γεννητούρια |
Παράθεση:
Βοήθησέ με λίγο παρακαλώ... Μπορείς να καταλάβεις ,απ'ότι βλέπεις τουλάχιστο, τι μπορεί να έχει, αν μπορεί να κολλήσουν τα άλλα ψαράκια ή αν μπορώ να κάνω κάτι για θεραπεία? |
O Σωτηρης ειναι o netblues.
|
Παράθεση:
που είσαι netblues ?????????????????????????????????????????????????? |
Το μονο σιγουρο ειναι οτι ΔΕΝ ειναι fish tb.. :p
Απο τις κοκκινιλες κυριως, σιγουρα υπαρχει εσωτερικη βακτηριδιακη μόλυνση σε συνδιασμο με πρηξιμο των εσωτερικων οργάνων, εξ ου και το φουσκωμα. Οι κοκκινιλες υπηρχαν απο την αρχη ή ενφανιστηκαν αργοτερα απο το πρηξιμο? Πιο ακριβης διαγνωση δεν μπορει να γίνει. Καλο θα ηταν να απομονωθει Το ψαρι εχει ορεξη να φαει? Ειναι κινητικό? Εαν ναι, λιγο αλατακι(1γρ/λιτρο) για το πρηξιμο και χορηγηση αντιβιωσης (με αεραντλια και θερμοκρασια στους 28), αν και οι πιθανοτητες δεν ειναι και παρα πολλες. Εαν οχι, τοτε ειναι απλα θεμα χρόνου. |
Καλημέρα κι ευχαριστώ για την απάντηση
Παράθεση:
Παράθεση:
Αρα προφανώς δεν είναι καλά τα πράγματα ! |
Από τις νέες φωτό που βλέπω, πράγματι, πρόκειται για ασθένεια/λοίμωξη, σίγουρα εσωτερική. Καμία σχέση με το δικό μου. Οι γνώσεις μου δεν επαρκούν για να σε βοηθήσω. Ισως οι υπόλοιποι....
Εύχομαι το καλύτερο... :( |
Παράθεση:
Καλή σου μέρα |
Μήπως έχουν πεταχτεί και τα λέπια ??? επειδή στην Φώτο δεν φαίνεται φαίνονται τα λέπια να έχουν σηκωθεί ??
|
κι εμενα το πρηξιμο της κοιλιας(εσωτερικων οργανων)σε συνδυασμο με τις κοκκινιλες με κανει να σκεφτω το dropsy....
|
α γεια σου ...
και εμένα εκεί πήγαινε το μυαλό μου αλλά ?? είπα κάτσε να δούμε και τα λέπια !! |
παιδιά, τελείωσε το θέμα δυστυχώς......
Σας ευχαριστώ όλους για την άμεση ανταπόκρισή σας. Ομολογώ ότι ήταν κάπως...τρομακτικό το όλο γεγονός. Αν υπήρχε περίπτωση να το προλάβω και να διορθωθεί το θέμα αν έκανα κάτι νωρίτερα, τότε πήγε από δικό μου λάθος το ψαράκι. Οταν αρχισε να "παχαίνει", δεν πήγε το μυαλό μου σε κάτι κακό. Δεν έχει ξανατύχει να δώ και κάτι τέτοιο, και έλεγα ότι απλά τρώει πολύ (τώρα μη σκάσετε στα γέλια, αλλά "χοντρή κοιλιά=πολύ φαϊ"...μέχρι τώρα τουλάχιστο, για μένα!) Τα λέπια (που είπε ο lsourtzo) δεν είχαν σηκωθεί, και τα μάτια του δεν ήτανε πεταγμένα (σε σύγκριση και με το άλλο γλυφτάκι). Ομως ειδικά τις δυο τρεις τελευταίες μέρες, το φούσκωμα ήταν..... τεράστιο!! Ομως σε παρόμοια περίπτωση υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει ώστε προλάβω το "κακό" άλλη φορά? Οταν βλέπω να φουσκώνει κοιλίτσα να αρχίσω να τρέχω??? Παράθεση:
|
εγω δεν ξερω απο τετοια αλλα καλο θα ηταν να προσεχεις να μην κολλησουν και τα αλλα
|
Το αλατι προκαλει απωλεια υγρων, οπότε βοηθαει στην μειωση του πρηξιματος.
Επισης λειτουργει και ως ελαφρυ αντιβιοτικό. Για τα ειδη που εχουν αλατι στο φυσικό τους περιβάλλον επιβαλλεται, για τα υπολοιπα χορηγηση αλατιου "προληπτικως" εξαρταται και απο αλλους παραγοντες. Αν πχ υπαρχουν φυτά, δεν θα τους αρεσει καθόλου, αν θελουμε να μειωσουμε την τοξικοτητα του No2 σε προβλημα φιλτρου τοτε βοηθαει κλπ. Καποιοι βαζουν αλατι σε μονιμη βάση με καλα αποτελεσματα. Απο την άλλη αν θεωρησουμε το αλατι "φαρμακο" τοτε η προληπτική χρηση φαρμακων γενικά δεν ενδεικνυται. Διαβασε και εδώ http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=8221 28 βαθμους... τωρα πως μπηκε το smilie.. |
Παράθεση:
Οταν πληκτρολογήσεις στο ελληνικό κείμενο τον χαρακτήρα 8 (οκτώ) και μετά "κλείσεις" παρένθεση, το εκλαμβάνει σαν το συγκεκριμένο smilie (που αποτελείται από αυτούς τους 2 χαρακτήρες). Και αυτό συνήθως συμβαίνει με την θερμοκρασία 28. Η λύση είναι μετά το 8 να πληκτρολογείς κενό και μετά να κλείνεις την παρένθεση... ;) πχ: ....(ανέβασε τη θερμοκρασία στους 28) ....(ανέβασε τη θερμοκρασία στους 28 ) :rolleyes: |
οσο οι συνθηκες του ενυδρειου παραμενουν σωστες και δεν υπαρχουν παραγοντεςπου στρεσαρουν τα ψαρια δεν υπαρχει κινδυνος να κολλησουν τα υπολοιπα.βεβαια μολις δουμε το αρρωστο ψαρι το απομακρυνουμε.το dropsy προκαλειται απο διαφορους παραγοντες(πολυ φαι,ακαταλληλες συνθηκες νερου,καρκινο,παρασιτα κτλ).δε νομιζω οτι μπορεις να κανεις κατι παραπανω απο το να φροντιζεις απλα με τακτικες αλλαγες νερου τησωστη ποιοτητα του νερου.
|
Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές
Ελπίζω ότι δεν θα παραστεί πάλι τέτοια ανάγκη Καλό απόγευμα |
κι εγω εχω ενα τετοιο ψαρακι, το οποιο ειναι μια χαρα μονο που εχει λιγο φουσκωμενη κοιλιτσα (δεν ειναι σαν αυτο του φιλου μας) και δεν εχει πεταγμενα τα ματια εξω, γενικως δεν εχει τιποτε αλλο παρα μονο λιγη κοιλιτσα..:confused:
|
Αν περίμενες 31 λεπτά ακόμα να αλλάξει η μέρα, το πόστ σου θα ήταν ακριβώς μετά από 2 χρόνια. :D
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 04:46. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board