Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=55)
-   -   Κατασκευή ενυδρείου 225 lt από την αρχή (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=105998)

kontak 09-04-25 19:22

Κατασκευή ενυδρείου 225 lt από την αρχή

18 Συνημμένο(α)
Ήρθε η ώρα να παρουσιάσω και εγώ το ενυδρείο μου που το έστησα όλο από το μηδέν, διότι ήθελα να το προσαρμόσω μέσα στο αχρησιμοποίητο τζάκι.

Διαστάσεις: 100.4Χ51.4Χ46 / ΜΠΥ με 12άρι τζάμι
Όγκος: 225 λίτρα εξωτερικές διαστάσεις με 200 lt εσωτερικά (λογικά 180 καθαρά)

Διακοσμητικά υλικά:
Υπόστρωμα: Ηχομονωτικό 1 cm και ντύσιμο όλο το τζάκι με αυτό
Άμμος: snow white
Ξύλα: από Άραχθο ποταμό, βράσιμο σε νερό και τρίψιμο
Πέτρες: από Άραχθο ποταμό, βράσιμο σε νερό και τρίψιμο

Φόντο: μαύρο αυτοκόλλητο - έπρεπε να το κάνω με μαύρο τζάμι
Φωτισμός: 6x 3.7w gu10 2200-6500k dimm tapo σε spot με plexy
Διάρκεια φωτισμού: Προσομοίωση μέρα - νύχτα
Φιλτράρισμα: Εσωτερικό φίλτρο juwel bioflow 3.0 600 L/H και με το σωληνάκι για οξυγόνο
Θερμοστάτης: juwel 300w μέσα στο φίλτρο
Καπάκι:Plexy με τις κατάλληλές οπές και ανοίγματα αλλά δυστυχώς το έκανα μισό πόντο και στράβωσε (έκατσε) στο κέντρο, οπότε τώρα που θα φτιάξω την καλοκαιρινή έκδοση θα το φτιάξω και αυτό στον ένα πόντο

Έβαλα και τα φυτά μου, άλλα πάνω στα ξύλα και άλλα στο υπόστρωμα.

Θα το εμπλουτίζω με τις αλλαγές.

Γιώργος Κ 12-04-25 18:52

Ωραίο φαίνεται αν και περίεργο σχήμα :D
Από ζωντανά? Έχεις κάνει διαδικασία στρωσίματος?

kontak 13-04-25 02:20

Το σχέδιο με ανάγκασε λόγω του τζακιού.

Ναι έχει γίνει το στρώσιμο αλλά συνεχίζω να το παρακολουθώ συχνά γιατί προσθέτω ψάρια ακόμα.

Έχει έναν pleco και έναν clown loatch που τα έχω βάλει περίπου 6 μήνες και δύο εβδομάδες έχω 4 σκαλάρια, ότι φαίνεται στην τελευταία φωτογραφία δηλαδή.

Λέω να προσθέσω άλλα δύο σκαλάρια σύντομα και κάποια μικρά κοπαδόψαρα.

Γιώργος Κ 13-04-25 06:24

1 Συνημμένο(α)
Βασικα ο κλοουν καποια στιγμη θα γινει επιθετικος οταν αρχισει να προστατευει τον χωρο του.. Ειναι επικίνδυνος αφου μπροστα απο τα ματια του εχει σαν ξυραφια "αγκαθια" τα οποια ανετα σκοτωνουν ολα τα ψαρια που εχεις η τα τραυματιζει και αφηνει τις βακτηριακες μολυνσεις να τα αποτελειωσουν... Χρειαζεται διπλασιο ενυδρειο και να ειναι σε ομαδα τουλαχιστον 6 ατομων (γινονται καπου 30εκατοστα - μεγαλωνουν πολυ).
Ειναι ομως πανεμορφα ψαρια και παιχνιδιαρικα... απο τα λιγα που ξαπλωνουν μερικες φορες τελειως στο βυθο (μη το περασεις για πεθαμενο) αλλα και μερικες φορες κολυμπουν αναποδα οπως και πηδανε απο το ενυδρειο με ευκολια!

Ο πλεκο τι ειδους ειναι?

Κλεόβουλος 13-04-25 09:56

Μπράβο μάστορα! Έγινε πολύ όμορφο και μ' αρέσει που το ενυδρείο έχει αρκετό βάθος.
Για το Botia δυστυχώς είναι όπως τα λέει ο Γιώργος. Και για τον pleco φοβάμαι ότι θα είναι είδος που γίνεται τεράστιο. Τώρα που είναι νωρίς, αντί αυτών εγώ θα διάλεγα μια ομαδούλα corydoras και κάποια ancistrus.

kontak 13-04-25 21:50

2 Συνημμένο(α)
Η αλήθεια είναι με φόβισαν αυτά που γράψατε τώρα για τα αγκάθια γιατί δεν ήξερα ότι ο clown μπορεί να γίνει επιθετικός.

Θα έχω το νου μου και αν αντιληφθώ ότι ξεκινάει να γίνεται επιθετικός θα τον δώσω όπως έκανα και με το texas, απλά αυτά τα δύο ήταν τα πρώτα μου και δεν θέλω να τα δώσω και καταλαβαίνω ότι εγκλωβίστηκα αλλά ο clown είναι πανέμορφος και προς το παρόν συνυπάρχει πολύ καλά με τα αγγελόψαρα.

Τώρα για τον pleco όταν τον είχα πάρει νομίζω ήταν από αυτούς που δεν μεγαλώνουν πολύ, πώς μπορώ να το καταλάβω πριν αρχίσω να διαβάζω όλα τα είδη που υπάρχουν, υπάρχει γρήγορος τρόπος;

Γιώργος Κ 14-04-25 10:23

Πρέπει να είναι ο common που μεγαλώνει πάρα πολύ! :rolleyes:
Οι ancistrus https://www.seriouslyfish.com/specie...-cf-cirrhosus/ μένουν σε μικρά τελικά μεγέθη κάνοντας τους πιο κατάλληλους για ενυδρεία τέτοιου μεγέθους!

manolakis 14-04-25 12:11

Πολύ όμορφο και πρωτότυπο το ενυδρείο σου. Μπράβο σου.
Και τα σκαλάρια τέλεια. Και το χρυσόψαρο ήταν τέλειο όμως.

Απορία: Όταν οι κορμοί είναι τόσοι μεγάλοι πως τους βράζετε; Που τους βάζετε; Γιατί βλέπω ότι έχεις μεγάλους κορμούς.

Περιμένουμε κι άλλες φωτο αργότερα.

sarpijk 14-04-25 19:46

Πολυ ωραια εδεσε στο χωρο! Για την ψαροσυνθεση θα τα βρεις μπροστα σου, εχει μεγαλα ψαρια σχετικα ασυμβατα.

kontak 14-04-25 22:01

3 Συνημμένο(α)
Τα ξύλα αφού τα έκοψα και τους έδωσα το σχήμα που ήθελα, τα έβρασα σε μεγάλη κατσαρόλα, πρώτα την μία πλευρά και μετά την άλλη και ότι δεν χώραγε το έβγαλα σε κήπο (χώμα όχι λουλούδια) και έριχνα σταδιακά μπόλικο βραστό νερό μέχρι να καλύψω όλες τις επιφάνειες.
Μετά τα μούλιασα για μέρες και μετά τα έτριψα αρκετά και τα ξανά μούλιασα.
Μετά ανέλαβε ο pleco.

Τώρα για τα ψάρια είπαμε να κάνουμε κάποιες υποχωρήσεις και να δούμε πώς θα πάει.

Βάζω και κάποιες φωτογραφίες μπας και καταλάβουμε τι pleco είναι.

Κλεόβουλος 14-04-25 23:30

Hypostomus plecostomus ή κάποιο παρεμφερές νομίζω
https://irdtcleanmytank.com/blog/wp-...c0aeb03b28.jpg

kontak 15-04-25 22:18

τέλεια...

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 10:22.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01438 seconds with 10 queries