Το χρυσοψαρο ειναι λιγο παραξενο
Εχω ενα red cap χρυσοψαρο και τελευταια εχω παρατηρησει οτι ειναι καπως ληθαργικο και εχει μερικα σημεια πανω του που ειναι καπως χρυσα/κιτρινα.ΕΙναι κατι φυσιολογικο ή εχει κατι?:confused::confused:
|
Δυσκολο να πει καποιος ... Συμπληρωσε τη φορμα για τις ασθενειες και βαλε και φωτογραφιες μηπως καποιος αναγνωρισει πιθανα προβληματα!
|
Θα πρότεινα, σε πρώτη φάση , μαζί με την συμπλήρωση της φόρμας για τις ασθένειες ,να προβείς και σε μια γενναία αλλαγή νερού (40%).
|
Υπαρχει περιπτωση να το ταιζεις πολυ και να εχει παθει δυσκοιλιότητα?.
Τι θερμοκρασια εχεις στο νερο; Αλλάζει ευκολα; έχεις κανεί τεστ για τη ποιοτητα του νερου σου; Βλεπω πως εχεις ενυδρειο 20λτ που για red cap χρυσοψαρο ειναι πολυ λιγο οποτε και μια σημαντικη αλλαγη νερου ενδεχομενως να ειναι απαραιτητη, και λογικα μονοδρομος απο δω και περα |
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 30*32*22 cm 2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ:3 μηνες με ψαρια και ειχα ακνει στρωσιμο πριν 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: πριν 3 μηνες 4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 21 5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): red cap oranda 1 6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ): 0 7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 20 8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: 2 εβδομαδες 30% 9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: σημερα 10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: καθε μερα JBL Goldpearls 11. ΦΙΛΤΡΟ : Εχει μια εσωτερικη τρομπα που τα βγαζει σε ενα κουτακι με τρυπες και εχω βαλει υαλοβαμβακα βιολογικο και ανθρακα 12. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: ΝΗ3 (αμμωνια): 0.1 ΝΟ2(νιτρώδη):0 ΝΟ3(νιτρικά):0 2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ: ναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ 1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ:1 2. ΔΕΡΜΑ: Μερικα κιτρινα σημαδια 3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ: Μερικες φορες μου φαινεται λιγο ληθαργικο 4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ): Φυσιολογικα 5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): Φυσιολογικη 6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? : Φυσιολογικη ορεξη 7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: Πριν 4 μερες 8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: - ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ 1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ:- 2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:- 3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ: - 4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: - 5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? : - 6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: 1(40%) 7. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: - ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ? : Οχι ζει μονο του 2. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ? : - 3. ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Ειναι ακομα μικρο γι'αυτο το εχω σε αυτο το ενυδρειο ______________________ |
Υποθέσεις:
01.Η ανατάραξη του νερού όσο και τις επιφάνειας είναι έντονες, με αποτέλεσμα το ψάρι να ζητά συχνά "ήρεμα νερά" για να ξεκουράζετε. 02.Η διαφορετική απόχρωση στα λέπια μπορεί να είναι φυσιολογική ή να οφείλεται σε επίθεση βλαβερών ξενιστών. Μια φωτογραφία του ίσως να βοηθούσε. To ραχιαίο πτερύγιο είναι σε όρθια θέση; Σε περιπτώσεις που διαφαίνεται ότι κάτι μπορεί να συμβαίνει χωρίς να ξέρουμε τι ,οι Κινέζοι και όχι μόνον, προτείνουν 2 πράγματα : 01.Αλλαγές νερού. 02.Αλάτι χονδρό(δυαλυμένο) σε μικρές αναλογίες(0,3-0,5%) 7-10 ημέρες. |
Δεν μπορεσα μα βγαλω καλη φωτογραφια και δεν φαινεταο πολυ καλα αλλα αυτη ειναι
https://imgur.com/7f06NMn Φαινονται απο ακτω στη κοιλια μερικα κιτρινα σημαδια |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:48. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board