Συμπεριφορά (ζευγαριού)
Για να μην ανοίξω άλλο ποστ για παρόμοιο θέμα….μπορώ να ρωτήσω εδώ για την συμπεριφορά του ζευγαριού πριν τη γεννά? Από τα 5 που έχω το ένα ζευγάρι πάει συνεχεία μαζί. Η θηλύκια είναι φουσκωμένοι στην κοιλιακή χώρα και πηγαίνει συνήθως πανό από το αρσενικό. Ίσα ίσα που δεν ακουμπάει. Τόσο κοντά δηλαδή
|
Παραθέτω ένα απόσπασμα του άρθρου μου για τα T. meeki από το περιοδικό "Ενυδρείο" (τεύχος 8 ):
Παράθεση:
|
Ναι. Το θηλυκό κάτι τέτοιο κάνει….αλλά δεν έχω δει να πάει σε κάποιο σημείο συνεχεία(στην φωλιά δηλαδή) καλύτερα είναι να βάλω 2-3 πέτρες…μόνο μια έχω τώρα που είναι πλακέ και λεία
|
Καλησπέρα . τοποθέτησα άλλες 2 πλακέ πέτρες μέσα στο ενυδρείο μου. Την μια την έβαλα (ξάπλα) στο χαλίκι και την άλλη την ακούμπησα πανό στον κορμό .δηλαδή είναι πλάγια Συνήθως χαμηλά γεννάνε η σε πλάγια θέση ???
|
Αναλόγως το ζευγάρι. Δεν είναι κάτι δεδομένο. Έχω δει να γεννάνε χαμηλά, σε μια πέτρα τοποθετημένη οριζοντίως στο χαλίκι, να σκάβουν μέχρι το τζάμι-πάτο του ενυδρείου και να γεννάνε εκεί, πάνω σε πέτρα που έχει μικρή κλίση, ακόμα και σε πέτρα ή κορμό που ήταν σχεδόν σε κατακόρυφη θέση. Παρατήρησα όμως ότι πάντα προτιμούσαν σημεία του ενυδρείου που δεν τα ενοχλούσαν τα "περίεργα" πρόσωπα που τα παρακολουθούσαν. :wink:
Είναι καλό που τους έχεις δώσει αρκετές επιλογές. Κάνε λίγη υπομονή και θα σου δείξουν τελικά που προτιμούν. |
Παράξενα φαινόμενα
Εκεί που πηγαίνανε όλα καλά με το ζευγάρι…..χθες μπήκε στην παρέα και ακόμα ένα θηλυκό. Ο αρσενικός ασχολείται και με τις 2 αλλά πιο πόλη με την πρώτη. Λέτε η αλανιάρα η δεφτέρι να μου χαλάσει το ζευγάρι? .
|
Θα ήταν καλύτερα να τα άφηνες να επιλέξουν από μόνα τους. Θα καταλάβεις μόλις αποφασίσουν. Αφού γίνει αυτό, θα πρέπει να απομακρύνεις την επιπλέον θηλυκιά.
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 14:52. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board