Βοήθεια με τα" μωρα μου"-στον πατο με κλειστά πτερύγια
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΤΟΥ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ:Τελευταία αγορα 11 Φεβρουαριου 2. ΤΥΠΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ(ΑΠΛΟ,ΦΥΤΕΜΕΝΟ,ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ,ΤΑΠΗΤΑ ΑΛΓΩΝ):Φυτεμένο με βαλισνερια. 3. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 80 λιτρα 4. ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΕΧΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 1.5 χρονο 5. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 24 βαθμους 6. ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ (ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ): 1 black moor,2 common,1 yellow comet,1 shunbuki κι 1 αλγοφαγο που παρέμεινε απο οταν άλλαξα ψαροσυνθεση 7. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ): 8. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): Προσπαθω 24 βαθμους 9. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ:30% καθε Κυριακη 10. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: Χθες 50% γιατι βρηκα το πρωι τα 3 πεθαμενα 11. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: 2 φορες την ημέρα μουλιασμένα φιλαράκια, 1 φορα την εβδομάδα σπιρουλινα για το γατοψαρο( ολοι τσιμπάνε απο αυτό το μεζε) ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 1.PH:7 2.KH:8 3.GH:8 4.ΝΗ3 (αμμωνια):Βουτηγμένο μόνιμα σε νερο και γράφει save(δεν εχω χρησιμοποιήσει ποτέ υγρο τεστ) 5.ΝΟ2(νιτρώδη):0 6.ΝΟ3(νιτρικά):0 ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ: Aquili ΣΤΙΚΣ: Ηλεκτρονική: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΟΣ-ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ 1.ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ(ΝΑΙ/ΟΧΙ): Οχι 2.ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: Τώρα 2 3.ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: Πριν 8 μερες 4.ΜΗΚΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ(ΧΩΡΙΣ ΟΥΡΑ) : 5.ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ: 6.ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ :Στην αρχή στο μέσο του ενυδρείου ακίνητα λες και τα ειχα τιμωρία.Χθες και σήμερα στον πατο με κλειστά πτερύγια 7.ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ):Φυσιολογικα 8.ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): Κανονικη 9.ΧΡΩΜΑ ΒΡΑΓΧΙΩΝ: Φυσιολογικα 10.ΤΡΕΦΕΤΑΙ(ΝΑΙ/ΟΧΙ): Ναι 11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ 1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ: 2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: 3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ: 4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: 5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ : 6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: --------------------------- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b20fedc6be.jpg Στάλθηκε από το SM-J510FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Καλησπέρα :D
8 χρυσόψαρα σε 80 λίτρα με 0 Νιτρικά ...... είναι κάπως .Πίστεψε με και σε 800 λίτρα θα μέτραγες Νιτρικά με τόσα ψάρια , πόσο μάλλον σε 80 λίτρα .:smt120 Τα aquili είναι λίγο (μάλλον πολύ) ότι να ναι ... Κάνε μια αλλαγή νερού 50 % τώρα αν μπορείς και κοίταξε αν ξεκινήσουν έστω και λίγο να κουνιούνται . Κρίμα αλλά τα προλαβαίνεις δεν τα προλαβαίνεις. Ειδικά το κίτρινο είναι άσχημα. Δηλαδή συνολικά ήταν 11 τα χρυσόψαρα ?? |
Και έχεις 1,5 χρόνο 5 χρυσόψαρα στα 80 λίτρα χωρίς απώλειες?
|
Είσαι και εσύ θύμα των πετσοπ που μας λένε ότι σε 20λτ βάζουμε 4 χρυσόψαρα κανε μια αλλαγή νερού με Seachem Prime διπλάσιο από ότι λέει η δόση γιατί εκτός από νιτρικά θα έχεις και αμμωνία. Το ενυδρείο σου δεν κάνει για χρυσόψαρα.
|
Οverstock το ενυδρείο σου δυστηχώς δεν μπορώ εγώ να σε βοηθήσω στο πρόβλημα σου. Μου προκαλλούν εντύπωση οι μετρήσεις όμως.
|
Παράθεση:
Στάλθηκε από το SM-J510FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Παράθεση:
Στάλθηκε από το SM-J510FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Πάρε υγρά τεστ να κανείς μετρήσεις.
Μην βάλεις αλλά χρυσόψαρα στα λίτρα που έχεις. Κάνε συχνές αλλαγές νερού μέχρι να δούμε τις μετρήσεις σου. |
Παράθεση:
Τι φίλτρο έχεις;
Και μέσα τι έχει από βιολογικό υλικό; Με τα προηγούμενα ψαράκια είχες απώλειες; |
Τα λίτρα είναι πολύ πολύ λίγα για τόσα χρυσόψαρα , η άποψή μου είναι να κρατήσεις 2 fancy και να δώσεις τα υπόλοιπα .
Μέχρι να φτιάξουν όλα για να μην έχεις προβλήματα κάθε μέρα αλλαγή νερού 30% αλλιώς τα προβλήματα θα επιδεινωθούν . Διάβασε αυτά : http://www.tsamisaquarium.gr/Selides.../goldfish2.htm http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74230 http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=4358 |
Παράθεση:
Πέτρες βιολογίας,άνθρακα,μπλε σφουγγάρι,λευκό υαλοβαμβακα που αλλάζω κάθε 15 μέρες που ταξιδεύω Αθηνα. Απώλειες ειχα αλλα οπως θα δείτε σε προηγούμενα post τα πιο πολλά ηταν απο επιθετικές τάσεις των ψαριών μετάξι τους Στάλθηκε από το SM-J510FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Παράθεση:
Ποιό φάρμακο θα πάρεις? Για ποιο λόγο?
Θέλεις οπωσδήποτε εξωτερικό φίλτρο. Το εσωτερικο δεν φτάνει. Που ειναι τα άλλα θέματα σου με τα χρυσόψαρα? Μόνο αυτο υπάρχει. |
Παράθεση:
Οικονομική κατάσταση δύσκολη λογω ανεργίας προς 15 ημερών για αγορά εξωτερικού φιλτρου(Πού ήταν στα άμεσα σχέδια μου μεχρι με το δώρο του Πασχα). Στάλθηκε από το SM-J510FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Α οκ , το prime δεν είναι φάρμακο είναι αντιχλώριο :D
Λυπάμαι πολύ για την δουλειά , το γενικό κακό του τόπου μας τα τελευταία χρόνια ..... είναι που βγήκαμε στις αγορές και έχουμε ανάπτυξη ! Τέλος πάντων . Τώρα τι κάνεις ? σε τι κατάσταση είναι τα ψάρια ? μόνο με καθημερινές αλλαγές νερού θα μπορέσεις να τα κρατήσεις ζωντανά . |
Παράθεση:
κανονικά σε αυτά τα λίτρα θα έπρεπε να το αφήσεις. αλλά θα είναι μόνο του. αν το πας πίσω από εκεί που το πήρες (ή αν το δώσεις σε κανένα συνχομπίστα ακόμα καλύτερα) και βάλεις πίσω τα ζωοτόκα ίσως είναι η καλύτερη λύση
|
Θα συμφωνήσω με το φίλο από πάνω.
|
Πώς θα δώσεις ή θα επιστρέψεις ένα ψάρι "άρρωστο" σε άλλον;;;;; Να το άφησει εκεί που ναι και να προσπαθήσει να το σώσει βάσει των οδηγιών που του έχουν δοθεί!!!
|
Ευχαριστώ και πάλι για τις οδηγίες σας.Η βοήθεια σας πολύτιμη το εχω ξαναπεί.Αλλα θα τον κρατήσω ειναι τοσο γλυκούλης. [emoji4][emoji4][emoji4][emoji4][emoji4]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...408f9a551d.jpg
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:33. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board