Refugium
Καλημερα σε ολους του συνχομπιστες...αξιζει να εχεις ενα refugium σε ενυδρειο γλθκου νερου??? Πχ ενα.διμερισμα του σαμπ.με.κερατοφυλλο..εχει αποτελεσμα η τσαμπα η θυσια του χωρου του σαμπ??
|
Παράθεση:
Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Παράθεση:
Στην περίπτωση που έχεις χρυσόψαρα, κιχλίδες ή άλλα ψάρια που τρώνε τα φυτά, ένας χώρος με κερατόφυλλο καλά φωτισμένος στο sump θα σου πάει τα νιτρικά σου στο μηδέν!! Χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν χρειάζεσαι αλλαγές νερού.. Καθώς το κερατόφυλλο δεν φυτεύεται και κάποια στιγμή θα ανέβει στην επιφάνεια, καλό είναι να φτιάξεις με πλαστικό κάποιου είδους διακλαδώσεις στον χώρο ώστε να το πιάνεις ή να το δένεις, ώστε να μην καλύπτει την επιφάνεια και δεν εισχωρεί το φως στο διαμέρισμα.. |
Τελεια!!! Ευχαριστω πολυ ολους σας!!! Οι διακλαδωσεις ωραιο tipακι!!
|
Φαντάσου ένα πλαστικο κουτί γεμάτο τρύπες.κ από πάνω χωρίς καπάκι. Σ αυτό βάζεις μέσα το κερατοφυλλο κ από πάνω φως.θα σου πιάσει πολύ λιγο χώρο στο σαμπ κ θα σ κάνει κ δουλειά .προσεχείς μονο που θα μπει Για να μην περάσουν τα κομματάκια που αποκολουνται στην αντλια.
|
Παράθεση:
------------------------- Επισης μια αλλη ερωτηση σε εσας τους πιο εμπειρους...να βαλω κερατοφυλλο η μος?? Η εχετε να προτεινετε κατι αλλο? |
Κερατοφυλλο :-) τρομερη δουλεια
Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Σφήνα στο θέμα :) αλλά πάρτην υπόψη σου.
Εμένα που δεν μ' αρέσουν τα σαμπ και τα ρεφούτζια για ρουφήχτρες νιτρικών (αν αυτό είναι η επιθυμία σου) θα πρότεινα φυλλόδεντρο ;) Δες εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread....F0%FC%E8%EF%F2 |
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:15. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board