Ελαφρόπετρα !!!
Χθες σε μία εξόρμηση σε παραλία βρήκα ένα μεγάλο κομμάτι ελαφρόπετρας.
Ξέρει κανείς,έαν το σπάσω σε μικρότερα κομμάτια και το βάλω σαν βιολογικό υλικό σε ενυδρείο tangaνίκα εάν θα έχω πρόβλημα; |
δεν ξέρω πως θα το καθαρίσεις όμως απο το φιλτράρισμα που έχει ήδη κάνει ;)
|
Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα αφού πολλοί χρησιμοποιούν ελαφρόπετρα σαν βιολογικό υλικό αλλά σε σαμπ με μεγάλο όγκο.
Δεν έχει την ωφέλιμη επιφάνεια που έχουν πχ το substrat ή το siporax και θα χρειαστείς 2πλάσια+ ποσότητα απο την αντίστοιχη αυτών των υλικών. Τι βιολογικό υλικό έχεις και θέλεις να το αντικαταστήσεις? |
Το μόνο που έχω μέσα έιναι υαλοβάμβακας+μικρή ποσότητα μακαρόνι και αρκούμαι προς το παρόν σε εβδομαδιαίες αλλαγές νερού.
Η αλήθεια είναι πως με την πρώτη ματιά δείχνει για ένα καλό πορώδες υλικό. Θα επιχειρήσω να το βάλω στο ενυδρείο. Μήπως θέλει κάποιο βράσιμο πρώτα; |
Βρασιμο θελει οπωσδηποτε.
Εγω εβαλα μια πετρα στρογγυλωπη περιεργη παρα πολυ πορωδη (οχι ομως τοσο ελαφρια) και εχει γεμισει αποικιες βακτηριων !! Πηγα να την βγαλω καποια στιγμη και επαθα πλακα με το ποσα βακτηρια ειχε... Ετσι την κρατησα τελικα |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
(a
Παράθεση:
Παρε μια φωτο για να μαθεις. http://biosol.esitpa.org/liens/filtr...es/bactet3.jpg Συγνωμη για την ποιοτητα αλλα ειναι απο κινητο :grin: Δεν εχει τουλαχιστον ενα καλοριφερ απο πισω οπως οι φωτο του 59. Αστα να πανε ------------------------- Μια χαρα η ελαφροπετρα για βιολογικο οπως τα λεει ο Κλεόβουλος. Να ησουν σιγουρος μονο οτι δεν ειχε τιποτα τοξικο πανω της απο εκει που τη μαζεψες. Σπαστη (αν μπορεις) και καλο βρασιμο. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Και οπως καταλαβαινω εννοεις ως αποικια, το ιζημα πανω στην πετρα, που πιθανως κατοικουν βακτηρια. Αλλιως χρειαζεται Petri dish για να φανει κατι. (Τρυβλίο) |
Ναι delta ακριβως, το ιζημα
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 01:20. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board