Αύξημενα NO2 μετά απο αλλαγή νερού;;;
Καλησπέρα θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει πώς γίνεται σε νέο ενυδρείο, που ολοκλήρωσε το στρώσιμο, μόλις γίνεται η αλλαγή νερού να ανεβαίνουν τα ΝΟ2;;
Για να σας βοηθήσω, το ενυδρείο είναι καινούργιο 360 λίτρα και εδώ και 40 μέρες βρίσκομαι στο στρώσιμο με αμμωνία και βακτήρια MICROBACTER7.Σήμερα μηδένισαν τα ΝΟ2 ( η αμμωνία έχει μηδενίσει εδώ και μία περίπου βδομάδα) οπότε και έκανα μια μεγάλη αλλαγή νερού 60% για να ρίξω τα ΝΟ3 που είχαν φτάσει στο θεό 100+. Δυο περίπου ώρες μετά μέτρησα πάλι και τα αποτελέσματα είναι: ΝΗ4:0, ΝΟ2:4+ ppm NO3:70ppm περίπου. Πώς εξηγείται αυτό; :smt017 |
Βαζεις αντιχλωριο κατα την αλλαγη? Τι φιλτρο εχεις? Φυτα υπάρχουν?
|
Παράθεση:
Στάλθηκε από το LG-H930 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Συγνωμη μπαινω απο κινητό και δεν ειδα οτι ειναι θεμα στα θαλασσινα!
|
προφανως το ενυδρειο δεν εχει κανει τον κυκλο του, ο βραχος ειναι ζωντανος η νεκρος, εαν ξεκινησες με νεκρο βραχο θα παρει πολυ περισσοτερο χρονο για να στρωση...:smt120
|
Ξεκίνησα με νεκρό βράχο και αραγωνίτη γνωρίζοντας οτι αυτο θα καθυστερήσει τον κύκλο περισσότερο. Το πρόβλημα μου είναι από που εμφανίστηκαν τα NO2; Είχαν μηδενίσει και μετην μεγάλη αλλαγη νερού για να μπούν τα ψάρια εμφανίστηκαν πάλι και μάλιστα στο κόκκινο:confused::confused::confused:
|
οι μετρησεις ηταν σωστες? με νιτρικα 100 και χωρις ψαρια σημαινει οτι ο βραχος δεν εχει ξεκινησει ακομα την διαδικασια απονιτροποιησης..:cool:προσωπικα δεν θα εβαζα ακομα ψαρια και θα του εδινα χρονο για να στρωση;)
|
Παράθεση:
οταν ο βραχος ωριμαση θα σου ριξει και τα νιτρικα οποτε δεν θα χρειαζεσαι τετοιες αλλαγες νερου, μην αγχωνεσαι...:rolleyes:
εχε υποψην οτι οι 40 ημερες ειναι πολυ λιγες για ξεκινημα μονο με νεκρο βραχο, το ενυδρειο θελει ακομα πολυ χρονο για στρωσιμο... η συνεχιζεις με αμμωνια, η αν θες με σκετη τροφη για να σαπιζει, το αφηνεις μονο του και οταν πεσουν τα νιτρικα σε ανεκτα επιπεδα ξεκινας με κανα δυο ψαρακια, η προσθετεις λιγο ζωντανο βραχο ο οποιος θα επιταχυνει τον κυκλο, δυστυχως παντα με το ρισκο να εισαγεις στο ενυδρειο ανεπιθυμητους οργανισμους που αργοτερα μπορει να σου κανουν την ζωη δυσκολη...:( |
Παράθεση:
μπορεις να ριχνεις μονο βακτηρια για το στρωσιμο αλλα οπλισου με μεγαλη υπομονη..:smt120
|
Κάνω υπομονή απο τον Μάιο για να το στήσω, τι είναι λίγες μέρες ακόμα; 44 και σήμερα που λεγαμε και στο στρατό, αλλά αντί να κατεβαίνουμε, ανεβαίνουμε. Ευχαριστώ πολυ για τη βοήθεια.
Οι σημερινές μετρήσεις :
SG: 1025 PH: 8.0 KH: 7.3 NH4: 0 NO2: 1-2ppm NO3: 40ppm Θερμοκρασία: 15 |
οι μετρησεις σου δειχνουν οτι κατα πασα πιθανοτητα εριχνες πολλη αμμωνια για τον κυκλο οποτε σου ανεβαζε στα υψη και τα νιτρικα...:rolleyes:
συνεχισε μονο με βακτηρια, εισαι σε καλο δρομο..:grin: |
Βλέποντας τις μετρήσεις μου από τη αρχή διαπίστωσα ότι έριξα πολύ στην αρχή. NH:8+. Αυτό μάλλον καθυστέρησε πολύ τον κύκλο και ανέβασε τα νιτρικά στο κόκκινο όπως ακριβώς είπες:smt023. Όταν βρήκα την σωστή αναλογία αμμωνίας για τα λίτρα μου η ζημιά είχε γίνει. θα μετρήσω πάλι σήμερα να δω αν άρχισαν να πέφτουν.
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 01:02. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board