Σπάνια είδη Κιχλίδων!!
Καλημέρα σε όλους.
Ανοίγω αυτό το θέμα με σκοπό να δούμε τι ενδιαφέρον υπάρχει για κάποια είδη σπάνιων κιχλίδων (τουλάχιστον για εδώ στην Ελλάδα) και αν θα μπορούσαμε να φέρουμε κάποια από αυτά τα ψαράκια. Σε άλλο ποστ του Tolis υπήρξε κάποιο ενδιαφέρον από έναν Α αριθμό ενυδρειόφιλων. Απλά να πω ότι αν γίνει κάποια κίνηση, ότι τα ψαράκια αυτά δεν είναι για ομορφιά και παιχνίδι. Οι κάτοχοι θα πρέπει να δώσουν στα ψάρια αυτά την κατάλληλη φροντίδα και να πετύχουν αναπαραγωγές αν γίνεται. Ανοίγω λοιπόν το θέμα αυτό για να γίνει κάποια συζήτηση επί τούτου. Για να δούμε.... |
Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχω πρώτα ο θεός μια 10αδα Heckel :D
|
Άντε παιδιά και κανα είδος νανοκιχλίδας για κάποιους οι οποίοι δεν διαθέτουν μεγάλα ενυδρεία αλλά έχουν το μεράκι και την όρεξη. Πιστεύω ότι θα μαζευτούμε σιγά σιγά και θα γίνει κάτι καλό.
|
Tα είδα και με ενθουσίασαν. Μιλάω για τα Pelvicachromis Taeniatus 'Nigerian red'. Για πάρτη τους θα έστηνα ένα ενυδρείο. Μου αρέσουν και μερικά άλλα είδη κριμπς. Θα τα βρω και θα τα αναφέρω
ΦΙΛΙΚΑ - ΜΑΚΗΣ |
και εγω ενδιαφερομαι για νανοκιχλιδες αμερικης.αντε να δουμε τι θα γινει..:)
|
Κάτι διαφορετικό από Apistogramma Cacatuoides / Agassizii , Mikrogeophagus Ramirezi,
Pelvicachromis pulcher θέλει ο λαός.. :p |
παιδια μαζευτειτε χωριστα οι της αμερικης και χωριστα οι της αφρικης οι περισσοτεροι εκτροφεις εχουν ή μαλακου ή σκληρου νερου και δεν ειναι καλοι σε ολα
γνωμη μου αν πατε για νανοκιχλιδες ψαξτε γερμανια και ακομα καλυτερα αγρια ψαρια αν βρουμε κανεναν εκτροφεα που δεν θα εχει ελαχιστο 30 ψαρια ή 8 κουτες απο το καθε ειδος ειμαι και εγω μεσα το οτι ειναι ακλυτερο να κοιταξουμε για αγρια ειναι γιατι τα πραγματικα σπανια ψαρια δεν εκτρεφονται αλλα δεν εισαι ποτε σιγουρος οτι θα παρεις το ειδος που θες ή οτι δεν θα ειναι ανακατεμενο με αλλα ειδη που συμβαινει πολυ συχνα σε απιστογκραμα και αντε να τα ξεχωρισεις μετα |
Ο αγαπητός MOD μπορεί να τα χωρήσει :D
|
Προσωπικά πάω με Αφρική και κάποια νανοκιχλίδα...μήπως έχουμε κάποιο site που να στέλνει Ελλάδα να δούμε τι λίστα του και το τι έχει?
|
ναι αλλα οι νανοκιχλιδες της αφρικης δεν ειναι σκληρου νερου οποτε δεν θα τις βρεις με τροφεους ;)
|
Παράθεση:
|
εννοω οτι δεν θα τις βρεις λογικα σε καποιον που εκτρεφει ψαρια σκληρου νερου
μαλλον επρεπε να γραψω χωριστα οι μαλακου και χωριστα οι σκληρου νερου |
Μου φαίνεται πολύ δύσκολο να βρούμε έτσι άκρη..
1) Πρόβλημα να βρούμε αξιόπιστο εκτροφέα που να έχει αυτό που θέλουμε "καθαρό". 2) Τελωνείο - Κτηνίατροι κλπ που ακούω κατά καιρούς. 3) Σε τίνος το όνομα θα γίνει η παραγγελία; Ποιος θα παραλάβει τα ψάρια; 4) Από τη στιγμή που θα τα παραλάβουμε Θεσ/νικη ή Αθήνα από το εξωτερικό δεν γίνεται να τα στείλουμε απευθείας στους διάφορους υπόλοιπους που θα θέλουνε! Πρέπει κάποιος να έχει ενυδρειάκια στρωμένα ώστε να μείνουνε τα ψαράκια για μερικές μέρες μέχρι να είναι έτοιμα για το ταξίδι με το ΚΤΕΛ για τα διάφορα μέρη της Ελλάδας. Φαντάζομαι, θα δυσκολευτούμε να βρούμε κάποια άκρη έτσι.. |
Συμφωνώ με τον Χαρίλαο...ας ακουστούν κάποιες γνώμες να δούμε...ίσως ο σύλλογος έχει κάποια παραπάνω δυνατότητα και ιδέα??
|
Δημιούργησα νέο, αντίστοιχο θέμα και στην κατηγορία των Αφρικάνικων κιχλίδων (rift lakes). Προσπαθήστε λοιπόν να μείνετε εντός θέματος, κιχλίδες που ζουν σε μαλακό ή ουδέτερο νερό.
|
Παράθεση:
|
Άκρες υπάρχουν αλλά θα πρέπει κάποιος να αναλάβει την όλη διαδικασία.
Επικοινωνία με τον χονδρέμπορο του εξωτερικού,παραγγελία,πληρωμή,αεροδρόμια,τελωνεία κλπ κλπ. Το 2006 που το είχα ψάξει από Τσεχία : ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ 100 ΚΙΛΑ (6 ΚΙΒΩΤΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 80 ΣΑΚΟΥΛΕΣ) ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ 4,20 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ ΑΛΛΑ ΕΞΟΔΑ : 5,32 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ |
τσεχια = μη καθαρα ψαρια συνηθως
|
Mr. Linkman , που μπορούμε να δούμε τη λίστα του;
Μια σακούλα= ένα ψάρι; |
Παράθεση:
|
80 σακούλες ελάχιστη παραγγελία πρέπει να παραγγείλει το μισό gab και ένα pet shop ... ;;
|
Εμ ;
Γιατί λέμε ότι είναι δύσκολο να γίνει παραγγελία από χονδρέμπορο του εξωτερικού ; Από τιμές βέβαια...τσάμπα...αλλά......:rolleyes::rolleyes: |
Γέννα από χομπίστα τότε πρέπει να βρούμε απ' ότι καταλαβαίνω, αν βρούμε άκρη με τις υπηρεσίες cargo που συζητιέται σε άλλο topic..
|
Του χρόνου πάμε Βέλγιο
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=25015 |
Να επισημανω κι εγω οτι σε Συλλογους του εξωτερικου εδω και καιρο υπαρχει "γραμμη" να μην παιρνουν ψαρια απο Τσεχια, εχουν σημειωθει παρα πολλες περιπτωσεις μη καθαρων ψαριων.
|
Τόλη το ανέφερα ενδεικτικά ως παράδειγμα γιατί είχα στοιχεία για τον συγκεκριμένο από Τσεχία.
|
Λοιπόν παιδιά πήγα στο μαγαζί που ψωνίζω συνήθως και μπορέι να φέρει από Pelvicachromis Taeniatus τα παρακάτω: Kienke, Mosleri, Nigerian Red. Μίνιμουμ 28 ψαράκια σε ζευγάρια. Τιμή δεν μου είπε γιατί είχε πρόβλημα το ιντερνετ του εκείνη την ώρα...και δεν μπορούσε να δει. Πιστεύω και να μην πάρουμε και τα 28...κάνα 20-22 ψαράκια δεν θα υπάρξει πρόβλημα.
Από Apistogramma είχε τα παρακάτω: Eunotus, Viejita, Bitaeniata, Tucurui, Nijsseni, sp. 'Inka', sp. Rio Momore, Apisto Hongsloi, trifasciata, panduro. Τα ψάρια έρχονται από Σιγκαπούρη...και για την καθαρώτητά τους δεν ξέρω...δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα όμως. |
Να νομιζεις.....
|
Όταν λες είχε: Τα είχε ετοιμοπαράδοτα ; :p
|
Εντάξει Τόλη δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά...χεχεχεχε...όχι Χαρίλαε δεν τα έχει ετοιμοπαράδοτα...τα παραγγέλνουμε και τα φέρνει.
|
Μακάρι να βρούμε από έγκυρη πηγή τα ψαράκια τότε. Κάπου θα βρεθεί κάποια άκρη.
|
viejita μπηκε στο χομπυ τελευταια φορα πριν 10 χρονια
και η σιγκαπουρη ειναι 1000 φορες χειροτερη πηγη απο την τσεχια |
Τι εννοείς οτι μπήκε στο χόμπυ τελευταία φορά πριν 10 χρόνια;
|
Εννοεί ότι πριν 10 χρόνια ήταν η τελευταία φορά που κάποιος αγόρασε αυτά τα ψάρια. Αλλά να κάνω μία πρόταση. Γιατί να ψάχνουμε εμείς τις Τσεχίες και τις Συγκαπούρες ( σοβαροί εκτροφείς:smt075:smt075) και να μην το αναθέσουμε σε ένα από τα πετ-σοπ της Αθήνας έτσι ώστε και τη βρώμικη δπυλειά να κάνει το μαγαζί αλλά και να μπορεί να στείλει πιο εύκολα σε εμάς στην επαρχία.
ΓΙΑ PELVICHAHROMIS TAENIATUS NIGERIAN RED στείνω ενυδρείο στο πι και φι Φιλικά - Μάκης |
Παράθεση:
|
Δεν έχεις άδικο σε αυτό που λες, αλλά να ξέραμε και μερικές ενδεικτικές τιμές καλά θα ήταν. οϋτως ή άλλως το υψηλό κέρδος των μαγαζιών έχουμε συνηθίσει να το πληρώνουμε.
|
εννοω οτι το viejita δεν υπαρχει στο χομπυ
ειναι macmasteri που μοιαζει πολυ αλλα οχι viejita http://www.cichlidae.com/gallery.php?genus=Apistogramma http://www.cichlidae.com/gallery.php?genus=Apistogramma |
Ο καλυτερος τροπος για να βρεις καθαρα ψαρια και συνηθως γενια οχι πολυ απομακρυσμενη απο την αγρια, ειναι στα συνεδρια των Συλλογων, κι οχι σε μαγαζια και εισαγωγεις.
Να δωσω ενα παραδειγμα, μολις μουστειλε ο προεδρας των Γαλλων μια λιστα με τα ψαρια που θα διαθετει στο συνεδριο τους σε δυο βδομαδες. Μετα το ονομα του ψαριου ειναι το μεγεθος και μετα η τιμη: ca 20 Neolamprologus multifasciatus um 4 cm à 2,00 ca 20 Neolamprologus 'Daffodil', um 4 cm à 2,00 ca 40 Steatrocranus irvinei um 5 cm à 3,00 ca 20 Pseudocrenilabrus Victoriae (jaune) um 4 cm à 2,00 ca 30 Nanochromis transvestitus um 3 cm à 5,00 ca 30 Geophagus bras. 'Two-Spot-Red um 4 cm à 2,50 ca 30 Geophagus Sao Francisco um 4 cm à 2,50 ca 40 Tomocichla tuba um 5 cm à 5,00 ca 30 Geophagus pellegrini um 4 cm à 4,00 ca 30 Guianacara geayi um 4 cm à 2,00 ca 30 Gymnogeophagus labiatus um 3 cm à 5,00 Geophagus sp. rio Branco Brésil 5/10 cm à 5,00 Geophagsus parnaibae rio sao benedito brésil 5/10 cm à 5,00 Heros Manaus 5/10 cm cpl à15,00 Heros sp Rivière Comté 15/12 cm cpl à 20,00 Guianacara sp. Grand Laussat Guyane 4cm à 5,00 Satanoperca leucosticta Guyana 3/4 cm à 5,00 Geophagus sp red head tapajos 3/4 cm à 5,00 Pelvicachromis taeniatus "bandewouri" cpl à 15,00 Crenicichla regani rio Negro cpl à 15,00 Crenicichla cf wallacii Boa Vista 3/4 cm à 5,00 Τα περισσοτερα δε ειναι της ταξης του F2 F3 F4 |
αν απο αυτον που θα παραγγειλετε εχει Hypancistrus sp. (L066) και φυσικα αν παραγγειλετε θελω 10 Hypancistrus sp. (L066)
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 10:23. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board