Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Φρεσκα η μπαγιατικα τα ευρω ειναι ιδια :grin:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Θα ψάξω σε ενυδρειακά μαγαζιά! Καποια μαρκα παίζει? Ευχαριστώ Κώστα! |
παρακαλώ ;) δες εδώ http://www.aquario.gr/frontida/saltw...uffer-1kg.html
και εδώ http://www.waterwaves.gr/index.php?t...oduct_id=30139 |
Καλησπέρα
Ερωτήσεων συνέχεια: Αυτη τη στιγμή το ενυδρείο τρέχει με 2 κλόουν - διαφορετικά είδη 1 γοβιο 1 κάβουρα (Mithrax Sculptus) 1 Lysmata Amboinesis 1 Stenopus Hispidus 1 Turbo brunneus 1 Nassarius Snail 1 Trochus Histrio Ο Stenopus Hispidus την πέφτει συνεχώς στη Lysmata. Τον απομακρύνω ή δεν υπάρχει φόβος? :confused: Σκέφτομαι να βάλω και 2ο Amphiprion Polymnus. Είναι υπερβολή? :confused: Επίσης σκέφτομαι και 2ο Mithrax Sculptus. :confused: Επίσης σκέφτομαι για μία επιπλέον γαρίδα Να επιλέξω άλλη μία Lysmata ή να πάω σε άλλο είδος? :confused: Έχω δει Thor, Gnathophyllum Americanum,Lysmata Debellius. :confused: Από τη μία ξέρω πως έχω ήδη αρκετά είδη, από την άλλη δεν ξέρω πόσο μπορεί να επιβαρυνθεί το ενυδρείο με την προσθήκη πχ μιας ακόμη γαρίδας κι ενός σαλιγκαριού :confused: Όποιος έχει άποψη...θα ήθελα να τη διαβάσω ------------------------- Ζζζζζζζζζζ....:smt020 |
αυτο το προβλημα εχετε με τα λιγα λιτρα θελετε να τα βαλετε ολα μεσα !!!!!
κανε ενα μεγαλο να κανεις το κομματι σου αλλιος κατσε ετσι και ρωτα να βαλω μια γαριδα η δε χωραει και μετρα τα 5 ευρο καταναλωση που εχει παραπανω δε το παιζω λαρτζ αλλα χομπι κανουμε αμα ειναι να το μιζεριαζουμε αστο να παει στο καλο zwzw |
Παράθεση:
δεν θα μου καθοταν καλα να ειχα ενα ζευγαρι και ενα μοναχικο. Τον δευτερο καβουρα τι να τον κανεις? βαλε ενα gobie μικρο π.χ. two spot να μην ειναι μονο για τα ματια να κανει και δουλεθα στο ενυδρειο σου.Επισις καλη λυση ειναι και τα σαλιγκαρια που καθαριζουν. τωρα απο θεμα λιτρων καλο ειναι να μην επιβαρινης πολυ αλλα αμα δεν εχεις ανεβασμενα νιτρικα και φασαριες μεσα στο ενυδρειο σου τοτε δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα. ψαξε ομος να βρεις ζωντανα για νανο υπαρχου ν αρκετα που ειναι μικρα. κατι τελευταιο προσεξε καλα το μεγεθος της thor ειναι πολυ μικρη,γιανα μην πω οτι χρειαζεσαι μεγεθυντικο φακο για να την δεις!:grin::grin::grin: |
Παράθεση:
Αν έχεις άποψη πάνω σ αυτά που ρωτάω, πολυ ευχαρίστως να την ακούσω Τα "πολυβόλα" που κολάνε, μόνο εσύ το ξέρεις...:smt039 Παράθεση:
Ισαάκ, ευχαριστώ για τις απόψεις |
Παράθεση:
Αμα εχεις γκομπι τοτε καλο ειναι να μην βαλεις δευτερο! τα καβουρια δεν τα συμπαθω ιδιετερα. Βαλε μας καμια φωτο! ------------------------- Παράθεση:
ακομα και εσυ που εχεις Χ εμπηρια βαζεις ψαρια που δενν ειναι για τα λιτρ σου! Η.λυση δεν ειναι να κανεια μεγαλυτερο ενυδρειο αλλα ουτε να το γεμισει με οτι περνει ενα μεγαλυτερο! η καταναλβση σε ενα μεγαλο ενυδρειο δεν ειναι 5ευρω παραπανω αλλα πολλη περισσοτερο. Αν ο φιλος ασχοληθει μπορει να κανει ενα πανεμορφο ενυδρειο. |
[QUOTE=Sakis Papadopoulos;875514
Βαλε μας καμια φωτο![/QUOTE] Φωτο από το ενυδρείο ή από το καβουρι?:rolleyes: Το ενυδρειο ήταν ετσι πριν λιγο καιρο http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...&postcount=206 update ελπιζω να προλαβω σημερα... |
δεν μας λες της ρουτινες του ενυδρειου καθος και της μετρησης σου ??
|
Μια φορά την εβδομάδα αλλαγή 14 λίτρα νερό (62 μικτά) απο ΑΟ
Μια φορά στις 3 εβδομάδες αλλάζω αντιφωσφόρο και άνθρακα (από water waves) Από μετρήσεις (τα περισσότερα ειναι της salifert) Αμμωνία : 0 (API) Νιτρώδη : 0 (API) Νιτρικά : 10-15 (API) PO4 : 0 Ca : 400 - 440 Mg : 1350 - 1400 Θερμοκρασία : 26,7 Αλατότητα : 1026 pH : 8,1 KH : <10 Ταίζω 2 φορές την ημέρα με Ocean Nutrition Marine Pellet Formula 1 ή 2 & Seachem Marine Flakes Μια φορά στις 10 μέρες προσθέτω & κατεψυγμένη Τις ανεμωνες τις ταϊζω μία φορά την εβδομάδα με κατεψυγμένη γαρίδα Δυο φορές την εβδομάδα ρίχνω 1 δόση από Oceanlife powder coral food (κάποιες φορές και πιο αραιά) Επιπλέον εχω προμηθευτεί τα 1. Seachem Reef Plus 2. Seachem Reef Carbonate (έπεσε η πρώτη δόση χθες) 3. Seachem Reef Buffer 4. Seachem Reef advantage Calcium 5. Seachem Reef advantage Magnesium 6. Microbe Lift Special Blend 7. Seachem Garlic Guard Το σκιμερ το καθαρίζω σε κάθε 2η αλλαγή νερού Κάθε σχόλιο ή παρατήρηση δεκτή |
τα νιτρικά σου ρεγούλαρε λιιγό :D το kh πως το μέτρησες ; το buffer γιατί είναι;
|
Παράθεση:
Το kH μετρήθηκε από φίλο με Salifert Profi Test (ΚΗ/Αlk Profi Test - Carbonate Hardness / Alkalinity) - Η πρωτη μετρηση που εγινε είχε δείξει 7,7 Οι επόμενες (3 μετρήσεις) έδειξαν κοντά στο 10 Παίζει να είναι λάθος? Τα νιτρινά τα μειώνω με πιο συχνές αλλαγές νερού? To buffer υποτίθεται ότι κρατάει σταθερό το pH http://www.seachem.com/Products/prod...eefBuffer.html Κανένα από τα παραπανω προϊόντα δεν το έχω χρησιμοποιήσει εκτος από το Seachem Reef Carbonate To ταϊσμα σου φαίνεται λίγο ή πολύ? |
Παράθεση:
Ρεεφ μαστερ γιατι πολλα τα νιτρικα? Τα lps δεν θελουν μηδενικα.. για το παφερ δεν εχω ακουσι καλα λογια.... |
Παράθεση:
Για να τα χαμηλώσεις .. ή καλύτερο σκιμμάρισμα ή συχνότερες αλλαγές νερού ή προσθήκη οργανικού άνθρακα σε συνδυασμό με ταυτόχρονη προσθήκη βακτηρίων αλλά δεν το συνηστώ στην παρούσα φάση . Λίγο μεγαλύτερες αλλαγές νερού είναι ότι πρέπει . |
ooooooooook και σας ευχαριστώ! :D
|
Ολα αυτά τα ζουμιά χρειάζονται ....??
αν ναι ειμαι πολύ πίσω.... |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Τα εγραψε πιο πάνω ο Κώστας! ------------------------- Παράθεση:
Και πάλι ευχαριστώ Κώστα ------------------------- Ερωτήσεων συνέχεια Τα είδος valencienna strigata είναι γενικά ειρηνικό Το χει δοκιμασει κάποιος με άλλο είδος γοβιού? Κι αν ναι, σε πόσα λίτρα και με ποιο είδος? |
Παράθεση:
Εγω απο τους valenciennea θεωρώ καλύτερο τον sexguttata απο άποψη χαρακτήρα και τον Puellaris απο άποψη δουλειάς. |
Παράθεση:
|
Το strigata το έχω εγώ και μου χει σπάσει τα νεύρα.Συνεχώς παίρνει άμμο και την αδειάζει πάνω στα κοράλλια.Και σα να μην φτάνει αυτό είναι πολύ δύσκολο να πιαστεί για να το βγάλεις
|
Παράθεση:
Αλλα μ αρεσει η μουρη του |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 03:31. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board