Τι pH ειχαν τα ενυδρεια που λειτουργουσε το μπολι?
------------------------- Παράθεση:
|
οποτε κουμπωνω μεσα τα φιλτρα να κανουν δουλεια!εχω pH βρυσης 7.5 ισως για αυτο γινεται εκει μεσα 8!και θα κανω αλλη μια μεγαλη αλλαγη νερου εως και 80%!
------------------------- Παράθεση:
|
Παράθεση:
Εκτος αν δεις το μονομαχο να μπαταρει :D |
να μην πω οτι φαινεται να γουσταρει ολο κατω απο το φιλτρο παει που τον στελνει χαμηλα στο ενυδρειο και παλι πισω
|
Παράθεση:
|
συμφερει να παρω μια αερανλτια?
|
Οταν εστρωνα το δισκοενυδρειο με αμμωνια το νερο ενυδρειου ειχε ph 8 και παραπανω ... ενω της βρυσης ηταν 7,5 !
|
http://www.youtube.com/watch?v=x2vLJ_vCspk
αυτο ειναι αδυνατο να γινει?κατι ακυρο,αλλα μια γνωμη απο σας τους εμπειρους |
Παράθεση:
Ολα γινονται αρκει να ρεουν τα ευρω.......... |
Παράθεση:
|
Τιποτα δεν ειναι αδυνατο!
Αν εχεις μελετησει πως γινεται κατι και εχεις και τον καταλληλο εξοπλισμο τοτε το μονο που σε περιοριζει ειναι η φαντασια σου!! ;) |
ειναι απιστευτο ενα τετοιο θεαμα μακαρι να κανω το το δικο μου 60αρι μολις το αποκτησω πανεμορφο με φυτα!
καθαρισμος ενυδρειο καθαριζω κα8ολου τα τζαμια?το πατο?αν ναι πως?με τ υλικα? |
Παράθεση:
Οταν καθαριζεις εσωτερικα το κανεις με ξυστρα για τα τζαμια http://fish.aquaristic.net/TetraTec-pane-cleaner.html H με μαγνητη http://fish.aquaristic.net/Mag-Float-pane-cleaner.html Αν το ενυδρειο δεν το εχεις στησει και ειναι σκετο γυαλι μπορεις να το καθαρισεις με ζεστο νερακι,σφουγγαρι που δεν εχει ερθει σε επαφη με οτιδηποτε χημικο-υγρο καθαρισμου. Δεν βαζουμε ποτε μεσα στο ενυδρειο σκευασματα καθαρισμου επικινδυνα για τα ψαρια μας. |
Δεν θα εβαζα μονομαχο σε τετοιο ενυδρειο.
|
στο 60αρι μπορω να βαλω πολλα φυτα μεσα?
|
Παράθεση:
|
μετα την τελευταια αλλαγη 80% εχουμε
pH: 8 NH3/NH4: μηδεν!!!!!!!!!!!!!! ΝΟ2: μηδεν περιεργο? θερμοκρασια: 27C!! παμε καλα? |
Τα νιτρωδη ή δεν δημιουργουνται καθολου (αν δεν υπαρχουν νιτρωδοποιητικα βακτηρια) ειτε μηδενιζουν γιατι υπαρχουν οσα νιτρικοποιτητικα βακτηρια πρεπει.
Αν υπαρχουν (νιτρικοποιτητικα βακτηρια) τα κανουν (τα νιτρωδη) νιτρικα. Χωρις την μετρηση νιτρικων δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι. Η υπαρξη αμμωνιας (χωρις αλλαγη) μας λεει οτι δεν υπαρχουν αρκετα νιτρωδοποιητικα βακτηρια. Η πιο λογικη απαντηση ειναι οτι κατι δεν παει καλα με τη βιολογια. Οι παραγοντες που την επηρεαζουν ειναι εδω. Οι τεραστιες αλλαγες δεν ειναι και οτι καλυτερο για τη βιολογια που παει να σταθεροποιηθει. Δεν μενει καθολου φαι (αμμωνια) για αυτην. Υποτιθεται οτι πηρες πολυ υλικο με πολυ βιολογια που μεχρι τωρα "τρεφοταν" καλα. Οτι δεν τρεφεται πεθαινει. Με το Prime, θα εμενε φαι (αμμωνια) θα ηταν και ατοξικη Οι αποτομες αλλαγες στο πεχα επισης επηρεαζουν τη βιολογια. Πιστυεω οτι μαλλον συντελειται και bacterial bloom. |
οποτε παιζει να χαλασα και την βιολογια που ειχα?
απο τα λαθη μαθαινουμε!!! αυριο θα παρω και για ΝΟ3 να δουμε τι γινεται...δεν εχω ταισει το ψαρακι ομως 3 μερες τωρα οταν γινουν καλα με αμμωνιες κτλ τοτε να ταισω? |
δεν πας και λιγο νερακι στο δημητρη αν μπορει κιεκεινος να το μετρησετε κιεκει καλου κακου?και ενα τεστ ΝΟ3 μολις μπορεσεις,θα βοηθουσε να δεις τι παιζεται.
Παράθεση:
οχι την βιολογια δεν θα τη χαλασες(αν δεν εβαλες τιποτα νερο κατευθειαν απτη βρυση χωρις αντιχλωριο δηλαδη η τιποτα τετοιο)αλλα δεν τη βοηθανε να αναπτυχθει οι πολλες μεγαλες αλλαγες.αλλα οταν εχεις αμμωνια αναγκαστικα... πολυ περιεργο ειναι με δυο στρωμενα φιλτρα παντως.αφου σου λεει μηδεν τωρα το τεστ αστον αταιστο σημερα και ξαναμετρα αυριο για NO3.και δες μηπως μετρησετε και με το δημητρη με αλλο τεστ μην τυχων... μεχρι να δεις τι παιζεται με τα φιλτρα και την αμμωνια αστον αταιστο.δε θα παθει τιποτα αλλη μια μερα. |
φυσικα ειχα ετοιμο νερακι με αντιχλωριο
αυριο αγοραζω ΝΟ3 και prime! ------------------------- επισης εχω δει κατι ενυδρεια που εχουν γυρω γυρω αφισα ειναι καλο αυτο?να το ψαξω? ειναι ωραιο κατι τετοιο http://www.youtube.com/watch?v=eQB4T...eature=related |
Παράθεση:
Εγω θα ελεγα να μη βαλεις καθολου αν δεν ειναι κολλητα σε τοιχο το ενυδρειακι, για να εχετε επικοινωνια απο ολες τις πλευρες με το ψαρι. Στο βιντεο δεν ειναι αφισα. Ειναι 3D background (και εχει μουσικη απο τον αγαπημενο μου καραφλα) :D |
που μπορω να βρω τετοιο?ναι ειναι στο γραφειο και πισω τοιχος!
|
Αφού θα πας στον Μανθο παρε μαζί σου νερακι σε ενα μπολ να σου κανει μετρήσεις.
|
ειναι ανοιχτος το απογευμα σημερα?
|
Mεχρι 9 το βραδυ.
|
μολις ξανα μετρησα!
εχουμε pH:8 NH3/NH4: 0.5mg/l NO2:0 NO3:0 θερμοκρασια:28C σκατα παλι αντι για 1mg/l αμμωνια εχω 0.5mg/l απο μηδεν που ειχα χθες |
Αστο τωρα και βαλε μιση δοση prime απευθειας στο ενυδρειο για ολα τα λιτρα νερου.
|
δεν πηρα prime ειχε μεγαλο μπουκαλι 15 ευρω και δεν ειχα τοσα μου προτειναν βακτηρια!
------------------------- μου ειπε ενας στο pet shop να αλλαξω ολο το νερο να βαλω και τα βακτηρια και σε 24 ωρες να βλαω το ψαρακι μου!ειναι καλο αυτο?τα βακτηρια τα βρηκα φθηνα και τα πηρα για καλο και για κακο και να αφησω το δικο μου το φιλτρο μεσα να δουλευει και να βγαλω του δημητρη!τι λετε να κανω?να κανω αυτο ή μονο να αλλαξω το 25-30% του νερο? |
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 10:22. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board