Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Αρχάριοι γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34)
-   -   96litre Revolution!!! (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=25293)

chemical mac 19-06-08 22:14

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από xontros (Μήνυμα 274288)
Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να προχωρήσει το φυτεμένο σου και να γίνει όσο καλύτερο γίνεται! Το χρωστάς, αν όχι σε μένα και σε όσους άλλους έχουν φάει ώρες για να σε βοηθάνε, τουλάχιστον στον Πάνο που σου έστειλε από την άλλη άκρη της Ελλάδας τα φυτά! Το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να φροντίσεις να μεγαλώσουν, να θεριέψουν, και να δώσεις με τη σειρά σου κι εσύ κλαδέματα στους νεότερους! ;)

Κι αν δεν είσαι "καλός συντηρητής", καλά σου λέει ο dizio.. Να γίνεις!

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις ;

Σπύρος Μ 20-06-08 10:13

Φτιάχνω και τα background.Τα φυτά έχουν ρίξει αρκετό μπόι σε μέσα σε 3 μέρες και δεν έχω δει ούτε κίτρινισμένο φυτό ούτε τρυπιμένο.Εφτιαξα και το μείγμα co2 και τώρα λείπει ο διαχυτήρας.Έκανα μετρήσεις για αμμωνια και έχω μιδενική.Έκανα ακόμα τεστ με ph και είναι λίγο πάνω απο 8.Θα ρίξω και άλλες ασβεστολιθηκές πέτρες να το πάω στο 9.Ακόμα ενας αρσενικός γκαπι πέρνει πηγαίνει συνεχώς οπου πηγαίνει μια εγγυος θυληκιά και προσπαθεί να τσιμπίσει το μαύρο που έχει στο κάτο μέρος της κοιλιάς.Για το 120λιτρο θα ανοίξω καινούριο ποστ και αν γίνεται να διαγραφούν οι συζητήσεις για αυτό και να πάνε στο νεο ποστ.Ευχαριστώ.

george 20-06-08 10:14

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από westie (Μήνυμα 274474)
Θα ρίξω και άλλες ασβεστολιθηκές πέτρες να το πάω στο 9

Και μετά στο 10...και μετά στο 11 zw

PascM 20-06-08 10:59

good wines 5

Σπύρος Μ 20-06-08 12:27

Αφού δεν κάνει τόσο υψηλό ph θα το κρατήσω στο 8.

xontros 20-06-08 12:30

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από westie (Μήνυμα 274474)
Φτιάχνω και τα background.Τα φυτά έχουν ρίξει αρκετό μπόι σε μέσα σε 3 μέρες και δεν έχω δει ούτε κίτρινισμένο φυτό ούτε τρυπιμένο.Εφτιαξα και το μείγμα co2 και τώρα λείπει ο διαχυτήρας.Έκανα μετρήσεις για αμμωνια και έχω μιδενική.Έκανα ακόμα τεστ με ph και είναι λίγο πάνω απο 8.Θα ρίξω και άλλες ασβεστολιθηκές πέτρες να το πάω στο 9.Ακόμα ενας αρσενικός γκαπι πέρνει πηγαίνει συνεχώς οπου πηγαίνει μια εγγυος θυληκιά και προσπαθεί να τσιμπίσει το μαύρο που έχει στο κάτο μέρος της κοιλιάς.Για το 120λιτρο θα ανοίξω καινούριο ποστ και αν γίνεται να διαγραφούν οι συζητήσεις για αυτό και να πάνε στο νεο ποστ.Ευχαριστώ.

Αδιάβαστο σε πιάνω πάλι westie! Το CO2 τι θα κάνει στο pH σου? Δε θα το επηρρεάσει? Από τι θα εξαρτηθεί η τελική τιμή του pH? Κάποιο πινακάκι ίσως? Για κάνε ένα search.. Χρειάζεσαι μία μέτρηση ακόμα.. Για να σε δούμε πόσο καλός είσαι στο ψάξιμο!

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από PascM (Μήνυμα 274489)
good wines 5

Έχεις χάσει το μέτρημα εσύ! Νομίζω έπρεπε να είναι 6! :D

Υ.Γ. Αφήστε τον ήσυχο ρε παιδιά, συμφωνώ να βάζουμε χέρι όταν πετάει άκυρα post σε άσχετα σημεία, αλλά όσο γράφει σ'αυτό εδώ το post και δεν ενοχλεί άλλους, δεν υπάρχει λόγος να γινόμαστε ακόμα μικρότερα παιδιά και να ενοχλούμε εμείς!

Σπύρος Μ 20-06-08 12:36

σκαμπανευασμα ταξεως 0,3 το πολυ πολυ αντε 8,3 7,κατι.
Ξαναμέτρησα και το ph είναι 8 αφού έκανα αλλαγη και εβγαλα 3-4κιλά ασβεστολιθηκές πέτρες.Θα κοιτάξω όμως να μην έχω πολλά σκαμπανευάσματα.Ph και Gh θέλω να είναι σταθερά.

PascM 20-06-08 12:39

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από xontros (Μήνυμα 274533)
Έχεις χάσει το μέτρημα εσύ! Νομίζω έπρεπε να είναι 6! :D

Απλά αφαιρώ και κάπου κάπου όταν γράφει και σωστά πράγματα!
Ας το δει ως βαθμολογία μια και ο βαθμός του πλέον στο ΓΑΒ δεν έχει καμία σημασία και θα καταλάβει και ο ίδιος οτι ούτε ο αριθμός των ποστ έχει.

sofianos7 20-06-08 15:39

Φίλε και συνέδελφε xontros (100+). κοίτα να δεις ποιό είναι το πρόβλημα που με απασχολεί. Είπα ότι θα σου το αναφέρω όταν ο westie θα θέλει να βάλει Αφρικάνες ( αλήθεια σου λέω, έτσι μου είχε περάσει από το μυαλό ). Αφού λοιπόν ο συμπαθής westie θέλει αφρικάνες θα σου κάνω την ερώτηση. Πόσταρες επάνω από 40 φορές στο συγκεκρημένο θέμα (μερικά από τα πόστ σού έφαγαν κάμποσο χρόνο για να τα γράψεις ), για να βοηθήσεις το westie.
ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?

Υ.Γ Με όλο τα θάρρος, γιατί παραγματικά σε εκτιμώ διαβάζοντας τα γραφόμενά σου.

ΦΙΛΙΚΑ ΜΑΚΗΣ

theofilos 20-06-08 17:29

O xontros ειναι απιστευτο παληκαρι με τρομερη υπομονη. Τον εχω συμπαθησει ταμαλα. Δεν υπαρχει ανθρωπος που να μην θελει να τον βοηθησει και οι απαντησεις του ειναι παντα ψαγμενες παρολο το μικρο χρονος ασχολιας του με το χομπυ. Keep it up mate :p.

Οσο για το westie μια χαρα παιδακι ειναι, νεαρουλης που πρεπει να κατσει λιγο να σκεφτει τα πραγματα. Οσο τον κακομαθενετε και του τα δινετε ολα στο πιατο τοσο δεν αποφασιζει. Westie χαλαρωσε η ζωη ολη μπροστα σου ειναι και θα ερθουν οι απαντησεις μονες τους, κανε οπως στη παλια διαφημιση του Jack Daniels που παιζουν με τις ταπες , γμτ δεν μπορω να τη βρω στο youtube :D. Aν τη βρει καποιος ας την βαλει παρακαλω να πιασει το νοημα ο Junior.

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:47.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01693 seconds with 10 queries