Οχι :-)
Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Θελεις συγκεκριμένο σωληνάκι ανθεκτικό για το διοξείδιο Και επειτα αυτο https://youtu.be/KR5AjfN0vWM Και οπως σου ειπα αντεπιστροφη βαλβιδουλα... Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Παράθεση:
|
Μπορεις να κανεις ειλικρινα ενααααα σωρο πραγματα..τσαμπα :-) (σχεδον)
Και αμα πας σε λιπασματα μην αγοράσεις κατι Πας και εκει για diy Χαμηλο κοστος και θα εχεις για χρονια :-) Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Παράθεση:
|
Εντάξει δεν πειραζει...θελεις 4 λιπασματακια και νερο απεσταγμενο
Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Παράθεση:
|
Όταν ερθει η ωρα τους θα σου εξηγησω απο το Α μέχρι το Ω,τώρα μην μπερδευόμαστε και με αλλα πραγματάκια
Παράθεση:
Αμμωνία: Έπεσε στο 1,5 Νο2: Ανέβηκε απο 2 στο 2,5-3. Αγχώθηκα γιατί στην Ενότητα ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΨΑΡΙΑ(ΜΕ ΑΜΜΩΝΙΑ) λέει ότι πρέπει να κρατάμε την Αμμωνία σταθερή. |
Βαλε και αλλη τροφη..δεν το ξερω το μοτίβο στρώσιματος για να σε βοηθησω :-(
Γιατί αγχώνεσαι βρε Siempre,
είναι πολύ φυσιολογικό να μειώνεται η αμμωνία, αυτός είναι ο σκοπός της βιολογίας, να μειώνει την αμμωνία και να την μετατρέπει σε Νιτρώδη, και με τη σειρά τους αυτά θα γίνουν Νιτρικά. Συνεχίζεις και βάζεις τροφή |
Παράθεση:
|
δεν είναι απαραίτητο, αν συνεχίζεις να βάζεις την ίδια ποσότητα τροφής που σου είχε ανεβάσει την αμμωνία στο 3 είναι εντάξει
|
Παράθεση:
|
Διοξείδιο θα κάνεις με ζάχαρη κι μαγιά... Οτι σου είπε ο Λουκάς.
Αυτό με την αμμωνία είναι με τη φαρμακευτική αμμωνία όχι με την τροφή... Όλα πάνε πολύ καλά... |
Σήμερα θα κάνω το διοξείδιο. Το τεφλόν είναι απαραίτητο; Σε σιδερικά θα βρω; Επίσης βεντζούζα για να το κολλήσω στο ενυδρείο που θα βρώ;
|
Εγώ δε το χω με τεφλόν τι εννοεις τα σιδερικα ; εγώ το εκανα με ενα καρφί , κι βεντούζα σε κάποιο κατάστημα με ενυδρείακα πιστεύω θα έχει... Με ζάχαρη κι μάγια θα κανεις ;
Α λάθος διάβασα:D συγγνώμη τεφλόν παντού... Σε κάποιο καταστημα με ειδη για εργασίες στο σπίτι... Να σου κάνω μια αδιάκριτη ερώτηση , επειδή κάθε φορά θέλω να σου βάλω προσφώνηση κι δεν ξέρω. Θες να μας πεις το όνομα Σου; αν δεν θες δεν πειράζει... |
Ναι. Επίσης τι μαγιά να πάρω; Νωπή η ξερή;
|
Ξερή ενα κουταλάκι του γλυκού θα χρειαστεις
Ξέρεις τι συνταγή ; |
Παράθεση:
Γιώργο με λένε Δήμητρα! |
Δεν είναι δύσκολη!!! Ουτε χρονοβόρα... Απλως ίσως να σου φαίνεται δύσκολη. Οτι θες πες μου!
Γεια σου βρε Γιώργο!! Το σκεφτόμουν μέρες να σε ρωτησω ελπίζω να μην σε έφερα σε δυσκολη θέση! |
Παράθεση:
Το διοξείδιο θα δουλεύει νύχτα μέρα; Αν θέλω να το σταματήσω απλά το βγάζω απ το ενυδρείο; |
Κοιτά οι περισσότεροι λενε οτι πρεπει να βγαίνει απο το ενυδρείο το βράδυ.
Εγώ δε το βγάζω αλλά βάζω αεραντλία το βράδυ. Μην κι τυχόν ανέβουν τόσο υψηλα τα επίπεδα του διοξείδιου. Στο diy πιστεύω είναι δύσκολο το βάλε βγάλε...κάτσε να μπουν κι πιο πεπειραμένοι να σου πουν... Εγώ έχω αυτή την πατέντα πάντως... Χαίρομαι που δεν σε έφερα... Αυτά τα καφέ έφυγαν απο τα φυτά ; κι ο μύκητας; πως πάει; |
Παράθεση:
|
Εγώ το έχω σε 1,5 λίτρο. Και μάλιστα στο καινουριο της Φάντα. Μου φαίνεται πιο γερο..
|
Κι εγώ αυτό πήρα. Τα ζω όλα εκτός την βεντούζα για να το κολλησω μέσα στο ενυδρείο . Δεν είχε το πετ σοπ. Καμιά ιδέα;
|
Στο σουπερ μάρκετ μπορεί να χει καμια βεντουζιτσα...
|
Παράθεση:
|
Πήγαινε στο Πετ ΣΟΠ κι πάρε ενα θερμόμετρο μικρο , δεν είχε βεντούζες αεραντλίας; μου κανει εντύπωση
Να δεις μονο να μπορεί να βγει... Απο το σουπερμάρκετ έλεγα αυτές που έχουν σαν θηλιά... |
Είχε αλλά η σύριγγα είναι λεπτή και δεν την αγκαλιαζαν!
|
Νομίζω οτι αν απλα το τοποθετουσες πιο ψηλα δεν θα είχες θέμα...
Ποσο μικρο σωληνάκι εχεις πάρει ; |
Η σύρριζα ειναι 10μλ όπως ακριβώς στο βίντεο στο youtube. Τώρα όσο αφορά τα σωληνάκια που πήρα δεν ξέρω κατα πόσο θα μπορέσω να κάνω δουλειά με αυτά. Το ένα είναι χοντρό και σκληρό και το άλλο είναι το κλασσικό που έχουν τα φίλτρα μας για τις φυσαλίδες. Το χοντρό δεν εφαρμόζει στην ανεπίστροφη βαλβίδα.
|
Γιατί την χρειάζεται τη σύριγγα ;
Εγώ θα σου πρότεινα σωληνάκι για αεραντλία. Απλως να είναι λίγο χοντρά... Για δείξε μου λίγο το βίντεο... Εγώ δεν χρησιμοποίω πουθενα σύριγγα |
Εκτός αν το βάλω έτσι το χοντρό λάστιχο και το βάλω σιλικόνι εκέι στην ένωση ώστε να μην χάνει.
https://image.prntscr.com/image/iFgE...B26ilz6Iug.pnghttps://image.prntscr.com/image/sY74...2rbd20OtdA.png Το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=KR5A...ature=youtu.be |
Έτσι θα σου κανει κροβ.
Γιώργη δεν το έχω ξαναδεί αυτό στη ζωή μου. Εγώ δεν το κάνω έτσι... Τα χω πολύ απλα τα πράγματα... Περιμενε το Λουκά ή τον κ. Τάκη να σου πουν. Πραγματικα δεν ήξερα οτι γίνεται κι έτσι... |
Παράθεση:
|
Α δεν το χα σκεφτεί αυτό . κάνε το αλλά παρκολουθα το. Ωστόσο το διοξείδιο πρέπει να είναι χαμηλά...
|
Τελικά θα επιχειρήσω με σύριγγα πρώτα. Έκανα την ένωση και θα δω αύριο αν κρατάει.
https://image.prntscr.com/image/z2rn...8kWPNZIwvg.png Ας μας πούνε και τα παιδιά που είναι πιο έμπειρα!:) |
ασε το διοξείδιο τώρα , είναι πολύ νωρίς,
και αν θες να κάνεις σωστή δουλειά μη το κάνεις με ζάχαρη και μαγιά, μπελάς είναι, κάνε με σόδα και κιτρικό οξύ, και θα το ανοίγεις και θα το κλείνεις όποτε θες, αλλά όλα αυτά μετά από κανα 2 μήνες |
Εντάξει το αφήνω για την ώρα.
Μετρήσεις: Αμμωνία: 0,25 Νιτρώδη: 3 - 3,5 Νιτρικά: 6 |
Μια χαρά παει!
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:03. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board