Παράθεση:
------------------------- παιδια μεχρι που ξαπλωσα χθες ρυθμιζα που και που το σκιμμερακι. κατα τις 12.30 που ξαπλωσα και μεχρι τις 6.30 το πρωι ειχε μαζεψει μολις μισο εκατοστο νερο, αλλα μιλαμε για πολυ καφετιλα... το αδειασα μιας και εφυγα για δουλεια και μεχρι το απογευμα που θα παω σπιτι κατα τις 7 να δουμε τι θα εχει μαζεψει... :) :) :) καλα παει... πολυ καλη δουλεια απο την πρωτη μερα.... :smt041:smt041 |
Θαναση για αρχη θα βγαλει πολυ πραμα ξαι για πολλους λογους.Αλλα μετα απο καιρο θα δεις οτι αμα δουλευει καλα η χαετο δεν θα βγαζει σχεδον τπτ το σκιμμερ.
με την χαετο πος πας ειδες αναπτυξη? |
Θανάση καλημέρα
Προσπάθησε το ύψος του αφρού να είναι στη μέση του κύπελλου συλλογής, εννοείται πως όσο είσαι στην αρχή και στρώνει το skimmer θα ρυθμίζεις συνέχεια. Βοήθησε με σε κάτι, το ύψος του νερού στο διαμέρισμα του skimmer είναι χαμηλότερο απο το ύψος του στο διπλανό διαμέρισμα ή με παραπλανά η φωτό? Και ένα τελευταίο, τα φελιζόλ για ποιό λόγο τα έβαλες έβαλες πάνω απο το sump? Αν κάποια στιγμή παρατηρήσεις πτώση της τιμής του ph αφαίρεσε τα :rolleyes: |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Η οξυγόνωση παίζει μεγάλο ρολο για το πεχα.
|
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
τον αφρο στο κυπελο οπως λες καπου εκει το βαζω αλλα ξαφνικα η παει χαμηλα, η παει πολυ πανω... θελει τις μερες του και αυτο...;);) τελος το αφρολεξ το εχω για την υγρασια, ολα καλα με την γυναικα μου, αλλα δεν μπορει την υγρασια... τουλαχιστον γουσταρει και θελει τα ενυδρεια.... μην τα θελουμε ολα...:D:D:D αυτο που λετε για ph δεν το φανταστηκα, ισως γι αυτο να εχω καπος χαμηλο Ph . λογικα τωρα με το σκιμμερ θα στρωσει... θα δουμε οταν κανω μετρησεις... ευχαριστω πολυ για ολα ολους σας!!!!!! |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
αμα σου χαλασει σου στελνω αλλη ουτε σιαλος εμενα τιγκαρε παλι....;) |
O Σάκης έχει δίκιο Θανάση, βάλε αγγελία και χάρισε την αντί να την πετάξεις, όλο και κάποιος θα την χρειάζεται ;)
|
Παράθεση:
------------------------- παιδια μετα απο 12-13 ωρες αυτη ειναι η συγκομιδη...:D:D http://www.aquatek.gr/rimages/albums...psx5ihtd4r.jpg http://www.aquatek.gr/rimages/albums...pssbgcdlmv.jpg |
Έχεις να αδειάσεις κυπελιακια ακόμα...;)
:D:D:D |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Μονο σε σαμπ μπορεί να μπει? :roll: |
Παράθεση:
|
Ψιλοπραγματα εβγαλλε , περιμενα πιο πολυ να σου πω
|
Παράθεση:
|
Καλώς τα δέχθηκες τα ζωντανά σου....
Πρόσεξε τα για τις επόμενες ημέρες. Το σκίμμερ σου δουλεύει μια χαρά κάνε και μια αλλαγούλα. Καλή συνέχεια.....:grin::grin: |
Παράθεση:
ναι ναι, θα ετοιμαστω και για αλλαγη... :) :) |
το χρωμα που βγαζει το ζουμι απο το σκιμμερ ειναι σαν seachem reef plus!!!
:D:D:D:D |
Παράθεση:
να αρχισω να συσκευαζω? χαχαχα ------------------------- κι ενα βιντεακι φρεσκο φρεσκο... https://www.youtube.com/watch?v=19_n...ature=youtu.be |
παιδια εδω και 3 μερες δεν εχω κανει καμια ρυθμιση και το σκιμμερ πεταει....
:p:p:p http://www.aquatek.gr/rimages/albums...psomj3t79m.jpg |
Καλά το πας.....:D:D
Καθάρισμα τουλάχιστον 1 - 2 φορές την εβδομάδα. |
Για αρχή έχει πράμα να βγάλει...
Όταν σταθεροποιηθεί βάλτο καλύτερα να κάνει dry. |
παιδια το καθαριζω καθε 3-4 μερες.
Σημερα ειναι παλι η μερα .... :) :) ευτυχος που δειχνει καλο το εργαλειο γιατι στο ταισμα μου αρεσει να ειναι χωρτατα τα ψαρακια μου...:smt052:smt052 |
Θανάση είδες που δεν το το έτρεχες χώρις ; σκέψου όλο αυτό θα ήταν μέσα στο νερό ακόμα , θύμάσαι τι αντλία φοράει ;
|
Παράθεση:
η αντλια του ειναι 2200 l/h ναι τελικα εχει πολυ πραγμα το νερο που δεν το βλεπουμε η νομιζουμε οτι δεν εχει... |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
αερα τραβαει 2200 l/h αντλια δεν θυμαμαι ... :(:( ------------------------- Πριν λιγο εκανα καθαρισμο στο σκιμμερ και εκανα και μετρησεις για να δω τι γινετε... εχουμε τα παρακατω.... ΝΗ4 0 ΝΟ2 0 ΝΟ3 20 PO4 0.5 KH 12.1 Ca 460 PH 8.2 Αλλατ. 1026 φτιαχνουμε σιγα σιγα.... :D:D |
Ωραιος παμε γερα !!!
|
Επεσαν τα φωσφορικα και ανεβηκε το ph, μια χαρα φιλαρακι
Το kh ειναι πολυ ομως , τι αλατι δουλευεις ; |
Παράθεση:
ισως οσο οριμαζει να φτιαξουν ολα... γεμισα το ενυδρειο με αλατι Aqua nova και τωρα για αλλαγες εχω Tropic marin |
Το απλο εχεις ε; καλυτερα να πας στο προ δεινει χαμηλοτερες τιμες
|
Παράθεση:
αλλα σκεφτομαι και κατι αλλο. το ΚΗ οταν θα αρχισουν να μπαινουν κοραλια, δεν θα πεφτει...? |
Παράθεση:
|
και ο βραχος τραβαει στην αρχει και η κοραλινη αλλα το θεμα ειναι οτι τωρα εισαι ανεβασμενος πολι και δεν ειναι καλο..
μετρα και μαγνησιο να δουμε αναλογια! αμα μιωσεις τα φοσφορικα και ειναι αυξημενο και το μαγνησιο θα βοηθησει πολι να βγαλεις κοραλινη. |
Παράθεση:
το εχω διαβασει κι εγω οτι τραβαει και ο βραχος οποτε με τοσο βραχο που εχω μπορει σε λιγες μερες να πεσει. διαβασα οτι τα ορια ειναι μεχρι 12 ΚΗ οποτε ειμαι οριακα στα πανω...:D:D |
όχι δεν κατάλαβες , η θάλασσα έχει 6,5-7,3 για πιο λόγο να το κρατάς τόσο ψηλά , αυτά είναι νούμερα προηγούμενης δεκαετίας , με τα φώτα που είχαν τότε δεν έτρεχε και κάτι ''μάλον'' με τόσο υψηλό kh, πλέον με τον φωτισμό που έχεις αν το kh σου είναι τόσο ψηλά είναι πολύ πιθανόν να ''καούν'' οι κορυφές των sps , η κατανάλωση απότην ανάπτη της κοραλίνης θα τραβήξει σίγουρα αλλά όχι τρελλά πράγματα
|
Παράθεση:
ΟΚ. καταλαβα. σε ευχαριστω!! οποτε να ξεκινησω να την κατεβαζω με σοδα..?? και αν ναι πως την ζηταω?? δεν ξερω και αν θα βρω στο νησι.... |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 02:29. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board