Παράθεση:
Τα χρηματα για να το παρω λειπουν!!!:D Thanks... |
όμορφο γίνεται σιγά σιγά ;)
|
Πάρα πολύ όμορφο!!! Μπράβο σου!!!
|
Παράθεση:
Όπως το είπες Γιάννη...σιγά σιγά...! ;) Παράθεση:
Αν και ειναι νωρίς ακόμη για 3 μηνων ενυδρειο :grin: |
ναι θέλει τον χρόνο του έτσι κ αλλιώς για να δείξει κ να ωριμάσει το ενυδρείο, έτσι πάνε τα θαλασσινά από ότι εχω καταλάβει... θα σε ανταμείψει το αποτέλεσμα στο τέλος κ θα έχεις μάθει διαφορά πάνω στον τομέα αυτό, καλή συνέχεια :)
|
Πολύ ωραίο το έχεις κάνει!!!!Πάλι καλά που άνοιξες αυτό το θέμα με τις απορίες και λυθήκαν και πολλές δικές μου!!
|
Παράθεση:
Οσο για τις ερωτήσεις, ευτυχώς οι θαλασσινοί στο φόρουμ είναι το ίδιο ανεκτικοί με τους "γλυκείς - βραστούς" :p και αντέχουν να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση Για μένα ήταν μεγάλη βοήθεια που κατάφερνα να πάρω απαντήσεις ακόμη και στα πιο απλά πράγματα ;) |
οχι δεν θα κανω θαλασσινο,οχι δεν θα κανω θαλασσινο!!!:smt021:smt084
σακη ελεος! καποιος συντονιστης να το κλεισει το ρημαδοθεμα σου να μην το βλεπω:D επιτηδες δεν εχω κατσει να διαβασω ολα τα περι εξοπλισμου κλπ που χρειαστηκες,για να μη μπριζωθω να ασχοληθω, αλλα βλεπω οτι βαζεις και φωτογραφιες και αυτο παει πολυ!:D κουκλι ειναι να το χαιρεσαι:) ..δεν βλεπω να το γλυτωνω... |
Παράθεση:
να πω +1000 ; και πάλι λίγο είναι +1 με όσα μηδενικά θέλετε :D:D:D |
Παράθεση:
Εδώ μέσα έχει στολίδια θαλασσινων ενυδρείων Το δικό μου ειναι παιδικό παιχνίδι μπροστά τους :grin: Μακαρι να ειχα χρονο και χωρο για κάτι περισσότερο...:( αλλά προηγούνται τα μικρά...:grin: ------------------------- Παράθεση:
|
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Σκιμερ και φιλτρο, βρισκεις σε καλες τιμες Απο κει και περα χρειάζεσαι αλατόμετρο και μια σεβαστή ποσότητα βράχου - αν πας σε νεκρό βράχο, δεν θα τα σκάσεις χοντρα Με λίγα λογια δλδ, αν τα μαζευεις σιγα σιγα, μια χαρα μπορείς να ξεκινήσεις ενα "μικρό" reefaki;) |
Μιας που σήμερα ξεκίνησα και εγώ το nano μου, έχω και εγώ κάποιες απορίες:
1) Μόλις πάρω "ζωντανό" βράχο θέλει κάποια "ιδιαίτερη" προσαρμογή; 2) Απο τι στιγμή που είναι μέσα ο βράχος, απλά ρίχνω τροφή αραιά και που και περιμένω να στρώσουν οι μετρήσεις ή θέλει και κάτι άλλο πριν βάλω ψαράκια; Για την ώρα έχω 1026 αλατότητα στους 25 C, έχω ρίξει αραγωνίτη και περιμένω να ξεθολώσει. Σε λειτουργία είναι μόνο θερμοστάτης και κυκλοφορητής. Skimmer και άνθρακα/αντιφώσφορο μόλις μπεί ο βράχος. |
60 λιτρα ρειφ για μενα ειναι ακαταληλο και ιδικα χωρις σαμπ
αν βαλεις μεσα σκιμερ αντλιες και το φιλτρο με τον ανθρακα αντιφωσφορο και θερμοστατη που θα βαλεις το βραχο και τα ζωντανα ? 2 λογο μικρου μεγεθους χωρις αυτοματη αναπληροση θα εχεις πολυ μεγαλες μεταβολες σε τιμες 3 δε μπορεις να βαλεις κοραλια και να τα δεις να μεγαλωνουν οπως πρεπει 4 πρεπει να εισαι καθημερινα απο πανω και να μετρας με τεστ kh mg ca n03 po4 και να συμπληρονεις θες τη γνωμη μου αν το εχεις ονειρο οπως το ειχα και εγω και το εκανα ξεκινα να κοιτας στις αγγελιες η μαζεψε ενα καλο ποσο παρε μια γιαλα 300 λιτρα κολλα και με ενα φιλο ενα σαμπ και για τα υπολοιπα μιλαμε και αν θες τη γνωμη μου μη αγωρασεις σκιμερ πολλα λεφτα τσαμπα υπαρχει και αλλος τροπος ;);) οσο για τα φωτα λεντ και τελος :D |
Παράθεση:
|
εγω φιλε φωβαμε οτι με το μικρο θα ξενερωσεις ασχημα τα πολυ μικρα ενυδρεια θελουν μεγαλη εμπειρια ενω τα μεγαλα συγχωρουν λαθος
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
οχι υπερβολικο γιατι αν δε βαλεισ ριακτορα ασβεστιου η δωσομετρικη απο τη στιγμη που εχεισ καταναλωση μετρας καθε μερα
περισοτερα λιτρα περισοτερος χωρος για κοραλια και ψαρια οσο για το ρευμα στο φωτηστικο σιγα τη διαφορα οσο για την αλλαγη εγω στα 400 λιτρα περιπου αλλαζω 50 το μηνα χωρις σαμπ αν γινετε αμε γινετε εχεις ορεξη για πατεντα ?:D |
Παράθεση:
Αλλα βλεπω, πως τα ευκολα κοραλια - τα οποια στο δικό μου ματι ειναι μια χαρά όμορφα - δεν χρειάζονται πολλά πολλά Ριάκτορα ή δοσομετρική σε ενυδρείο με εύκολα κοράλια, το θεωρώ επίσης υπερβολη Να δωσω 100 ευρώ για μια δοσομετρική οταν το πιο ακριβό κοράλι μου ειναι στα 20 ευρω? ;) |
Παράθεση:
εμενα σημερα πχ καταναλωνουν 50 ml kh τη μερα τι θα εκανα χωρις δωσομετρικη ? |
Παράθεση:
Είναι δεδομένο πως όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερα - εάν κι έφοσον μπορείς να υποστηρίξεις τις αλλαγές νερού, το σκιμερ, τον φωτισμό, τα δυσκολα κοράλια, τις δοσομετρικές κλπ Αν δεν μπορείς τα παραπάνω, τότε πορεύεσαι όπως μπορείς ;) Προσωπικά - ελπιζω κάποια στιγμή να ανέβω μέχρι τα 150 λιτρα. :smt041 Ούτε λιτρο παραπάνω ;) (κυρίως λογω κόστους) |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Χάρη, κρίνεις ένα θέμα βάση των προσωπικών σου δυνατοτήτων (μπορεί να έχεις χώρο, ευρώπουλα, θαλασσα στα 50 μέτρα, κλπ ;)) Προσωπικά δεν πρόκειται να βάλω 300λιτρο στο σπίτι μου, ακόμη κι αν μου το χαρίσουν :grin: |
εσυ χανεις !!!!!!
ουτε εγω ειχα τον αμαζoνιο διπλα οταν ειχα δισκους ουτε την ασια οταν ειχα τα datnoid :smt020:smt020:smt020:smt020 |
Χαρη δεν εχεις δικαιο σε πολλα πραγματα.
1 στα 300λιτρα θελεις σιγουρα ενα 50ευρω για δεη το κοστος μετραει πολι για οσους πληρωνουν τα παντα. 2 οι αλλαγες που ειπες δεν ειναι σωστες ακομα και αν δεν εβγαλε προβλημα το ενυδρειο σου. η μεθοδος balling θελει αλλαγη το πολι καθε δευτερη εβδομαδα και αυτο δεν ειναι γιατα νιτρικα αλλα για ουσιες που αφηνουν τα ζουμια. 3 τα υπολοιπα στοιχεια-τροφες που ριχνεις ειναι πολαπλασιες απο αυτα που θα εριχνες σε ενα ενυδρειο 60λτ. 4 οι καταναλωσεις σε kh ca mg στα lps και softies ειναι απηροελαχτιστες και σε συνδιασμο με αλατια που βγαινουν με ανεβασμενες παραμετρους για "ενυδρεια που δεν συπληρωνουν στοιχεια με καποιν τροπο" δεν θα χρειαζετε σχεδον παθολου συμπληρωμα. 5 για το σκιμμερ υπαρχουν σκιμμερ εξωτερικα που εχουν χορο γιανα βαλεις καλτσακι μεσα με ανθρακα και φοσφορο. τωρα για να βαλεις δυο κυκλοφοριτες ή εναν δεν νομιζω οτι ειναι πολι προβλημα! φυσικα εχεις και αρκετα δικαια οπος 1 οτι το μεγαλο ενυδρειο εχει μικροτερες διακυμανσης και αυτο ειναι λιγο αναλογο αλλα συνηθως καπος ετσι ειναι. 2 η αναπληρωση ειναι πολι σημαντηκη γιανα κρατησεις σταθερες παραμετρους. 3 στο σκιμμερ εχεις εν μερη δικαιο γιατι μπορεις να κρατησεις ενυδρειο χορις αυτο αλλα δεν γγινεται με ολους τους τροπους. καποιες το κρινουν απαρετητο και φυσικα ειναι απαρετητο για καποιον που δεν εχει εμπηρια. φιλε αποψη μου συνεχισε ψαξε καλα το πος θελεις να δουλεψεις την φιλτρανση σου και μην βιαζεσε εχει υπομονη ειναι αρετη και παντα οδηγει σε καλα αποτελεσματα |
Παράθεση:
|
Συμφωνώ κι εγώ με τον Σάκη, απλά πιστεύω οτι οι περισσότεροι με μεγαλύτερα ενυδρεία, προτείνουν μεγαλύτερα γιατί ξέρουν οτι το μικρόβιο δεν έχει θεραπεία μετά την "μόλυνση" :D :D :D
Κι εγώ με ένα 60άλιτρο ξεκινάω μετά την εμπειρία των μεσογειακών και δεν νομίζω να ανέβω πάνω από 150 λίτρα!! Εκτός και αν, λέω αν, ο Τσίπρας... αν... αν.... :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:36. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board