Καλο θα ηταν να εβαζες ενα χοντρο καλαμακι(απο αυτα που πινουν τους φυσικους χυμους) αλλα δεν πειραζει, λογικα με το σπασιμο ρουφηξε κατευθειαν και τα καταλοιπα τις αλγης;)
|
Καταλαβα τι εννοεις νικολα και εγω το ιδιο πιστευω γτ ετσι κ αλλιως ηταν κλειστα ολα απο κυκλοφορητες-αντλιες...
|
1 Συνημμένο(α)
σημερα το πρωι βρηκα το γκομπυ στο πατωμα!καταρχην ποιος ειναι ο λογος που ενα ψαρι μπορει να πηδηξει εκτος ενυδρειου?και δευτερον ειχα προσπαθησει κ στο παρελθον να βρω καποιο τροπο ωστε να μην μπορυν να βγουν εξω αλλα ματεα!τι ιδεες εχετε να μου προτεινεται?το απλουστερο θα ηταν καπακι,αλλα πως θα φτιαξω καπακι οταν πανω στο ενυδρειο στυριζονται 2 φωτιστικα μια 4αδα ανεμηστηρες και μια ταιστρα??
|
Παράθεση:
Τα goppy εχουν την ταση να πηδανε, αλλα μπορει και καποιος να το κυνηγησε...μηπως τα damsel???? τωρα οπως βλεπω την κατασταση με το καπακι σου η καλυτερη λυση ειναι να βαλεις ψιλο πλεγμα οπου θα κανεις και πορτακι για να ταιζεις;) |
Ναι αλλα στο παρελθον μ εχει πηδηξει κ μια σαλιαρα κ ενας μανταρινος απ εξω... Κατι πρεπει να γινει...ωραια το διχτακι πως θα το πιασω στο τζαμι κ γενικα πως να το κανω;;
|
Εφαγα τον τοπο αλλα το βρηκα!! Για δες τον Mark πως το εκανε.;)
http://www.mrsaltwatertank.com/keep-...altwater-tank/ |
Ακομα δεν εχω αξιοθει να δω τη θα κανω με καπακι!!τι μεσογειακο μπορει να ζησει σε ενυδρειο υφαλου;;;μετα το σημερινο μπανιο βρηκα καποια ζωντανα π ειχα την περιεργεια αν θα ζουσαν στο ενυδρειο κ αν ειναι ασφαλη! (Reef safe) το ενα ειναι τα κλασικα σαλιγκαρια π βρισκουμε στα βραχια κ το αλλο ειναι μια καραβιδα μωρο η οποια βρεθηκε σε εναν οργανισμο π εδω στην Ανδρο το λεμε πεινα!!
|
Δεν θα σου προτεινα να μπερδεψεις τα δυο οικοσυστηματα αλλα αν θελεις με καλη προσαρμογη μπορεις να βαλεις σαλιγκαρια(αλλα οχι αυτα με το ελικοειδες κελυφος γιατι χτυπανε κοραλια), οπως επισης και αχινους. Ερημιτες μπορεις να βαλεις, γυαλιστες, μυδια, κυδωνια, tube worms. Αστεριες με τιποτα γιατι χτυπανε τα παντα!!
|
ωραιος ο νικολας!!κριμα κ επιασα εναν αστερια προχθες!! :grin::grin:
ελειψα μια εβδομαδα οπου το ενυδρειο ηταν ολομοναχο και ολα πηγαν καλα αλλα ισα ισα!δλδ η αναπληρωση αν εμενε αλλη μια μερα δεν θα ειχε νερο!το μονο π βρηκα ηταν ελαφρια σκονη στο τζαμι κ λιγη red bubble στο ιδιο βραχακι π ειχα κ πριν,εκανα αλλαγη κ σιφοναρισμα κ ολα καλα!σχετικα με τη χαετο δεν εχω δει προοδο γενικα υπαρχει περιπτωση να φταιει οτι ειναι χαμηλα στο σαμπ κ δεν φτανει τοσο φως κατω??την επιασα με πετονια κ την εχω ανεβασει κοντα στην επυφανεια (μεσα στο νερο) πιασμενη απο το σκιμμερ για να δω αν θα εχει διαφορα!!επισης θελω να ρωτησω τι γινεται αν τα κοραλια για οποιονδηποτε λογο (κακες συνθηκες,αλγη,ελειψη ca mg kh) δεν ανοιγουν κ ισως αρχισουν να διασπονται κιολας, τοτε σημαινει οτι εχουν πεθανει?πεθαινουν???η απλα ''στρεσαρονται'' κ καποια στιγμη μπορει να παρουν παλι τα πανω τους???? |
Αν τρέχεις και αντιφωσφωρο μαζί είναι φυσιολογικό να αργεί. Όταν τα Κοραλία μαλακωνουν και διαλύονται πρέπει να ψάξεις να δεις τί συμβαίνει και να το διόρθωσεις γιατί θα τα χάσεις. Δύσκολα επανέρχονται μόνα τους...
|
2 Συνημμένο(α)
καλησπερα και καλο φθινοπορο!γυρισαμε απο διακοπες κ ολα πανε καλα!τα προβληματα ειναι λιγα ελπιζω και να μην εχουμε αλλα!ειναι εμφανες οτι η μοβιλα εχει γινει πιο εντονη στο ενυδρειο.τα ψαρια καλα με ελαχιστες απολειες...το μονο ασχημο που αντιμετοπιζω αυτη τη στιγμη ειναι η διατομικη αλγη η αποια εχει αρχισει να αυξανεται παρατηρω σε ορισμενα σημεια του αραγωνητη κυανο το οποιο με το παραμικρο το συφοναρω αλλα βλεπω να κανει την εμφανιση του παλι!καμια ιδεα γτ μπορει να συμβαινει αυτο??οι μετρησεις μου ειναι κανονικες τουλαχιστον no2 no3 po4 nh4 ολα 0.οι αλλαγες γινονται κανονικα καθε δυο εβδομαδες κ αλλαγη ανθρακα και αντιφωσφορου.
|
Φυσιολογικο ειναι λογω αυξησης της θερμοκρασιας εχουμε μειωση του οξυγονου στο ενυδρειο και εμφανιση κυανο.
Μειωσε κατα 1 ωρα την φωτοπεριοδο και θα φυγει σιγα-σιγα;) |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:12. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board