Παράθεση:
Ιδιως αν το συγκρινεις με τη γυαλα που ειχε και χωρις φιλτρο. Μπορει αν θελει να του βαλει γυρω γυρω διακοσμητικα λιμνης και να το κρυψει το πλαστικο και να γινει πιο ωραιο και απο ενυδρειο. Ετσι κι αλλιως λιμνισια ψαρια ειναι τα χρυσοψαρα. Απο πανω τα βλεπεις. :cool: |
Παράθεση:
Φιλε immortal αυτο που κυριως με κανει να κολλαω (αν εννοεις οτι...φοβαμαι) ειναι κυριως οτι δεν θελω να τα χασω απο δικη μου βλακεια. Τα εχω αγαπησει, και δεν θελω να φυγουν...αδοξα :) ------------------------- Παράθεση:
Το GH θα σε γελασω, ουτε ξερω τι ειναι αυτο ουτε και πως μετριεται... Oταν λες αλλαγη νερου ακομα και καθε μερα, εννοεις εναν 15 λιτρο κουβα; Γιατι τοσο αλλαζω καθε βδομαδα. Η γλιτσα εχει ενα μαλλον ελαφρυ κιτρωνο χρωμα. Οταν πηγα μια μερα να καθαρισω το φιλτρο, μου γλιστρουσε απο τα χερια, σαν να το ειχες αλειψει με λαδι. Το δυχτακι, ναι για προστασια το εβαλα. Λογικα δεν πηδανε, αλλα ας μην το εχω αγχος αυτο :) |
χρησιμοποιώ και εγώ αυτό το κουτί από ικεα.
προς το παρόν είναι γεμάτο με όλα τα χομπίστικα σύνεργα.... αλλά αν χρειαστεί με μια αεραντλία ή μικρό φίλτρο (αναλόγως της καταστάσεως) μετατρέπεται κάλλιστα σε νοσοκομείο-καραντίνα ;) |
Παράθεση:
Με μετρηση GH μονο το γνωριζεις αυτο. Μετρας ποσο εχει η βρυση, μετρας και το ενυδρειο και βλεπεις τη διαφορα που δημιουργειται. Μαλιστα, η διαφορα GH ενυδρειου βρυσης δεν μπορει να οφειλεται μονο στην εξατμιση. Τις περισσοτερες φορες οφειλεται στο οτι δεν βαζουμε στο ενυδρειο ουδετερα διακοσμητκα υλικα (χαλικι, πετρες κλπ), αλλα ασβεστολιθικα. Οπως και να εχει αν το νερο της βρυσης σου ειναι νορμαλ "Αθηναικο" (μετριας σκληροτητας), για τα χρυσοψαρα ειναι μια χαρα, ακομα κι οταν ανεβαινει λιγο η σκληροτητα με την εξατμιση. Εξαλλου με μια πιο μεγαλη (50-60%) αλλαγη απο τις συνηθεις καπου καπου (προσεκτικα ομως, πολυ αργα η εισαγωγη του και ιδια θεροκρασια το νερο αλλαγης), γινεται καποιο ειδος reset. Για καθε μερα εγραψα να κανεις αναπληρωση της εξατμισης, οχι αλλαγη νερου. Η γλιστα μπορει να ειναι λιγη αλγη, μπορει να ειναι και αυτη η γλιτσα που φτιαχνεται για να αποικηθει μια επιφανεια απο βακτηρια νιτροποιησης. Συνηθως δεν υπαρχει προβλημα. Οι μετρησεις του νερου μπορουν να δωσουν καποια στοιχεια αν ολα πανε καλα. Οπτικα δεν σε ενδιαφερει ετσι κι αλλιως. ------------------------- Παράθεση:
|
Παράθεση:
Απλα με ανησυχει το γεγονος, οτι με την συνεχιζομενη αναπληρωση σε νερο, τα αλατα σταδιακα θα αυξανονται. Καπου διαβασα οτι χρησιμοποιειται για αναπληρωση αποσταγμενο νερο ή α.ο. Βεβαια στην δικη μου περιπτωση, το πολυ-πολυ να θελω 2 λιτρα νερο αναπληρωσης την ημερα (55 λιτρα περιπου ειναι το κουτι). Ειναι καλυτερα να αναπληρωνω καθε μερα ή μερα παρα μερα ή στην εβδομαδιαια αλλαγη να βγαζω μισο κουβα νερο και να προσθετω εναν; (σε νορμαλ συνθηκες δεν θα χει πεσει τοσο η σταθμη του νερου, ωστε να εχει προβλημα το φιλτρο) Οι μετρησεις νερου (αμμωνια-νιτρωδη-νιτρικα) ειναι καλες, ισως λιγο τα νιτρικα ανεβαινουν,αλλα δεν ειμαι και σιγουρος αν ειναι 20 ή 40, το πολυ-πολυ να αλλαζω νερο καθε 5-6 μερες και οχι καθε βδομαδα. |
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Οκ, σε ευχαριστω πολυ!
Ελπιζω...συντομα (μετα το καλοκαιρι) να παρω ενα κανονικο ενυδρειο, να μπορω κι εγω να τα χαιρομαι (βλεπω) περισσοτερο |
Με το καλο...;):p
|
Παράθεση:
|
Αρχιζω σιγα-σιγα να σκεφτομαι την αγορα ενος κανονικου ενυδρειου. Και αυτα να ειναι ακομα πιο ανετα αλλα κι εγω να μπορω να τα χαιρομαι ακομα πιο πολυ. Οταν το παρω αποφαση θα ζητησω την πολυτιμη βοηθεια σας για το πως και τι...
Αντιμετωπιζω μια κατασταση εδω και μερικες μερες, αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι προβλημα. Το ενα απο τα 2 εδω και 10 μερες περιπου δεν σταματαει να χ...ει. Οι ακαθαρσιες του ειναι αρκετα μακριες, σκουροχρωμες ομως (αυτο νομιζω ειναι θετικο) Το αλλο παλι απο χτες, καθεται αρκετα στον βυθο ή κοντα στο φιλτρο σαν να κοιμαται. Κανει και τις βολτες του, αλλα αρκετη ωρα καθεται κατω. Κατι αλλο δεν εχω παρατηρησει. Ουτε εξογκωματα, ουτε προβλημα πλευσης. Μετρησεις κανω τακτικα, ειναι καλες, αλλα νομιζω (δεν φαινεται και ξεκαθαρα με το τεστ της api) οτι εχω ανεβασμενα νιτρικα. Ηδη μειωσα των αριθμο των ημερων αλλαγης του νερου. Για το ενα ψαρακι τουλαχιστον σκεφτομαι μηπως εχει δυσκοιλιοτητα. Για το αλλο δεν ξερω. Εχετε καμια ιδεα βρε παιδια; |
Τα πολλα περιττωματα (σκουροχρωμα) δειχουν οτι εφαγε πολυ το ψαρι.
Απλα διορθωνεις τις ποσοτητες. Το "κρυψιμο" συνηθως υποδηλωνει φοβο, αγχος. Μπορει να εχει τρομαξει απο κατι (πχ δυνατο θορυβο), μπορει ομως να μην αισθανεται και καλα. Συνδυασμος και αλλων ενδειξεων (σημαδιων στο ψαρι, μετρησεων κλπ) μπορουν να βγαλουν ισως καποιο συμπερασμα. |
Την διατροφη θα την διορθωσω και θα κανω κι οπως πρεπει (μεχρι τωρα μονο flakes τα ταιζα)
Το ενα που κανει κακακια συνεχεια, ειναι κινητικο, πιστευω να ειναι θεμα διατροφης. Το αλλο μαλλον με ανησυχει περισσοτερο. Σημαδια δεν εχει κανενα, ουτε κατεβασμενα πτερυγια, ουτε στιγματα, ουτε τπτ. Απο χτες καθεται αρκετη ωρα στον πατο, κοντα στο φιλτρο και αυτο δεν ξερω, δεν μου μοιαζει για στρες. Δεν ξερω αν μπορω να κανω κατι, εκτος απο το να...περιμενω... Σε ευχαριστω Σπυρο... |
Τι θερμοκρασια δειχνει το θερμομετρο?
|
Θερμοκρασια εχει εκει γυρω στους 26.5-26.7 βαθμους ολο το καλοκαιρι. Τα ψαρακι το παρατητησα αρκετη ωρα το απογευμα. Καποια στιγμη καθοταν ακινητο λες και κοιμοταν ή ηταν σαν νεκρο. Ακομα και οταν εβαλα στην αποχη λιγη τροφη σαν δελεαρ, το αλλο λυσσαξε να φαει, ενω αυτο στεκοταν ακινητο. Αργοτερα 'ξυπνησε' εκανε λιγες βολτες, το αλλο παει συνεχως κατω απο την κοιλια του και τριβεται με συνεπεια συνεχως να το 'σπρωχνει'. Τωρα δεν ξερω τι κανουνε, ειμαι στην δουλεια. Αυριο το πρωι θα τα δω παλι. Μου φαινεται παραξενη η συμπεριφορα του, γιατι δεν εχω δει κατι αλλο, ανησυχητικο. Σαν ατονια μοιαζει
|
|
Τα αγγλικα μου δεν ειναι τελεια, αλλα απο οσα καταλαβα, αναφερεται κυριως σε θεματα θερμοκρασιας, ποιοτητας νερου και εσωτερικες λοιμωξεις.
Τα ΄αρνητικα΄ που εχω σιγουρα εγω ειναι τα αυξημενα νιτρικα, σιγουρα πανω απο 20, αλλα δεν μπορω με τπτ να προσδιορισω αν ειναι 30 ή ή 60 (το τεστ της api, απο τα 20 και πανω εχει παραλλαγες του κοκκινου χρωματος που ειναι αδυνατον να καταλαβεις). Κατι αλλο 'χτυπητο' δεν μπορω να σκεφτω. Καποια...προβληματα εχω με το φιλτρακι. 'Μπουκωνει' σχετικα ευκολα, και καθε 15 μερες το πολυ του κανω καθαρισμα. Μηπως στρεσαριστηκε απο τις συνεχεις 'επεμβασεις' μου; Αληθεια η τροφη τους, επειδη ειναι σε δωματιο, που καποια στιγμη, οταν ελειπα σε διακοπες, χτυπησε 30αρι μεσα, υπαρχει περιπτωση να χαλασε; Σκεφτομαι να τους αλλαξω το διαιτολογιο τους, να επαιρνα καλυτερα μερικες τροφες της Ocean Nutrition; Προς το παρων εχω μονο αυτη που τα ταιζω: Tropical Goldfish Color. Αν ναι, προτεινε μου τι τροφες να τους παρω ή οτι αλλο χρειαζεται εστω και προληπτικα, για να μην κανω συνεχως παραγγελιες (π.χ. μελαφιξ;...) Η θερμοκρασια που τα εχω, θελω να πιστευω οτι ειναι καλη. Τωρα αν εχει καποια εσωτερικη λοιμωξη, χαιρετισματα τοτε γιατι τουλαχιστον οπτικα δεν μπορω να διακρινω κατι. Το αλλο ψαρακι κανει συνεχως ακαθαρσιες. Σημερα και αυριο, λεω να μην τα ταισω, και να δωσω μετα αρακα. Και απο την επομενη να τους φτιαξω ενα πιο σωστο διαιτολογιο (ισως καποιο λαχανικο ή μεγαλυτερη ποικιλια flakes ή σπιρουλινα). Ειναι σωστη αυτη η σκεψη μου; |
Nai
........ |
2 Συνημμένο(α)
Βαζω 2 φωτος, μηπως και καποιος πιο εμπειρος, δει κατι που εγω δεν βλεπω...
Καθεται πλεον συνεχως κατω και διπλα στο φιλτρο. Αν κανει καποια κινηση, αμεσως ερχεται το αλλο και το κυνηγαει προσπαθωντας να τριφτει στην κοιλια του. Αυτο το κανουν εδω και μηνες, απο τον Μαιο περιπου. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 13:52. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board