Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=159)
-   -   επιτελους ανεβασα της πρωτες φωτογραφιες μου απο την λιμνη (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=35674)

maikl 02-07-10 19:39

...Πολυχρονος ρε Τολη...εστω και τωρα εστω και 'δω :smt041

lucy 03-07-10 08:31

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από apostolis veroia (Μήνυμα 461608)
lousi; μου στειλες:confused::confused::confused::confused::co nfused::confused::confused::confused::confused::co nfused::confused::confused::confused::confused:

Όχι δεν 'εστειλα σπόρους ιππομέας γιατί απλά δεν έχω! Είναι όλοι φυτρωμένοι στον κήπο μου! :D
Αν βιάζεσαι θα αγοράσεις κανένα φακελάκι. Είναι πολύ φθηνά. Αν όχι θα περιμένεις την "συγκομιδή" για να σου στείλω σπόρους:
Ipomoea purpurea morning glory:
-star of yalta (μελανί-μπλε με φουξ "άστρο")
-pink (ροζ με φουξ "άστρο")
-heavenly blue (γαλάζια)
-Scarlett O'Hara (κόκκινη)
-Kiss Me (λευκή με ρίγες μωβ και ροζ)

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...s-dscf9667.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...s-dscf9651.jpg

apostolis veroia 03-07-10 13:51

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από maikl (Μήνυμα 461611)
...Πολυχρονος ρε Τολη...εστω και τωρα εστω και 'δω :smt041

ευχαριστω maikl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ποτε θα ερθεις;
-------------------------
ειναι πολυ ωραιο το λουλουδι!!!!!!!!!!!!!! μπενει και στο νερο:confused: εγω εχω αλλα ειναι ασπρο και βγενει κατο στο εδαφος στο γκαζον! αν ειναι αυτο;

lucy 05-07-10 09:44

Όχι δεν μπαίνει στο νερό. Θέλει πολύ νερό. Θα μπορούσε όμως η γλάστρα του να ακουμπάει στο νερό για να έχει όσο νερό θέλει, και μετά γίνετε θεριό!

... αναρριχώμενο θεριό! :D

Δεν νομίζω να είναι ιππομέα αυτό που έχεις! Φυσικά δεν ξέρω τι είναι αλλά η ιππομέα είναι αναρριχώμενο, κι αν βρεθεί χωρίς στήριγμα έρπει πολλά μέτρα στο έδαφος.

MIXALIS CYPRUS 05-07-10 11:40

Ipomoea nil (morning glory) πολυ ομορφο φυτο ! Θα σου γεμισει το τοπο σιγα σιγα :)

in the pond 05-07-10 11:42

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από MIXALIS CYPRUS (Μήνυμα 462174)
Ipomoea nil (morning glory) πολυ ομορφο φυτο ! Θα σου γεμισει το τοπο σιγα σιγα :)

Μιχάλη, είναι πολλές οι ποικιλίες....επειδή όμως παίχτηκε ένα θεματάκι λίγο πιο πάνω, πήγαινε δες και αν έχεις άποψη πες την.;)

MIXALIS CYPRUS 05-07-10 12:07

Προσωπικα δεν εχω εμπειρια με τα συγκεκριμενα φυτα .

Ομως εχω φιλους που εχουν το morning glory που εβαλε στις φωτος η Λουση και ειδα οτι μπορει να καλυψει μεγαλη εκταση . Εχω και ενα γνωστο που του γεμισε την προσωψη του σπιτιου :D

Ενα ενδιαφερον αρθρο στα αγγλικα για το πως προηλθαν οι διαφορες ποικιλιες

http://forums.gardenweb.com/forums/l...151115316.html

Παντως η Ipomoea aquatica http://en.wikipedia.org/wiki/Ipomoea_aquatica μπορει να μπει σε λιμνη χωρις προβλημα

lucy 05-07-10 12:59

Μιχάλη ανάβεις φωτιές! Δεν την ήξερα την ιππομέα aquatica!

Οι απλές ιππομέες καλύπτουν ότι θες, το θέμα είναι πως τις καθαρίζεις από περίφραξη όταν ξεραθούν. Μέχρι και με φλόγιστρο δοκίμασα να τις κάψω, αλλιώς θέλει να ασχοληθείς ... σαν να κάνεις κέντημα!

MIXALIS CYPRUS 05-07-10 13:21

Ειναι και εκλεκτή λιχουδιά σε ορισμένες χώρες ! Φυσικά για άλλες χώρες είναι παράσιτο αφού στην Αμερική αναπτύχτηκε ανεξέλεγκτα δημιουργώντας περιβαλλοντικό προβλημα .Το ιδιo έγινε και με το pistia stratiotes στην ιδια χωρα .

Απο το ebay ειναι πολυ φθηνοί οι σποροι :cool:

in the pond 05-07-10 13:46

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από lucy (Μήνυμα 462189)
Μιχάλη ανάβεις φωτιές! Δεν την ήξερα την ιππομέα aquatica!

Οι απλές ιππομέες καλύπτουν ότι θες, το θέμα είναι πως τις καθαρίζεις από περίφραξη όταν ξεραθούν. Μέχρι και με φλόγιστρο δοκίμασα να τις κάψω, αλλιώς θέλει να ασχοληθείς ... σαν να κάνεις κέντημα!

Το θέμα είναι να μην τις φυτέψεις κοντά σε περίφραξη. Νομίζω ότι μια καλοφτιαφμένη ψηλή κατασκευή από καλάμι ή ξύλο είναι αρκετή για να στηρίξει το φυτό. Προσωπικά σκέφτομαι να τους παραδώσω τους κορμούς των φοινικιών μου για να ανέβουν απάνω... θα αραιώνω όμως το φυτό κατά διαστήματα, γιατί γνωρίζω που μπορούν να φτάσουν...

apostolis veroia 05-07-10 15:51

το θυμηθηκα το φυτο!!!!!!!!! εμεις παλυ το βελπουμε εδω στο χωριο σαν κακο φυτο γιατι η αναπτυξη του ειναι τεραστια!!!!! θυμαμαι την γιαγια μου που το ξεριζωνει με μανια!!!!!!!!!!!!!!!!! τυλιγετε παντου ακομα και σε αλλα φυτα με αποτελεσμα να μη μπορουν να αναπνευσουν:o

lucy 06-07-10 11:44

Μιχάλη καταλαβαίνω! Έχουμε δει πολλά τέτοια παραδείγματα! Από την λίμνη μου έβγαλα μερικά τροπικά φυτά που δεν πάγωσαν τον χειμώνα, γιατί η υπερχείληση βγαίνει σε στραγγιστικό κανάλι και λέω ... μήπως!

Με το eBay δεν ανακατεύομαι! όπου θέλουν αριθμούς καρτών κ.τ.λ. και ιδίως μέσω ίντερνετ ... μακριά! Αν κάποιος στέλνει αντικαβολή ή έστω και προκαταβολή πολύ ευχαρίστως! Καθαρά πράγματα!

Βασίλη δυστυχώς οι ιππομέες μπήκαν σε περίφραξη και γίνεται χαμός! :smt120 Βέβαια όταν ανθίζουν είναι υπερθέαμα, αλλά όταν ξερένονται ... μαύρα χάλια!

Αλήθεια σας είπα ποτέ πως λέγονται στα ποντιακά οι ιππομέες; Τεβεκούτσες τις λένε! Αστείο όνομα έτσι;:D
-------------------------
Ναι Απόστολε αυτό το πρόβλημα έχουμε κι εμείς! Κυριαρχεί εις βάρος άλλων λουλουδιών!

apostolis veroia 06-07-10 18:49

αλλα ειναι ωραιο το ατιμο!!!!!!!!!!!

lucy 06-07-10 18:56

Σήμερα είδα ότι τα πρώτα άνθη του ριγέ γονιμοποιήθηκαν. Σε λίγες μέρες θα έχουμε ώριμους σπόρους, ετοιμάσου!

apostolis veroia 06-07-10 19:16

βρε που να το βαλω και αυτο; αλλα ξερεις κατι; θα το περιορισω σε μια γλαστρα και θα την βαλω στο κεφαλι μου! χαχαχααχαχαχαχαχααχχα!!!!!!! πλακα κανω:grin::grin::grin: θα την βαλω πανω σε τσιμεντ ωστε να μην πεφτουν σποροι σε χωμα! τι λες:rolleyes:

lucy 06-07-10 19:31

Τι να πω; Βάλε και πότιζε πολύ! Εσύ ξέρεις το χώρο σου!

apostolis veroia 06-07-10 21:05

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από lucy (Μήνυμα 462481)
Τι να πω; Βάλε και πότιζε πολύ! Εσύ ξέρεις το χώρο σου!

οκ κουκλα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

in the pond 08-07-10 12:08

Λουσάκι, κοίτα τι ξέθαψα ψες στο διαδίκτιο...Φάνηκα τυχερός και μετά από πολλές προσπάθειες, τουλάχιστον να εντοπίσω τα είδη που έχω, βρήκα μεταξύ άλλων αυτό...:D:D:D

Το σημαντικότερο βέβαια βρίσκεται στην επόμενη φώτο... ;););)
Παιδιά, έχετε καταλάβει πως αλοιώς μπορεί να αναπαραχθεί το φυτό αυτό...? Αρα...?

Περισσότερα όμως για τις ιππομαίες θα τα βρείτε εδώ!!! συγκεντρωμένα...:p Προσωπικά έχω πάθει την πλάκα μου με μερικά είδη...

lucy 08-07-10 12:53

Λυπήσου με!!! :smt088 παθιασμένη γυναίκα είμαι! ότι φυτρώνει κι ανθίζει το θέλω απεγνωσμένα, :smt118 τα θέλω όλα! :smt088

Φτιάξτε μου έναν βοτανικό κήπο!!! :smt088

apostolis veroia 08-07-10 14:51

πολυ ομορφα!!!!!!!!!!!!!!!! θελω εκεινο με την ρηγα:D:D:D:D:D:D

in the pond 08-07-10 15:50

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από apostolis veroia (Μήνυμα 462988)
πολυ ομορφα!!!!!!!!!!!!!!!! θελω εκεινο με την ρηγα:D:D:D:D:D:D

Εγώ το Ipomoea beraviensis στη δεύτερη σελίδα
και το Ipomoea tuberosa στην τέταρτη σελίδα.

apostolis veroia 12-09-10 11:22

7 Συνημμένο(α)
τωρα που μεγαλοσαν λιγο τα φυτα μου ειπα να βαλω κανα 2 φωτογραφειες:D το φυτο που μου εδοσε loysi! το βρικα και στο ποταμι σε μια παραλιμνη που εχει διπλα! εχς παρει πολυ πραγμα απο αυτο το φυτο:D

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 02:20.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02319 seconds with 10 queries