Ωραια , συνεχισε κανονικα το baytril.
Τακη ακομα αναποδα ειναι ο κωλοτουμπας; Αν ναι, φτιαξε ενα σωσιβιο σαν της παγκαλινας. |
Γιάννη ο κωλοτούμπας θέλει βαρίδια, και όχι σωσίβιο :)
Αύριο είναι η 3η δόση Baytril, μετά θα στήσω πάλι καραντίνα και θα κανω και μια θεραπεία με Diamox. Θα πάρω όμως και άλλες 3 δόσεις Baytril |
Χθεσινοβραδυνό βίντεο με τον Πάγκαλο
https://www.youtube.com/watch?v=VLEQgHHhzpY Υπάρχει μια μικρή βελτίωση, τρώει μόνος του αν πέσει φαΐ μπροστά του και αντιδράει λίγο όταν πάω να τον πιάσω. Το σωσίβιο το έβγαλα γιατί του έκανε πληγές, που δεν με ανησυχούν προς το παρόν, έχει πιο σημαντικά προβλήματα. Επίσης με ανησυχεί το μάτι του |
Το ματι ξεφουσκωσε , υπαρχει ματι η το εχει χασει;
Τα σημαδια δεν ειναι τπτ οντως,με αλατι θα φυγουν αμεσως.. Ο κωλοτουμπας αναποδα ειναι ακομα; |
Ναι , υπάρχει το μάτι, αλλά είναι άσπρο.
Ο κωλοτούμπας το ίδιο, ανάποδα, αλλα είδα πως έφυγε το αιμάτωμα. |
Τρωει ο κολωτουμπας;
Δοκιμασες αρακα και epsom και παλι τπτ; Θεραπεια με Amoxil εκανες σε αυτον; Οσο για το σωσιβιο εννουσα τετοιο , με λιγο νερακι στο σωληνακι ,βυθιζεται ..αλλα παλι θα κανει πληγες.. Αν εχει ματι, δεν κανεις μια θεραπεια σε καραντινα ,με αλατι και pimafix μηπως και γινει τπτ;:confused: |
Θα τα ξαναβάλω στη καραντίνα το Σ/Κ, τα άφησα στο ενυδρείο να ηρεμήσουν λίγο, επί 1 μηνα + τα είχα τσακίσει στα φάρμακα τα κακόμοιρα
|
Κρίμα ρε τα ψαράκια. Κι εκείνος ο Πάγκαλος, πόσο ταλαιπωρημένος δείχνει ο κακομοιρης (ή είναι κορίτσι; ). Εν τω μεταξύ τώρα που τον είδα στην παλάμη σου αντιλήφθηκα το μέγεθός του. Πόσο χρονών είναι;
Τάκη συνέχισε δυνατά και καλή ανάρρωση! |
4 χρόνια τον έχω Πάνο, μαζί με το άλλο Black moor και το μεγάλο Comet, τα πρώτα μου ψάρια.
Ναι θηλυκό είναι αλλά του έμεινε το όνομα Ευχαριστώ βρε |
Λέω Σ/Κ να βάλω τη καραντίνα πάλι.
Το φίλτρο της καραντίνας δουλεύει συνέχεια στο κύβο και ρίχνω αμμωνία συνέχεια, η βιολογία έχει επανέλθει και είναι πολύ δυνατή, καθαρίζει 7-8ppmm αμμωνία σε 48 ώρες. Ο προβληματισμός μου όμως είναι άλλος, χωρίς θερμαντήρα έχει θερμοκρασίες 30+. Με τέτοιες θερμοκρασίες φοβάμαι να τα βάλω τα ψάρια, μάλλον πρέπει να φτιάξω ανεμιστήρια και για τη καραντίνα, που και πάλι με αυτή τη ζέστη που κάνει στο δωματιάκι φοβάμαι πως δεν θα κατέβει και πολύ. Αντε να βγάλω πάλι τα εργαλεία έξω |
Τακη , που θενα μεσα στο σπιτι δεν χωραει η καραντινα?
κατω / πισω / μπροστα απο το φυτεμενο σου? |
Στο σπίτι μόνο στο πάτωμα στο σαλόνι.
Θα κάνω δοκιμές σήμερα, θα ανοίξω το παράθυρο δίπλα (αυτό θα γινότανε γιατί πιάσανε για τα καλά οι ζέστες) βρήκα και κάτι παλιά 120αρια ανεμιστηράκια, το ένα μου φάνηκε πως δουλεύει σαν τουρμπίνα, δεν έχω ξαναδεί 120αρι να δουλεύει έτσι, από κάποιο ξεκοιλιασμένο pc. Το πρωί έβγαλα πάλι τα εργαλεία όπως καταλαβαίνεις, γιατί χθες που τελείωσα με τον ταχυθερμαντήρα έπεσε μια τακτοποίηση του χώρου :) (Νοικοκύρης :D) |
οκ, αν εχεις οτι χρειαζεται, φτιαξε και την ψυξη.. :p
αν εχει τοσο ζεστη ομως θα θελεις και αναπληρωσεις συχνα :rolleyes: |
Κάθε μέρα αλλαγή 90%-100% κάνω έτσι και αλλιώς, γιατί πέφτουν φάρμακα καθημερινά
|
Ε,τοτε..δεν υπαρχει προβλημα..
|
Πως παμε εδω;
|
Τα ίδια Έλενα, τώρα είναι και τα 2 στη καραντίνα για μια 5μερη θεραπεία με Diamox, αλλά δεν βλέπω κάποια βελτίωση, θα έλεγα πως δείχνει χειρότερα, ίσως να πέφτει και η ψυχολογία του που είναι μόνο του γιατί κάθεται ακίνητο στο πλάι , ενώ στο ενυδρείο έκανε και καμιά βόλτα ή έψαχνε για φαΐ.
Το Σ/Κ θα τα επιστρέψω στο ενυδρείο για μια σειρά από ενέσεις Baytril πάλι, πλέον δεν ξέρω κάτι άλλο να κάνω, στέρεψα από ιδέες και λύσεις. Παιδιά να σας πάω και κάτι άλλο που παρατήρησα και μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση. Έχω και άλλο ένα black moor, τον Αγαθούλη, όλο αυτό το καιρό που λείπει ο Πάγκαλος το έβλεπα πιο υποτονικό, γύρναγε , έψαχνε για φαΐ , αλλά πολλές φορές καθόταν σε μια γωνία. Όταν έβαλα τον Πάγκαλο πήγε και έκατσε από πάνω του για πολλές ώρες , πολλές φορές το είδα πως πήγαινε και το σκούνταγε, και αρκετές φορές κούρνιαζε δίπλα του και πλέον ποτέ μόνο του, λες και τον έψαχνε όλον αυτό τον καιρό βρε παιδιά. Αυτή η συμπεριφορά με παραξένεψε πάρα πολύ |
Είναι ψυχούλες τα ζωντανά. Εμείς δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι και ζούμε στον κόσμο μας.
|
Πραγματικά τα ψάρια μας έχουν τα φιλαράκια τους , το βλέπω και στα δικά μου (τα χρυσόψαρα) που κάνουν ομαδούλες και έχουν τις "αδυναμίες" τους ;)
Στα betta έχω δεί ανάλογες συμπεριφορές σε πιο έντονο βαθμό . Και μετά σκέφτεσαι ότι υπάρχουν και κάποια δίποδα που χρησιμοποιούν τα ψάρια σαν διακοσμητικά και θέλεις να ..... zw |
Τα ψαρια εχουν νοημοσύνη Τάκη, η συμπεριφορά του δεν έπρεπε να σε παραξενεύει αλλά να σε κάνει να τα θαυμάζεις και να τα αγαπάς περισσότερο. Καλή συνέχεια στις θεραπείες σου και να εχουμε καλά νέα.
....και για να ευθυμησουμε λίγο στο μελαγχολικό θέμα σου, αυτό με το κούρνιασμα που κάνει ο Αγαθούλης στον Πάγκαλο, το κάνω κι εγώ σε μια συνάδελφο. Όταν τη βλέπω στο γραφείο, πάω κουρνιάζω δίπλα της, της τρίβομαι λιγο, τις κάνω γλύκες άλλες φορες με σπρώχνει άλλες με βρίζει.......γυναίκες ρε φίλε, ούτε τόσο δα να μοιασουν στα ψάρια! |
:D:D:D:D:D Πάνο
Εμεις τις διώξαμε τις γυναίκες από το γραφείο γιατί όλοι πηγαίναμε να κουρνιάσουμε :p |
Τη Παρασκευή επέστρεψα τα ψάρια στο κυρίως ενυδρείο,
με το Diamox δεν είδα κάποια βελτίωση, συνεχίζω βάζοντας Flagyl στο φαΐ τους και τα ταΐζω με το χέρι, για να μη φάνε τα άλλα με το φάρμακο. Χθεσινό βίντεο Ο Αγαθούλης δίπλα στον Πάγκαλο, αυτό γίνεται συνέχεια https://www.youtube.com/watch?v=xE3b2fMygCo και σημερινό βίντεο που ο Πάγκαλος ψάχνει για φαί https://www.youtube.com/watch?v=KF8IAl2o0JM Όπως θα δείτε τα σημάδια από τη γάζα έφυγαν από μόνα τους, χωρίς αλάτι ή άλλο φάρμακο ή βοήθημα, αυτό μου δίνει να καταλάβω πως ο οργανισμός του λειτουργεί πολύ καλά, όπως επίσης έχουν φύγει τα περισσότερα σημάδια από τραυματισμούς στη καραντίνα, μόνο ένα καινούριο έχει μείνει |
αχ βρε Τάκη χαρά στο κουράγιο σου.
μακάρι να γίνει καλά το ψαράκι σου. |
Και τα δυο βίντεο είναι φοβερά συγκινητικά
Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Φοβερά τα βιντεάκια,ειδικά το πρώτο.. εύχομαι να πάνε όλα καλά :)
|
Όλα αυτά τα ψάρια με σχήμα πέρα του φυσιολογικού εγώ τα ταιΖω με τροφές που μόλις τις ρίξεις βυθίζονται και ποτέ δεν είχαν κανένα πρόβλημα!
Στάλθηκε από το XT1068 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Ουτε εμεις τα ταιζουμε απο την επιφανεια..δυστυχως δεν ειναι μονο αυτο , η λυση για την ευαισθησια της κυστης τους.
|
Τι να πω δεν ξέρω ίσως να έτυχε σε εμένα να μην έχουν πρόβλημα
Στάλθηκε από το XT1068 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Δεν έχουν πρόβλημα ή δεν έχει αποδειχθεί πως δημιουργείται πρόβλημα με τροφές που επιπλέουν. Παρόλα αυτά τα ταΐζω με τροφές που βυθίζονται, και εδώ και πάνω από 1 χρόνο μόνο DIY τροφή
|
λες να παιζει Τακη ρολο και μονο η diy τροφη?
κι εγω τις ειχα κοψει κανα 6μηνο και εδινα μονο diy , αλλα ξανα αρχισα και εργοστασιακες.. |
δεν ξέρω βρε Γιάννη, και δεν είναι συνέχεια ίδια, κάθε φορά όλα και κάτι διαφορετικό θα βάλω μέσα
|
Μόλις βρήκα τον Κωλοτούμπα νεκρό :(
ανέβασα το βαρέλι από την αλλαγή στο φυτεμένο και τον βρήκα να μην αναπνέει. Και εδώ και 2-3 ημέρες δεν έτρωγε, όπως δεν έφαγε και το απόγευμα. Ίσως να είναι καλύτερα έτσι γιατί παιδευόταν το κακόμοιρο. Ο Πάγκαλος έχει μια μικρή βελτίωση, κολυμπάει πιο πολλές φορές πλέον και ψάχνει τακτικά για φαι, τρώει κανονικά και με το παραπάνω, αλλά σαν να κουράζεται και εκει που κολυμπάει πέφτει ξάπλα. Ισως να μην έχει δυνάμεις ακόμα, ελπίζω να στρώσει |
:(:(Λυπάμαι Τάκη μου .
Μακάρι να τα πάει καλά το άλλο . Χαρά στο κουράγιο σου !! |
Κρίμα ρε φίλε αλλά η αλήθεια είναι ότι υπέφερε κι όλας. Κρίμα.
|
Φίλε τι να πω? Το προσπάθησες. Αλλά ίσως είναι καλύτερα για να σταματήσει να παιδεύεται το καημένο.
Μακάρι να γίνει καλά το άλλο τουλάχιστον. |
Λυπαμαι...
Μακαρι να στρωσει το κοριτσι σου.. |
Η προσπάθεια από την μεριά σου έγινε, δεν ήταν και μικρή. Κρίμα για το ψαράκι, ελπίζω να γίνει καλύτερα και το άλλο. Καλό κουράγιο.
|
Κριμα πολυ κριμα κ.τακη :(
Μακαρι να πανε ολα καλα και η προσπαθεια ειναι που μετραει και οτι εχετε κανει και συνεχιζετε να κανετε,οτι περναει απο το χερι σας για το καλυτερο... |
Κριμα βρε Τακη και για το ψαρακι και για την τεραστια προσπαθεια που εκανες.
Ελπιζω ο παγκαλος να τα καταφερει και να γινει οπως πριν. |
Μακάρι όλοι να σεβόμαστε τα ψάρια μας όσο εσύ τα δικά σου.
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 10:16. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board