Υποψιάζομαι ότι μιλάς για το ενυδρείο της Eheim, για να λες 84 λίτρα! Το συγκεκριμένο έχει και κόντρες στις πάνω μεγάλες πλευρές (όχι από άκρη σε άκρη) και είναι μια χαρά. Βέβαια νομίζω ότι είναι λίγο δύσκολο το καπάκι του για να βάλεις ανεμιστηράκια αν χρειαστεί, θα το κοιτάξω και θα σου πω αν όντως ενδιαφέρεσαι για αυτό.
|
Παράθεση:
http://www.petsupermarket.gr/4005/πρ...40cm-84lt.html Hagen > Water home 60x35x40cm 84lt Ερωτήσεων συνέχεια : Μπορώ να διατηρήσω κερατοφυλλο....σε κουβά με νερό, χωρίς καμία απολύτως φροντίδα??? |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Μου έδωσε φιλος καποια ποσότητα και θα ηθελα να την κρατησω, γιατι ειναι σε καλη κατασταση :rolleyes: |
Παράθεση:
Εγώ θα έβαζα ένα απλό λαμπατέρ γραφείου, μια λάμπα οτιδήποτε.. Για πόσες μέρες μιλάμε?? |
Παράθεση:
Κυριως με ενδιαφέρει αν χρειάζεται αλλαγη το νερο? Με τη θερμοκρασια το παλευω. Δεν ανεβαινει πανω απο 25-26 |
Αλλαγή όχι.. μπορείς να του ρίχνεις το νερο του ενυδρείου σου όταν κάνεις αλλαγή, για να έχει τίποτα να ζησει:D
|
Παράθεση:
Γι αυτό γίνεται ο "αγωνας"! ;) Να βρω το κερατοφυλλο οταν θα επιστρεψω Ερώτηση : Το ένα θερμόμετρο παλαιού τύπου (υδραργύρου) δείχνει 24οC και το νέο που πήρα (ψηφιακό) (http://www.ebay.com/itm/130519667068?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p398 4.m1497.l2649) δείχνει 25,3οC Ποιο απ τα δυο να εμπιστευτώ? Μάλλον του υδραργύρου?:rolleyes: Ενημέρωση για όποιον ψάχνει για ταίστρα: (χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση), Πήρα μια σχετικά φθηνή ταίστρα από το ebay, την οποία δοκιμάζω εδώ και 15 περίπου μέρες και δουλεύει μια χαρα... http://www.ebay.com/itm/130499141105...84.m1497.l2649 |
Παράθεση:
Μετρησε με το ψηφιακο κατι που ξερεις τι θερμοκρασια έχει αν μπορείς.. Ας πούμε σε πάγο που λιώνει.. Η στην μασχάλη σου.. Αν βγάλει 37,9 αυτο είναι που χανει:D |
Παράθεση:
Γιατί μέτα την απάντηση, καταλαβαίνω πόσο ηλίθια ήταν η ερώτηση!!!:D:D Θα μετρήσω και με τα δυο θερμόμετρα... παγο που λιώνει!;) Φυτά Vattenral από ΙΚΕΑ. Ξέρω ότι οι απόψεις διαφέρουν. Αλλοι δεν τα πλησιάζουν ποτέ, σε άλλους έχουν πάει μια χαρά Μια πληροφορία που ίσως βοηθήσει όσους ενδιαφέρονται (ελπίζω να μην ανοίξω νέο θέμα για τα φυτά του ΙΚΕΑ!!! :)) Τα φυτά με τη σειρά που εμφανίζονται στη φωτογραφία ειναι τα : 1. Ludwigia peruviana 2. Lilaeopsis 3. Bacopa monnieri 4. Cabomba caroliniana |
τα ψηφιακα οργανα ειναι ΑΠΟΛΥΤΗΣ ακριβειας, εαν και εφ οσον ειναι σωστα καλλιμπραρισμενα.
Το συγκεκριμενο στη φωτο σε σχεση με τα βιομηχανικα οργανα μοιαζει περισσοτερο με παιχνιδι απο τα jumbo οποτε με καποια επιφυλλαξη αλλα λογο εμπειριας θα ελεγα πως μαλλον το ψηφιακο ειναι αυτο που χανει. Σχετικα με κερατοφυλο σε κουβα, ειχα προσπαθησει κι εγω να διατηρησω γιατι ειχα πολυ και το λυπομουν να το πεταξω (και τα φυτα ζωη εχουν, ασχετα αν ειναι διαφορετικη απο μας και δε μπορουμε να την κατανοησουμε) αλλα δεν πετυχε το πειραμα |
Παράθεση:
|
ρε παιδια συγνωμη που προκειτε να ρωτησω κατι τοσο ακυρο αλλα τα φυτα του ικεα ειναι καλα για ενυδριο?
|
Παράθεση:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread....C+%C9%CA%C5%C1 http://www.aquatek.gr/vb/showthread....C+%C9%CA%C5%C1 http://www.aquatek.gr/vb/showthread....C+%C9%CA%C5%C1 http://www.aquatek.gr/vb/showthread....C+%C9%CA%C5%C1 Απλά δεν θέλω να ανοίξω κι εγώ θέμα με τίτλο "ΦΥΤΑ ΙΚΕΑ", γι αυτό και σου έγραψα να διαβάσεις τα προηγούμενο ποστ :D Το μοναδικό σίγουρο ειναι... πως τα έχει με 1.5 ευρώ το κομματι και ειναι σε καλή κατάσταση (εμφάνιση εννοώ) |
αυτα τα φυτα θελουν και λιπασμα και κατα τι γνωμη σου να ταεμπιστευτω για πειτε γνωμεσ/.... ακ αι πριν λιγες μερες βρηκα στην παραλια κατι υπερωχα κοχιλα τεραστια το ενα ισα ισα χοραγε στην παλαμη μου να τα βαλω στο μελλοντικο μου ενυδρειο και αν ναι χρειαζοντε και καποια αποστειρωση?
|
Σαν γεωπονος δεν μπορεις να βοηθησεις με την αποψη σου?
Την εμφανιση του φυτου μπορει να την καταλαβουμε σχεδον ολοι. Αν ειναι υδροβιο ενα φυτο (καταλληλο γο βυθισμα ολοκληρο στο νερο) και οχι υδροφιλο (τα φυλλα εκτος νερου), ειναι θεμα που πρεπει ο καθενας να κοιταζει ξεχωριστα ανα περιπτωση. Αυτο ομως που δεν ξερουμε ειναι αν ειναι "προετοιμασμενα" και καταλληλα τα φυτα, να μπουν σε νερο με ζωντανους οργανισμους (και φυσικα να παραμεινουν ζωντανοι :p), ή αν θελουν καποια προτοιμασια και ποια? ------------------------- Κι αν ειναι χρησιμη η συζητηση, μπορει να αποκοπει σε νεο θεμα με καταλληλο τιτλο |
με τα κοχυλια που βρηκα τι γινετε τα βαζω κανονικα μεσα?η να τα βαλω πρωτα σε χλωρινη και τετιοα?
|
Παράθεση:
Απλά είναι τελείως διαφορετική η επιστημονική προσέγγιση στο θέμα κι άλλο οι προσωπικές εμπειρίες και πολύ περισσότερο δεν γνωρίζουμε τι έχει κάνει η κάθε εταιρία στα συγκεκριμένα φυτά (ψεκασμούς κλπ) Είναι δεδομένο πως σχεδόν όλα τα υδρόβια φυτά μπορούν να αναπτυχθούν εντός ενυδρείου Που σημαινει πως αν δούμε ενα φυτό (πχ του ΙΚΕΑ) να είναι ολόκληρο βυθισμένο στο νερό, τότε θεωρείται υδρόβιο, άρα "κάνει" για ενυδρείο Δεν μπορώ να αγνοήσω όμως τις απόψεις όσων δοκίμασαν κάποιο απ τα φυτά του ΙΚΕΑ και μετά από λίγο καιρό είχαν πρόβλημα με ψάρια ή γαρίδες (ανάλογο μπορεί να συμβεί και με φυτά από πετ σοπ...) Γενικά πάντως ισχύει πως τα υδρόβια κάνουν για ενυδρείο Η τιμές τους στο ΙΚΕΑ είναι χαμηλές Σε προηγούμενο ποστ μου, ανέφερα σε φωτο...το είδος 4 φυτών που πουλάει το ΙΚΕΑ - φυτά τα οποία πωλούνται και σε μαγαζιά με ενυδρεία Πχ Bacopa & Cabomba Απο εκεί και περα...ο καθένας...διαβάζει, κρίνει και επιλέγει αναλόγως ;) Σ οτι αφορά την προετοιμασία, είναι ακριβώς η ίδια με τα φυτά που αγοράζουμε από κάποιο πετ σοπ. Δεν νομίζω να πρέπει να υπάρχει διαφορά Έχω ήδη ποστάρει...πως θεωρώ ότι έχασα όλες τις red cherry μου, αμέσως μετά την είσοδο νέου φυτού, αγορασμένο από πετ σοπ, το οποίο δεν είχα πλύνει ούτε στο ελάχιστο (ξέρω ότι ενδεχομένως να μην είναι η μοναδική αιτία θανάτου...το έχουμε ήδη συζητήσει) http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%...B5%CE%AF%CE%BF "...Εκτός από τα ψάρια, στο ενυδρείο μπορούν να προστεθούν και υδρόβια φυτά, τα οποία προσδίδουν στο ενυδρείο ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα και προσφέρουν και στα ψάρια που ζουν μέσα μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας. Τα υδρόβια φυτά προέρχονται κυρίως από καλλιέργειες στην Αμερική και στην Ασία..." |
Ναι δεν ειπε κανεις οτι δεν κανουν τα υδροβια φυτα για ενυδρειο, ουτε οτι δεν ειναι χρησιμα.
Αυτο ειναι δεδομενο. Αρκει να ξερουμε ποιο φυτο ειναι υδροβιο και ποιο οχι. http://www.aquatek.gr/vb/showthread....FC%F6%E9%EB%EF Το θεμα εμπιστοσυνης ειναι τωρα πολυπλοκο. Υποτιθεται οτι τα φυτα των πετσοπ, προοριζονται για ενυδρειο (αν και εχουν και υδροφιλα για paludarium κλπ) και πρεπει να προσεχουν τη συντηρηση τους με ουσιες καταλληλες για ζωντανους οργανισμους κλπ Στο Ικεα και γενικα σε φυτωρια κλπ δεν ειναι υποχρεωμενοι να το κανουν και μεταφερεται σε εμας η ευθυνη της προσοχης. ΟΚ και εγω εχω βαλει φυτο (μαλιστα οχι υδροβιο) απο φυτωριο στο ενυδρειο, αλλα το προετοιμασα, καθαριζοντας το καλα (ιδιως τις ριζες που θα εμπαιναν μεσα, αφου ειχαν χωμα) και αφηνωντας το σε καραντινα για ενα μηνα (και φυσικα δεν το βυθισα ολοκληρο στο νερο) |
Παράθεση:
ποθο? για πες τη διαδικασια με τις ριζες. (προφανως τις πλενεις με νερο βρυσης) κανεις καποια διαδικασια απολυμανσης? (esha2000 η κατι σχετικο? ) |
Ποθο και Φυλλοδεντρο.
Πλυσιμο με νερο βρυσης να γινουν γυαλι οι ριζες. Απολυμανση δεν εκανα (με χλωρινη ως συνηθως που χρησιμοποιω για απολυμανση) γιατι τις ριζες τις καιει. Κανει μονο για φυλλα και αναλογα το παχος τους. Φαρμακα δε εχω χρησιμοποιησει, ισως οντως καποια να ειναι χρησιμα, αλλα τα φυτα απο φυτωριο τα φοβαμαι πιο πολυ για χημικα και οχι για παθογονα. Η παραμονη των φυτων σε καραντινα (κοινως μεγαλος κουβας :D) με αλλαγες νερου για 20-30 μερες με εφτασαν να νοιωσω οτι εβγαλαν οτι ειχαν να βγαλουν. Ηταν ρισκο φυσικα χωρις σωστο ελεγχο και με μονο κρητιριο τη διαισθηση, αλλα τι να εκανα? Να εβαζα ενεργο ανθρακα μονο στην αρχη? |
σκεφτομαι κι εγω τωρα που αρχισα να αναβαθμιζω σε sump να αρχισω να τα φυτευω.
Το esha2000 υποτειθεται πως ειναι πολυ καλο απολυμαντικο για καραντινες κτλ, οσο για ενεργο ανθρακα δε το βλεπω κακη ιδεα για λιγο καιρο, ομως ετσι δε θα στερησουμε εντελως την τροφη απο το φυτο? Οσο τα ειχες στον κουβα εριχνες κανενα λιπασμα η απλα νερο? |
Τιποτα μονο νερο.
Γιαυτο ημουν επιφυλακτικος για τον ανθρακα. Αλλα και τι χρησιμο για φυτα να κρατησει? αφου δεν εριχνα τιποτα. |
εριχνες... ...νερο
δεν εβαζες υποθετω απο ΑΟ, αρα περιειχε αρκετα ιχνοστοιχεια. Αυτο που δεν ξερω ειναι αν οι ριζες βγαζουν κατι η οχι... (εδω ο γεοπονος μπορει υποθετω να μας πληροφορησει καλυτερα) |
Καλημέρα
Μια γενική τοποθέτηση για τα φυτά των ενυδρείων...και τα φυτά του ΙΚΕΑ Επιστημονική άποψη για το θέμα, δεν μπορεί να υπάρξει Κανείς μας δεν ξέρει σε τι συνθήκες τα παράγουν και τι ψεκασμούς έχουν κάνει. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο ΙΚΕΑ αλλά και στους προμηθευτές των πετ σοπ. Θεωρούμε απλά πως το πετ σοπ είναι πιο κοντά στο χόμπυ μας (ισχύει όμως πάντα???) Όπως ήδη έγραψε κι ο Σπύρος : "Υποτίθεται...ότι τα φυτά των πετ σοπ, προορίζονται για ενυδρείο" Για μένα ισχύει το ποιον εμπιστεύεσαι και το τι κανεις από εκεί και πέρα για να μειώσεις τις πιθανότητες να συμβει κάτι Ορισμένα από τα φυτά του ΙΚΕΑ είναι υδρόβια. Αυτά, από θέμα συνθηκών, μπορούν να τοποθετηθούν σε ενυδρείο Επίσης το αναφέρουν πλέον στη συσκευασία. Στο παρελθόν νομίζω πως κάτι τέτοιο δεν αναφερόταν Από εκεί και πέρα ο καθένας παίρνει ότι μέτρα προφύλαξης κρίνει ως σωστά...και πράτει ανάλογα Εγώ πάντως, μετά τη δυσάρεστη εμπειρία που είχα με φυτό από πετ σοπ..."δοκίμασα" και του ΙΚΕΑ Τρέχουν κανονικά εδώ και πολύ καιρό Αυτό που έκανα, είναι να τους αλλάζω για πολλές μέρες το νερό (πριν τα βάλω στο ενυδρείο), να καθαρίσω πολύ καλά κάθε μαραμένο φύλο ή ξένο σώμα που είχαν, να ξεπλύνω πολλές φορες τις ρίζες τους...και στη συνέχεια "μπλουμ"! Οι red cherry...& τα gappies...τα απολαμβάνουν ιδιαίτερα!;) ------------------------- Παράθεση:
Αυτό ισχύει για όλα τα ήδη φυτών Και μια που μιλάμε για φυτά...τρία πολύ ενδιαφέροντα άρθρα http://www.istellas.gr/aquarium/plants_anatomy.html http://www.istellas.gr/aquarium/plants_planting.html http://www.istellas.gr/aquarium/my_h...nts_place.html (άσχετο με το θέμα...αλλά ενδιαφέρον!) ------------------------- Το φιλτρο που ειχα στο ενυδρειο μου...απο σήμερα μας άφησε χρόνους Όσο κι αν το καθαρισα...τόσο εξωτερικά....όσο κι εσωτερικά, όσες φορές κι αν πέρασα το σφουγγαρακι στους σωλήνες...όσες επανεκινησεις κι αν έκανα...οι στροφές του είναι ελάχιστες. Σχεδόν δεν δουλεύει Ένας φίλος μου έδωσε το resun magic jet 380 το οποίο όμως αναφέρει πως είναι για 40-80 λίτρα. Το ενυδρειο μου είναι 30λίτρο Μου είπε να το τοποθετησω με το spray bar...για να μείωση την κλυκλοφορια Εχω μεταφέρει το βιολογικό υλικό απο το παλιό μου φιλτρο, πρόσθεσα λίγο ακόμη γιατί είναι αρκετά μεγαλύτερος ο χώρος του, δεν ξέρω ομως αν το spray bar πρέπει να είναι εκτός η εντός νερού;;; Το άνοιξα και έχει αρκετά δυνατή κυκλοφορία...με το spray bar εντός νερού. Πρέπει να το εχω πάνω απ την επιφανείς του νερού η όχι; Καμία ιδέα;;;;;; |
Συνηθως μεσα το spraybar, ισα να κινειται η επιφανεια του νερου.
Αν ειναι ψαρια που δεν θελουν δυνατη ροη ή οξυγονωση (πχ μονομαχος) το στρεφουμε καταλληλως για να "σπαει" η ροη (ακομα και προς το τζαμι) |
Τα spraybar δεν σας βουλώνουν ρε παιδιά??
|
Παράθεση:
Κάτι ακόμη. Ο καδος του έχει αρκετό χώρο. Κράτησα το σφουγγάρι που είχε, έβγαλα τον άνθρακα κσι μετέφερα το mini siporax από το παλιό μου φίλτρο προσθέτοντας λίγο ακόμη. Χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο? Πχ να προσθέσω κι άλλο σφουγγάρι? |
Ασε τι λενε.
Εσυ θα κοιτας, ενα φιλτρο να εχει τον καδο που πρεπει και τη ροη που πρεπει, για το ΔΙΚΟ σου ενυδρειο. Αν ειχε ρυθμιση ροης θα ηταν καλυτερα |
Παράθεση:
Από υλικα πρέπει να κάνω κάτι επιπλέον? Χωράει κι άλλο σφουγγάρι. Ή μήπως θα το μπουκωσω? Ο άνθρακας που έβγαλα αποθηκεύεται για μελλοντική χρήση? |
Οχι το ανθρακα τον πετας.
Στο χωρο μπορεις να βαλεις οτι θελεις. Σφουγγαρι ή filterwool αν νομιζεις οτι πρεπει να μειωσεις τη ροη. Βιολογικο πορωδες υλικο αν νομιζεις οτι πρεπει να αυξησεις τη βιολογια γιατι δεν φτανει για την ιχθυοφορτωση. |
Παράθεση:
Κάποια πρόταση για βιολογικό πορωδες? Μπαίνει ανάμεσα στο σφουγγάρι και το siporax? |
Για μένα εάν έχεις να βάλεις βάλε, αλλιώς μην πάρεις τίποτα επιπλέον. Μόνο κοίτα μήπως είναι καλύτερα να κάνεις "σάντουιτς" γιατί αν θυμάμαι καλά είναι λίγο ανοιχτό το σημείο που ρουφάει το impeler, μην τραβήξει τίποτα και φρακάρει.
Τον άνθρακα φύλαξέ τον κάπου να βρίσκεται αν είναι αχρησιμοποίητος. |
Παράθεση:
|
Συνήθως μαύρα είναι τα σφουγγάρια με άνθρακα, αλλά αυτό είναι ένα κλασικό σφουγγάρι.
|
Ααα ειπες "εβγαλα" και υπεθεσα απο το ενυδρειο χρησιμοποιημενο.
Κατι αλλο Πολλα κινεζικα φιλτρα, βαζουν απλο σφουγγαρι σε μαυρο χρωμα αντι για μπλε, χωρις να ειναι ανθρακας. Η σειρα που θα βαλεις τα υλικα εξαρταται απο το σημειο εισοδου του νερου και την πορεια του μεσα στο φιλτρο. οπως και το αν "προφυλλασεται" ο θαλαμος της φτερωτης οπως ειπε ο Στελιος. Πρωτα μπαινουν τα μηχανικα υλικα (συνηθως σφουγγαρι) και μετα τα πορωδη βιολογικα, με τελευταιο καποιο ψιλοτρυπο υλικο (πχ filterwool) για να κανει λεπτομερη καθαρισμο απο αιωρουμενα. Αν ειναι δυσκολη ομως η προσβαση στο filterwool, και επειδη αυτο μπορει να βουλωνει πιο ευκολα και να θελει πιο συχνο καθαρισμα απο ατα υπολοιπα υλικα, μπορουμε να μη βαλουμε τιποτα ή να βαλουμε καποιο σφουγγαρι παλι. Επισης προσοχη θελει το ανακατεμα βιολογικων υλικων διαφορετικης μορφης. πχ αν βαλεις substrat pro μαζι με siporax, θα παει και θα χωθει μεσα στο μακαρονι και θα το φραξει. Σε αυτη την περιπτωση βαζουμε τα υλικα σε ξεχωριστα δυχτακια (αλλα αυτο προτιμαται σε μεγαλα ενυδρεια). Στη θεση σου θα εβαζα ολο siporax απο τη στιγμη που εχεις ηδη τετοιο μεσα. Αν ο θαλαμος τη φτερωτης ειναι ανοιχτος και υπαρχει περιπτωση να μπει μεσα υλικο (ιδιως αν ειναι filterwool), θα μπει μεσα και θα σφηνωσει η φτερωτη. Εκει βαζουμε καποια φετα σφουγγαρι να προφυλλασει την εισοδο της φτερωτης. |
Άρα κάνω σάντουιτς. Σφουγγάρι...mini siporax (όσο πιο πολύ χωράει) ...και μετά πάλι σφουγγαρι
Ευχαριστώ!!!! |
........
Καλημέρα σε όλους
Από την Πέμπτη σας αποχαιρετώ και επίσημα για καλοκαιρινές διακοπες...και με το καλό επιστρεφω την πρωτη εβδομάδα του Αύγουστου Ελπίζω και εύχομαι...όταν επιστρέψω, να βρω στο ενυδρείο μου όλα όσα άφησα...στην ίδια ακριβως κατάσταση :) Μέχρι την Πέμπτη, απλά θα μπαίνω στο φόρουμ...για διάβασμα και τπτ άλλο. Καλή συνέχεια σε όλους...και σ οτι αφορά στο φορουμ ελπίζω και ευχομαι να διορθωθουν αυτά τα οποια διάβασα σήμερα το πρωι (αναφέρομαι στα ποστ του ΣΚ - τα οποια είχαν επαναληφθεί και στο παρελθον)...τα οποία δεν δελεάζουν κανέναν αρχάριο να ασχοληθεί και παραμείνει φαν του συγκεκριμένου χόμπυ! Οταν είσαι νέος και ζητάς απαντήσεις, το μόνο που δεν θελεις να διαβάζεις ειναι εξυπναδούλες, καρφώματα (δεν μου φταίνε σε τπτ οι κατινες για να γράψω ξεκατινιασματα), ειρωνίες και υφάκια. Σορρυ για το δικό μου υφος, αλλά το επίπεδο ορισμένων έχει πιάσει πάτο Ανθρωποι πισω απο ενα πληκτρολόγιο είμαστε όλοι, αλλά δεν χρωσταω τιποτε σε κανέναν να μου μεταφέρει τα προσωπικά του προβλήματα στις απαντήσεις που δίνει μέσα στο φόρουμ! Δεν ειναι του χαρακτήρα μου να κανω υποδειξεις, αλλά οταν κάτι με ενοχλεί, οφείλω να το λεω Και δεν μ απασχολει εαν με αφορμή το δικό μου ποστ...ορισμένοι (ος) βρεθούν(ει) με κόκκινη κάρτα εκτός φόρουμ Κι όποιος κατάλαβε...κατάλαβε ;) EDIT : Και για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις, δεν αναφέρομαι σε μέλη το φορουμ, τα οποια με εχουν βοηθησει στις "δικές μου" ενοτητες. Αυτοί ειναι κυριοι...με κεφαλαίο Κάπα! ------------------------- Παράθεση:
Το νέο φίλτρο μου έχει μόνο έξοδο (πχ το spraybar)! Χάνω κάτι??? :? (ως προς τον τρόπου που δουλευει εννοω) |
Πήγαινε εσύ τις διακοπές σου να χαλαρώσεις (ελπίζω να έχεις προνοήσει για το ενυδρείο:)) και ασ' τα τα άλλα! Το φόρουμ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα λειτουργήσει ομαλά.
|
Παράθεση:
Και δεν το είπα ως υποδειξη Απλά ειναι ενοχλητικό... Και σταματω εδω :) |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 05:38. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board