mmm για το ποσο συντομα θα πεσει δεν το ξερω.οτι ειναι επικινδυνο ειναι σιγουρα σχεδον σαν την αμμωνια.
διαβασε για τα σκαλαρια το λινκ που εκτος απο μεγαλυτερο υψος θελουν οξινο και μαλακο νερο. http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/scalar.html αν θες τη γνωμη μου δωσ τα για να μην απογοητευεις.εμενα απο χθες ενα ψαρι εχει αρρωστησει και εχω ξενερωσει. |
Παράθεση:
τα ψαρια δεν εχω προβλημα να τα δωσω σε καποιον απο το φορουμ που ξερω οτι θα τα προσεχει....αλλα αν κατι μπορω να κανω θα το κανω ------------------------- ενταξει to n02 επεσε στο 0.5:p:p:p:p:p τι μπορω να τα ταισω εκτος απο φυλλαρακια που δεν τα τρωνε συνεχεια |
καλητερα να δινεις πολυ λιγο τροφη και να κανεις συχνες αλλαγες νερου παντα με αντιχλωριο και σε θερμοκρασια φρεσκου νερου κοντα στην θερμοκρασια ενυδρειου το ΝΟ2 ειναι πιο τοξικο απο την αμμωνια αν εχεις την δυνατοτητα να τα δωσεις αλλου για λιγο θα σου ελεγα να το κανεις με κλειστα τα ματια ή να μπολιασεις ξανα
|
θα μετρησω παλι σημερα να δω αν επεσε κι αλλο...τι τροφη θελουν τα σκαλαρακια?????και ποσες φορες θελουν ταισμα?????
------------------------- θα κανω αλλαγη νερου με σκουπα βυθου μπας μηδενιστει γιατι ειχαν πεσει και καμποσα φυλλαρακια τροφης.... |
ρε παιδια για πειτε κανεναν συδιασμο εθκολων ψαριων που να μην χρειαζονται ιδιαιτερες σκληροτητες και τετοια που να συνδιαζονται με γαριδες?????
για δωστε τα φωτα σας σας παρακαλω... |
απο τα πιο ομορφα ιριαθερινες
|
εννοεις να μπαινουν σε νερο βρυσης (σκληρο σχεδον παντου στην ελλαδα) χωρις να πρεπει να τις αλλαξεις??
αν ναι τοτε Ζωοτοκα, Μελανοταινιες- rainbow fish για σκληρο νερο,Cpd,Tanicthys albonules ειναι μερικες προχειρες ιδεες... |
ζωοτοκα με φουλ φυτα θα πω οχι εκ πειρας ειναι σκετος μπελας εαν θελεις να εχεις ενα σταθερο aquascape αμα θελεις να εχεις το στυλ του μποκοστα (βαζω φυτο οπου βρω χωρο) δεν εχεις κανενα προβλημα ειναι αριστη επιλογη
|
Παράθεση:
|
κανουν απλα καποια ψαρακια θα σου τρωνε ενα μερος απο τον γονο απο τις γαριδες....
|
Παράθεση:
μιας και εχω και γω ζωοτοκα για ποιο λογο ειναι σκετος μπελας??ψαχνομαι και γω με το τι ψαρια θα βαλω γι αυτο ρωταω |
Παράθεση:
εγω ψαχνομουν να βαλω καποια τετρα η κατι τετοιο τελος παντων που θα με συμβουλευσετε κι εσεις...κατω δεν εχω αμμο οποτε μανι μανι αποκλειονται καποια ψαρια.... δηλαδη θελω ενα ψαρι βυθου που θα μπορει να συμβιωνει με γαριδες να κανει σε σκληρο υποστρωμα και να μην εχει ιδιαιτερες απαιτησεις στο gh, kh και ουτο καθεξης και για τα αλλα στρωματα νερου....εσεις εχετε καποια κατα νου>????? ------------------------- αντς ρε παιδια αφου ξερετε εσεις δωστε τα φωτα σας |
Παράθεση:
Η αποχη θα σκαλωνει στα φυτα θα τα σπαει θα τα ξεριζωνει κππ κλπ κλπ Παράθεση:
Αρλεκινους Phantom Tetra οτοκυκλους Amano shrimp red cherry apple snail corona και αρκετους λαθρεπιβατες σαλιγγαρακια red cherry |
εχω καταληξει σε τετρα οτοκυκλους γαριδουλες που θελω πολυ και εναν μικρο γλυφτη αυτον που δεν μεγαλωνει
------------------------- to no2 ειναι σχεδον μηδενικο :rolleyes::rolleyes::rolleyes: με μπερδευει και το φως στο φως της μερας ειναι κιτρινο αλλα δεν ειναι το ιδιο κιτρινο με της αμμωνιας....ειναι της σερα τα τεστ μου |
ενταξη απλα δεν ειναι εντελως 0 ειναι ας πουμε λιγο πιο πανω σε ενα 24ωρο θα εισαι οκ 99%
|
Παράθεση:
πειραζει αν του βαλω ενα ψαρακι σημερα?????????:rolleyes: |
να περιμενεις
|
Παράθεση:
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/Gibbiceps.htm ειναι το ρωτο που θα βαλω...αν ειναι μηδεν αυριο μεχρι ποσα ψαρια να βαλω? |
βαλε 3 ψαρακια μετρα την αλλη μερα και μετα μερα παρα μερα (εκτος αν εχεις προβλημα) μετα απο 7-8μερες βαλε αλλα 3 μετρα την επομενη μερα και μετα μετρα ξανα πριν πας να αγορασεις αλλα 3 και κανε τα ιδια μεχρι να φτασεις εκει που θελεις
|
Παράθεση:
|
καλησπερα σας:p
παιδια μια ερωτηση γιατι δεν ξερω ακριβως... εχω μεσα στο ενυδρειο 15 καρδιναλιους 10 λεοπαρντ ντανιο 2 οτοκυκλους δυο ανσιστρους 2 ραμιρεζι και μερικες γαριδες....ποση ποσοτητα τροφης να ριχνω σε φλεικς και ποση σπιρουλινα?????? και ποσες φορες την ημερα???? επισης διαπιστωσα σε μερικα ντανιο πως οι ουρες τους ειναι λιγο φαγωμενες τι να κανω????? ------------------------- και μολις ειδα πως μια tiger γαριδα εχει γινει μπλε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
1. Τάϊζε τόσο όσο τρώνε τα ψάρια σου σε 2-3 λεπτά, 2 φορές τη μέρα ή και 1, δεν πειράζει.
Ρίχνε και καμιά φυτική ταμπλέτα ή σπιρουλίνα που και που για ότο και γαρίδες. 2. Για τις φαγωμένες ουρές πάρε μελαφίξ και ακολούθησε με ευλάβεια τις αναγραφόμενες οδηγίες. 3. Για την tiger γαρίδα που έγινε μπλε, μπορείς να πανηγυρίσεις, τώρα έχεις και blue tiger.:) |
Παράθεση:
μεσα σε 2-3 λεπτα μπορουν να φανε τεραστια ποσοτητα και ειδικα τα ντανιο που κανουν σαν τρελα!!!! |
να παρατηρεις και τις κοιλιες τους. ψαρια που τρεφονται υπερβολικα εχουν κατι κοιλιες...σαν τη δικη μου! :D
|
ετσι ειναι πανο τα ντανιο παραφουσκωμενα
------------------------- πρεπει να χαμηλωσω και το πε χα για τα ραμιρεζι λιγο εχω τυρφη αλλα δεν ξερω αν θα επηρεασει τα αλλα ψαρια... υπαρχει χωρος για αλλο ενα ζευγαρι ραμιρεζι??? η κατι παρομοιο???? να υπενθυμισω οτι εχω 15-16 green neon 10 ντανιο 2 οτοκυκλους 2 ανσιστρους και 3-4 ταιγκερ γαριδες και θα μπουν και ρεντ τσερι μπορω να βαλω ενα ζευγαρι μελανοταινιες?????? |
ενας τα φωτα του ρε παιδια
|
Oι μελανοταινιες δεν μπαινουν σε ζευγαρι αλλα σε ομαδες των 6 και ανω ατομων ή σε χαρεμι 1 αρσ. προς 2-3 θηλυκα (συνηθως αυτο το εφαρμοζουμε σε ενυδρειο που προσδοκούμε αναπαραγωγή).
|
Παράθεση:
|
Οχι,εχεις ηδη 32 ψαρια και γαριδες στα 110 λιτρα μικτα.
|
μια ερωτηση παιδια το φιλτρο καθε ποτε θελει καθαρισμα????
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
οτι μπορουν να φανε τα ψαρια σε 2 λεπτα
|
Παράθεση:
σημερα εχω ταισει λιγο και προσεκτικα και αυριο θα ξανα μετρησω γ@μ# το κερατο μου |
λοιπον θα σας πω τωρα κι εγω τον πονο μου:D:D:D
χθες ηθελα να δωσω τα 10 ντανιο γιατι θελω να κατεβασω το πε χα αλλα καταφερα να πιασω μονο τα 8 και τα αλλα δυο προσπαθησα παλι σημερα αλλα γινονται καπνος γιατι εχουν ψιλιαστει την δουλεια...αυτα μαλλον θα κρατηθουν γιατι δεν μπορω να τα πιασω με τιποτα...αλλα θα εχουν προβλημα που θα ειναι μονο δυο σιγουρα... τωρα με το πε χα θα εχουν προβλημα??? ηδη το ενα στρεσαριστηκε απο χθες και δεν το βλεπω και πολυ καλα... τι να κανω???????? ------------------------- heeelp:confused: |
υπομονη..... να κανεις;)
κοιτα να τα πιασεις το βραδυ που κοιμουντε με εναν φακο, μπας και καταφερεις κατι! |
Παράθεση:
και ειναι κριμα να τα αφησω δυο μονα τους γιατι αν δεν ειναι κοπαδιαστα στρεσαρονται και δεν θα αντεξουν πολυ.... |
μου εχει ανεβει ελαχιστα η αμμωνια αλλα προοσπαθω εδω και μιαμιση εβδομαδα και δεν μπορω να την κατεβασω
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 05:31. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board